ЦСКА спечели дербито с Левски, но Лудогорец отново е шампион

Разградчани победиха Черно море с 1:0 във Варна и това им бе достатъчно за титлата
Обновена: 7 юни 2023 20:54 | 7 юни 2023 20:46, Красимир Ангелов
121
ЦСКА спечели дербито с Левски, но Лудогорец отново е шампион
Снимка: Lap.bg

Лудогорец отново е шампион на България по футбол! Това е 12-та поредна титла за отбора от Разград.

Разградчани победиха с 1:0 като гост Черно море и това бе достатъчно да останат на върха в класирането.

В другия важен мач в борбата за титлата ЦСКА спечели дербито с Левски с 2:0, но този резултат не бе достатъчен на "червените" да спрат доминацията на Лудогорец.

Хегемонът за предходните 11 кампании доминираше през първото полувреме във Варна, в които отправи цели 10 удара, срещу само три за "моряците".

Само пет минути след подновяването на играта Матиас Тисера все пак откри резултата и върна разградчани на върха в таблицата.

Лудогорец умело защитаваше преднината си и въпреки червения картон на Гонсалвеш в самия край на мача, успя да изкове шампионска победа.

В столицата "армейците" се нуждаеха от задължителни три точки, за да имат шанс да изместят "зелените" от върха в класирането. ЦСКА поведе в 35-та минута, когато Тибо Вион хвърли дълъг тъч в наказателното поле на Левски, където Хайнц изпревари излезлия неразчетено Андреев и откри с глава. Илич и компания имаха претенции за дузпа за игра с ръка на противников футболист, но главния съдия Драгомир Драганов не прецени, че има основания да отсъжда дузпа.

След паузата възпитаниците на Елин Топузаков заиграха по-уверено, най-вече след влизането в игра на Филип Кръстев. Левски обаче беше попарен в 61-та минута, когато Дюкенс Назон наказа нова груба грешка на Пламен Андреев и покачи на 2:0 на празна врата.

До края Драганов изгони Иван Турицов и Ноа Сонко Сундберг след съприкосновение между двамата.

ЦСКА 1948 и Локомотив Пловдив пък завършиха при резултат 0:0 в мач от последния 35-и кръг на родния шампионат. Така "червените" си осигуриха третото място и избегнаха баража за Лига на конференциите. Там обаче ще играе Левски, който ще срещне Арда за последното свободно място в Европа.

Подробности за трите срещи четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Какво беше това ЦСКА ! Остана една година, едно тире и един царскоселски терен превърнал се в пасище за крави.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой треньори в интервютата си започнаха да дъвчат изтъркана като налъм теза, че видиш ли другите не били спортсмени? Херо, Балъков, и? Саша Илич. А да и Славия президента, щото и него го е яд че остана първо извън първите 6 и накрая завърши 8-ми. Пада им се. Който мнго мрънка, съдбата му взема.
38
1
 
4
 
! Отговори
До 36 преди 11 месеца
Не знам кои са "прасетата" или "говедата" в първенството, знам че има най-корумпираното управление в БФС и за тва великите "шампиони" от един измислен клуб, ги шляпат из Европа който ги хване . Клуб с 15г мафиозка история без грам принос за Българския футбол
37
3
 
3
 
! Отговори
Левски ЦСКА преди 11 месеца
Левски и ЦСКА са отборите, които предизвикват интерес в България. Вижте агитката на Лудогорец вижте, когато Левски и Цска играят какъв празник е.
36
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До СРАМ - няма как да не отбележа че основно основно изпадащите Септември, Спартак Варна и изпусналия титлата и оснатал втори ЦСКА се оплакват и говорят най-върло против феър плейя в лигата. Феър плей имаше през целия сезон, класирането е заслужен. Публиката за това се върна.
35
1
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
до 44 СРАМ... Значи Левски са сателит на Лудогорец? А кой е сателит на оня дето изпусна дузпата в миналия кръг срещу ЦСКА 1948 заради когото не станаха шампиони? Муахахахахаа... все някой ви е виновен, но не и вие. Муахахаххаа...
34
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
Къде е оня мазен алкохолизиран плондер Дучето? Къде си вееее, БОКЛУУУК? Красиво е да изпуснеш така титлата, а? Муаххахахааа...
33
4
 
