Тактиката на Усик: Ще блъскам Фюри в шкембето

Мачът е на 19 февруари в Саудитска Арабия
17 дек 2023 09:08, Петър Бойчев
10
Тактиката на Усик: Ще блъскам Фюри в шкембето
СНИМКА БГНЕС

Наближава дългоочакваната битка между Олександър Усик и Тайсън Фюри, която ще определи абсолютния  световен шампион в бокса. Мачът е насрочен за 19 февруари в Саудитска Арабия. Украинецът разкри, че знае как да се справи с Фюри и назова слабото му място - областта около корема. Именно с атаки там Франсис Нгану едва не спечели срещу Циганския крал - тактика, която Усик смята да копира.
 
"Ако трябва да сравня Фюри с Джошуа, въпреки че досега съм се изправял само срещу един от тях, Фюри е по-твърд в моите очи. Не се страхува да атакува повече. Той е по-смел. Тайсън играе на всички фронтове. Мисля, че трябва да съм в страхотно физическо състояние за него и трябва по-често да атакувам дебелия му корем. Няма много опоненти, които биха атакували шкембето на Тайсън. Мисля, че там е слабото му място и така постепенно ще го разбия тактически. Надявам се нищо да не се обърка, защото чаках този мач от много дълго време. Ако това се случи отново поради някакви мистериозни обстоятелства, сериозно бих си помислил, че Тайсън се страхува от мен", каза Усик пред BT Sport.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
2
 
! Отговори
хе хе хе преди 4 месеца
Много грозна подигравка с ***. Укра трябва да се подготви за жестоко отмъщение. Нашият народ го е казал отдавна - коза по рогата и мъж по шкембето не се пипат. защото налитат на бой.
7
5
 
6
 
! Отговори
Майк Тайсън преди 4 месеца
Освен в дебелото шкембе трябва да го блъска и в голямата глава.Усик е много техничен,има страхотна бързина.Трябва да го пердаши и в шкембето и да му изкърти брадичката.Мисля че дебелият няма да може да влезе във форма до февруари и Усик ще го смачка.Трябва повече агресия,Усик я няма предпазлив е но ако прояви повече агресия мисля че дебелия ще падне в нокаут.
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"Навремето оня дето ядеше уши, как ги бъхтеше... рядко изкарваха първия рунд да средата" ----- Освен, че беше много бръз и физически подготвен, Майк Тайсън беше и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕХНИЧЕН боксьор. Стилът му на бой беше просто убийствен, позволяваше му да преминава светкавично от защита в контраатака. Съчетано с мощни, експлозивни удари, нанасяни в непредвидими комбинации. Затова беше толкова добър!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Навремето оня дето ядеше уши, как ги бъхтеше... рядко изкарваха първия рунд да средата
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всъщност бъркам. Усик нокаутира Дюбоа. Но там вече останаха други съмнения - дали той не беше нокаутиран преди това. Но мач с мач не си приличат, противникът е друг... Въобще, много въпросителни, но затова боксът (и въобще спортът) е интересен. Абе, дано стане хубав мач!
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами нека да пробва. Фюри понася доста тежки удари в главата. Може да се окаже, че за удари в тялото не е толкова издържлив (което ме съмнява, де). Но поне е някакъв шанс. Защото, както пишеше в един коментар за Фюри - "Тоя не може да припада!). Няма да му е лесно на Усик, защото досега не е нокаутирал никой в тежка (ако се не лъжа). Това означава отново да играе цял мач и отново трябва да бъде физически много подготвен.
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоа па грозник кво ни го пробутват. Наште братца поне са по-убави и интелигентни.
1
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Kakвo ни интересува moвa нac, нopмaлнитe xopa?