Без Русия и Беларус на олимпиадата в Париж

Това заяви шефът на МОК Томас Бах
Обновена: 26 юли 2023 16:29 | 26 юли 2023 16:29, Стела Стоянова
102
Без Русия и Беларус на олимпиадата в Париж
Снимка БГНЕС

Националните олимпийски комитети на Русия и Беларус няма да получат покани за участие на игрите в Париж догодина, заяви шефът на МОК Томас Бах във френската столица.

Германецът имаше среща с представители на олимпийското движение.

"За мене е огромна чест да поканя спортистите от целия свят тук, в Париж, във Франция, за да отбележим спортните постижения под мотото "По-бързо, по-високо, по-силно.

Затова днес МОК ще изпрати официални покани до 203 комитета от целия свят. Аз ще имам възможността да връча лично поканите на девет национални олимпийски комитета и на отбора на бежанците.

Това е протоколна, но символично много важна церемония. Фундаменталната идея на олимпийските игри е едно мирно съревнование. Преди три хиляди години гръцката цивилизация поднесе този подарък на човечеството.

След това барон Пиер дьо Кубертен е основал МОК и е възродил Олимпийските игри в този вид, който ние днес наричаме съвременни игри. А Париж е тяхната родина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Светът се нуждае от пренареждане. Какви са тези игри - този ще участва, този няма участва? Нали спорта е над всичко, там е мястото което събира всички. Губи се смисълът на олимпиадата. Колко олимпиади пропуснаха САЩ и европейските им васали, които само за 30 години затриха една камара държави, народи, етноси. Милиони жертви и нищо, явно едни са повече хора от други. Лицемерието ще убие запада, то вече го убива.
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Страх ги е от руските и белоруските спортисти. Като немогат да ги победят в състезания, така ги елиминират. Преди десетина години ги бяха изманипулирали с допинговите проби. Жалка работа.
49
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Супер, писна ми от тия руснаци и беларуси. Да вървят по дяволите всички блатници!
48
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 41 и 42 - България е държава в ЕС, изповядваща европейски и християнски ценности. Както видяхме на последните 5 избора, подкрепата за Русия е не повече от 5% от населението, така че стягайте куфарите за Москва и се правете на мъже там.... Ама там няма да сте толкова отворени, защото за коментар против джуджето, отивате в затвора - при добро стечение на обстоятелствата, че може и да ви намерят починали от инфаркт
47
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Демек да няма конкуренция и всички медали отсега ги връчете на американците. Може тук-таме и някой англичанин да се вреди. Уж спорта беше, за да обединява, но уви, вече не и спорта стана война.
46
4
 
7
 
! Отговори
Мдаааа преди 9 месеца
Елена Исинбаева, двукратна олимпйска, многократна световна и еврропейска шампионка и рекордьорка на висок скок, трайно е емигрирала в Испания. А беше такава фенка на Путин ....
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какъв е смисълът от тая олимпиада ? От сега се знае между кои ще бъдат разпределени медалите. Всеки занимаващ се поне малко със конкретен спорт ще направи прогноза с над 80 % достоверност.Корените на олимпиадата са в робско порно-спортно шоу където участниците са показвали уменията си голи или полу-голи а победителите са били сексуални прислужници на разни разглезени аристократи които са си ги поръчвали подобно на сегашните мъже и жени в разни еротични сайтове. Грозно но факт.
44
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Къде са децата на руските олигарси? Всички пратени да учат и да живеят в лошите западни държави. Дори Кимчо от Северна Корея е учил в Швейцария.
43
2
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 9 месеца
Жалко е , но е знак, че нещо не е наред с тези 2 държави!Нямало как, има, как да няма как, ...който натисна копчето първи в тоя конфликт, лично той треба да постави на масата картата на мира!Иначе.....няма как!
42
6
 
10
 
! Отговори
Някой преди 9 месеца
До Анонимен39Всички подкрепящи Украйна да хващат куфарите и в Киев.
41
6
 
7
 
! Отговори
До 39 преди 9 месеца
Не мажеш да кажеш на 70% от Българите да се махат по скоро обратното ще стане много скоро.
40
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако БРИКС си направят Олимпиада и Световно то другото ще бъде Европейско с Канада и сащ хаха. Не помня американски спортисти да не са участвали заради това, че сащ водят война. Нищо Руснаците ще минат без Олимпиада ама Европа все повече и повече се нуждае от Руските ресурси.
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Всички подкрепящи Русия да хващат куфарите за Москва, да ги видим там дали ще са толкова смели
38
7
 
8
 
! Отговори
Мдаа преди 9 месеца
Другаре, не се притеснявайте, руските спортисти ще могат да се състезават в Северна Корея, Еритрея и Иран. Иран поне стана шампион по волейбол!
37
11
 
6
 
! Отговори
Да преди 9 месеца
Мога ли да знам защо се възхищавате на руснаците?Какво сме видели от тях?
36
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 9 месеца
Искам да гледам канадеца Rachel McKinon как печели медали в женското колоездене!
35
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
време е олимпийските игри и световните първенства да са без BRICS, те да си правят отделни първенства и игрички
34
6
 
6
 
! Отговори
Офффф преди 9 месеца
Чудо голямо. Да пукват!
33
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ха хааа! Ще играят на шашки с Путин, ако не са го самоубили дотогава.
32
8
 
16
 
! Отговори
Обаче преди 9 месеца
Всички американски спортисти са участвали на Олимпийски игри когато сащ са водили войни. Та питам къде е тук демокрацията или тя е на принципа всичко американско е демократично останалото според зависи. Само, че много скоро това ще се промени.