7
 
! Отговори
СРАМ преди 11 месеца
Преди Левски и ЦСКА бяха горди отбори, които се бориха за титлата помежду си и почти всяка година се редуваха да я взимат, а сега Левски е сателит на Разград и се радват, че Лудогорец са я взели, и ще им правят шпалир сигурно... Не осъзнавате ли в какво състояние е първенство ни?
32
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Болката за чорбарите е неистова! Муаххахахаа...дадоха ви дузпа и вие бяхте на 30 сантиметра от титлата. На толкова премина топката от външната страна на дясната гредаа в предния мач в последната минута от дузпа. Муаххахахахахахахахахахахахахааа...
31
1
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
до 41 Ще свикнат! Чорбата винаги свиква да е втора!
30
4
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
до 34 Муахахахаха..убитаааак неземен, на мач на Черно море с Левски на стадион Тича има поне 2000 левскари варненци и си влизат в определения сектор. А отделно вдясно от този сектор има поне 100 човека левскари варненци в клетката на гостуващия отбор. Тоест поне 100 варненеца като мен левскари в клетката на феновете на Левски които са ултраси. Кавааал, аз винаги съм на козирката където са фенове само на Черно Море и когато Морето вкара на Левски, не се радвам, обаче вкара ли Левски, вдигам юмрук
29
1
 
7
 
! Отговори
RED MACHINE преди 11 месеца
Аве те тия разградските снахи от Подуене защо се радват на титлата на Делиормана при положение, че тия още малко и ще ги заминат по титли хаха... И Лесни Подуене ще станат третия отбор на България...
28
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лудогорец е кален в битки отбор. Европейски битки и големи мачове. Момчетата им знаят какво е да играеш когато има залог, заряд напрежение. ЦСКА и Лески изглежда още не го могат това. Левски с младежите срещу Лудогорец стоеше по-добре от колкото с титулярите срещу ЦСКА.
27
4
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 11 месеца
Ти сам си написал "атакист". Варненец -левскар. ТИ КАКВО СИ, БЕ? За първи път чувам варненец да е фен на Уефски. Хамелеони ли сте, какви сте - никой не знае?! Иначе домусчето с кинтите спретна пак един балет. То едни патерици да им бяха дали. Тотална скука. Балет с патерици. Вече тотално се отказвам да гледам български футбол. То е някакво мъчение. Все едно да гледаш неандерталци дето аха зачатък на мисъл да има, амо оно си пере шут в нищото.
26
12
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
Момчето от ЦСКА се разрева като изпусна дузпата в предния кръг в последната минута на продължението. Наистина имаше дузпа- топката се удари в ръката на някой си от ЦСКА 1948, която ръка беше РАЗПЕРЕНА. Ми да я беше вкарал. Така че, чорбари скааапани, сърдете се само на себе си!Бравоооо, делиорманцииииии! Всички Левскари ви поздравяваме! Да прекараш в последния момент Чорбата с една точка е безценно! Муахахааххахаа...
25
3
 
4
 
! Отговори
Най преди 11 месеца
Удордисаното първенство в света
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Лески има типичния проблем на младия отбор. Когато стане важен мач и нервите им се огъват. Мисля за това с титуларите играха по-зле срещу ЦСКА отколкото с резервите срещу Лудогорец и мисля пак за това отпаднаха миналата година от Хамрун. Лески, а и ЦСКА трябва да се научат да играят под напрежение.
23
3
 
3
 
! Отговори
Малък пигмей гришко преди 11 месеца
Писна ми вечно да съм втори, отказвам се. Ше се съсредоточа там където съм най-добър, да пренасям наркотици покрай захарта. Балсамва.
22
8
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 11 месеца
Красиво е варненец левскар като мен да се кефи, че Черно Море пада от делиорманци, а чорбата ЦСКА губи титлата с една точка! Муаххахахахаа...Болииииии....ЗНАМ, Чорбари насрааани! Няма да пийш лиииииии....Муахахахахаха
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Още има люлякови нощи! Днес имаме нова калъвка, чудно ще спим на нея под аромата на люляк!