Ще настъпи ли крах в Ред Бул: Освобождават Хорнер до дни?

Той стана обект на огромен скандал
Обновена: 11 мар 2024 12:08 | 11 мар 2024 12:08, Нели Христова
16
Ще настъпи ли крах в Ред Бул: Освобождават Хорнер до дни?
Снимка: БГНЕС

В позицията на шефовете на "Ред Бул" е настъпила огромна промяна и отборният директор Кристиан Хорнер може да загуби работата си още в следващите няколко дни, твърдят различни медии в Западна Европа.

Хорнер е обект на огромен скандал заради непристойно поведение към служителка на отбора. Вътрешното разследване завърши и той запази поста си, а според информациите, британецът се ползваше с подкрепата на тайландските акционери в "Ред Бул", които притежават 51% от компанията.

Оставянето на Хорнер на поста предизвика бурно общоествено недоволство. Срещу него също така е Марк Матешиц - син на създателят на компанията, който притежава 49% от нея, а също така решението доведе и до разцепление вътре в отбора.

От едната страна на разцеплението е Кристиан Хорнер, а от другата са главният съветник доктор Хелмут Марко и верният му трикратен световен шампион Макс Верстапен.

След Гран При на Саудитска Арабия, което без изненади завърши с убедителна победа на Верстапен, е имало събрание на директорите на "Ред Бул", където е обсъждано бъдещето на Хорнер и евентуалните последствия от оставането му на поста.

Първият казус е, че въпросната дама, срещу която е предполагаемото непристойно поведение на Хорнер, вече не е служител на "Ред Бул" и започва дело срещу компанията.

Едното е дело срещу Хорнер за поведението му със сексуален характер, а другото е срещу "Ред Бул" и проведеното разследване, което според нея не е безпристрастно.

Опасенията на "Ред Бул" са, че едно такова дело, което несъмнено ще е обект на огромен медиен интерес, ще изкара на бял свят доста от успешно прикриваните до момента детайли, а това неминуемо ще е удар по репутацията на компанията.

Другият аспект е, че с оставянето на Хорнер, "Ред Бул" губи позиции на световния пазар. Най-вече на американския, където редица организации се противопоставиха на оставянето му на поста.

Все още няма официално изявление от "Ред Бул", но информациите са, че в близките няколко дни отборът ще обяви раздялата си с Хорнер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
YUV преди 1 месец
Няма да го уволняват! Вече излезе официално изявление на компанията майка Ред Бул. Хайде утре поне да сколасате да препишете статията и дано е с читав превод.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как се е лепнала за него, дори да и изневери с 10, тя пак ще му прощава за пари и за вип места в ложите. Жалки сребролюбки.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верстапен е против Хорнер от миналия сезон още. А за момичето , не е сексоален проблема .. Проблема е че , се е държал с нея като с роб..... Сега ще го сменят шефовете на Ред бул , защото се изплаши че тая мацка ще ги съди тях а не директно Хорнер ..
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 7 нюй убиеца ли?
7
1
 
2
 
! Отговори
Рак мерак и преди 1 месец
*** не се лекува
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакъв крах няма да има. Ще заменят един чиновник с друг. Резултатите на отбора са дело на Нюи, а не на Хорнър.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Уруспито за какво друго да я наемат освен да прави кекс, кекс, кекс...
4
0
 
4
 
! Отговори
YUV преди 1 месец
Добре, за девойката разбрахме, но никъде не се говори за какъв конфликт става въпрос между него и бащата на Верстапен. Някой знае ли нещо по-смислено по темата?
3
6
 
3
 
! Отговори
Q преди 1 месец
Ти себе си да унижаваш г-н "УНИЖАВАМ русофил",а то като те чета виждам ,че благодарение на случая и появилите си фин възможности започна да се мяташ за сърцевината на Вселената ,а си просто един плебес окичил се с финанси,който не уважава никой ,а не само русуфилите . Разбрахте ми,нали ? или още да Ви обяснявам...)
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Човек да не поиска п***а в днешни дни
1
7
 
1
 
! Отговори
бул ред преди 1 месец
след толкова време се постигна крайната цел. марш на тези отровници от българия.