Българин брани украинската футболна легенда Анатолий Тимошчук

Бившият халф е подал жалба в Спортния арбитражен съд чрез адвокат Георги Градев
7
Българин брани украинската футболна легенда Анатолий Тимошчук
Снимка: БГНЕС

Украинската футболна легенда Анатолий Тимошчук е подал жалба в Спортния арбитражен съд в Лозана в края на септември срещу решението на Украинската футболна федерация да заличи всичките му постижения и дипломи, съобщава френският авторитетен вестник "Льо Монд".

Негов адвокат, който ще защитава правата му пред съда, е българинът Георги Градев.

"Клиентът ми не иска да участва в медийната пропаганда", отговаря Градев пред френския вестник за позицията на украинеца, съобщава БТА.

Проблемите на Тимошчук започнаха на 24 февруари 2022 година, когато Русия нахлу в Украйна. Тогава бившият капитан на украинския национал отбор, който е помощник-треньор на руския гранд Зенит Санкт Петербург, отказа да заклейми руската агресия.

Близо две седмици по-късно той написа в профила си в Инстаграм: "Имаме нужда от мир. За доброто на нашите деца и нашите родители, за доброто на живота на земята".

Тимошчук обаче не обвини Русия в агресия, което е прието като предателство в Украйна.

Така през март 2022 година Украинската футболна федерация маха бившата звезда от тима, заличава рекордните му 144 мача за националния отбор, лишава го от всички трофеи на украинска земя и анулира треньорските му дипломи.

Сега Анатолий Тимошчук няма право да работи в сферата на футбола в родината си.

През своята кариера халфът игра в Шахтьор Донецк, Зенит Санкт Петербург и германския колос Байерн Мюнхен. Той е рекордьор по участия с националната фланелка на Украйна, като изиграва 144 мача и отбелязва 4 гола в периода 2000-2012 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Селямсъза преди 6 месеца
Укросвинете тук пак са излочили копанята...
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тимошчук вместо в Лозана трябва да пусне челобитна до Путин. Хубаво е да побърза докато Путин все още не е хубаво замръзнал за да може да му реши проблема.
3
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Той сам се е отказал от родината си говори простотии от сорта за мир с Русия за сметка загуба на големи украински територии, а сега реве че му отнели правата. Адвокат Георги Градев лицензиран ли е от руското посолство?
2
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тимошчук е предател, не само не я заклейми, но и подкрепи и оправда руската агресия над Родината му. Такива във време на война се разстрелват показно за назидание на другите хора.
1
7
 
3
 
! Отговори
Ако загибу делото преди 6 месеца
отива на фронта.

Спонсорирани публикации