ЦСКА спечели Вечното дерби на България, победи с 2:0 Левски

Тобиас Хайнц и Фернандо Каранга изковаха успеха на "армейците"
Обновена: 7 апр 2024 16:57 | 7 апр 2024 16:50, Анисия Иванова
82
ЦСКА спечели Вечното дерби на България, победи с 2:0 Левски
Снимка: БГНЕС

ЦСКА спечели Вечното дерби на България, след като надделя с 2:0 над големия съперник Левски.

"Червените" изиграха много по-добър мач на националния стадион "Васил Левски" и можеха да спечелят по-убедително, ако не бяха добрите намеси на дебютанта на вратата на "сините" Иван Андонов.

Но именно неразбирателство между младия страж и Хосе Кордоба доведе до първия гол в мач №1 у нас, дело на Тобиас Хайнц в 61-ата минута. Един от кошмарите на Левски в последните години – Фернандо Каранга (б.р.: 4 гола в дербито), оформи крайния резултат в 77-ата минута, а за цялото дерби 26-кратният шампион на България така и не създаде 100%-во голово положение.

Още по темата

Освен това Левски се представи колебливо и в защита и Андонов се отличи с 6 спасявания, някои от които при чисти положения за ЦСКА. В края Данило Асприля уцели и гредата, останал абсолютно сам в наказателното поле.

Така "армейците" се съвзеха от загубата с 1:2 от Локомотив Пловдив предни дни и за момента постът на Нестор Ел Маестро е стабилизиран. От своя страна кризата на "Герена" се задълбочава след поражението на Левски с 1:5 от Лудогорец. С двете поредни загуби "сините" остават с 51 точки и утре могат да бъдат изместени от 4-то място, ако Локо Пловдив победи Черно море у дома. С успеха ЦСКА събра 60 т. и  се изкачи на 2-ра позиция, преди визитата на варненци на "смърфовете".

В следващия кръг ЦСКА приема Пирин Благоевград, докато за Левски предстои ново много тежко изпитание – гостуване на стадион "Тича" в морската столица и нов негативен резултат, може да се окаже фатален в борбата за участие в Европа през следващия сезон.

Подробности за срещата - на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още по темата: футболЦСКАЛевски
Още от Водещи мобилна
Полиция влезе в сектор А на стадиона, стюарди се сбиха с фенове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нали червената звезда р победила свастиката
68
1
 
3
 
! Отговори
карачанаков преди 3 седмици
Бат Наско кой туй въ,туй Лескито отбор лий ,туй футболисти ли са или ритнитопковци, ами те май и туй не могат да праят,два паса не могат да си подадат,ами някой каза ли на вратарчето да не се праи на Месито,ами да рита топката по надалеч щото чистотата е здраве.
67
6
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 3 седмици
Чудно кво коментирате,паднали от Литекс и т.н.Та те можеха да унижат Етрополе,че и Гонзо не можеше да помогне,гледайте си жалкото банкрутира отборче че пари йок,в друга държава щеше да сте в аматйорските лиги отдавна.
66
7
 
3
 
! Отговори
Коректен преди 3 седмици
Ще помоля жърналистите да прочетат какво означава думата ДЕРБИ и да я използват коректно а не да я използват за това мачле между два посредстени отбора.
65
2
 
8
 
! Отговори
ЦСКАр преди 3 седмици
аааа и с другото ЦСКА пак ще ви бием! ... нека ви е, като си имаме 2 ЦСКАта ;) .. ахааа
64
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Най-големия лъжец в държавата - Бойко Борисов остави Левски с милионите дългове, които клубът още изплаща.
63
2
 
4
 
! Отговори
Синя мъка преди 3 седмици
До 54 Явно това е последната радост на шпалирните , Лудогорец да стане шампион .
62
4
 
4
 
! Отговори
Смях преди 3 седмици
Бил съм и на боксов двубой , но не съм гледал толкова бой . :) Айде да ви е честит поредния бараж , пък може и до него да не стигнете .
61
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 3 какви арменци те гонят,това е отборчето ,от Ловеч ,скоро УЕФА каза,че твоите арменци,не могат да притежават историята на истинското ЦСКА,което беше заличено от спорта в българия.
60
5
 
1
 
! Отговори
Ехо преди 3 седмици
Боко не е на власт от 3-4 години. Спиш ли? Той май ТЖ е виновен.
59
3
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 3 седмици
Вече трета година задълженията на Левски към НАП са много повече от тези,които имаше ЦСКА когато му отнеха лиценза. Но мафията в БФС и Боко Тиквата си ги поддържат и им отлагат плащанията ,иначе Левски трябваше да е в западна В група отдавна. А на терена изглеждаха пред ЦСКА като отбора на "Сапетник" Левище.
58
24
 
10
 
! Отговори
Д-р Тайс преди 3 седмици
Пак лъжа! Единият отбор не съществува вече осма година! Пишете истината! Левски загуби от Литекс -София!
57
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 57 - ЦСКА трябваше да започне честно от окръжните групи. Бойко Борисов каза на другаря си Гриша Ганчев- заемай се - и взеха лиценза на Литекс за да го има сега ЦСКА-София. За да е сигурен че червената идея ще просъществува Бойко Борисов дори осигури финансиране от партийната каса за ЦСКА-Бистрица. ЦСКА се възползва от облагите на пост-комунистическата мафия изяждаща днес държавата България и отговорна за нищетата и демографското харакири на населението и.
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Иде края на ТБД, това доказа и този т нар мач.
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 57 Що, на теб състоянието на ЦСКА ли ти харесва? Муахахахаа..и двата отбора са трагични.
54
5
 
11
 
! Отговори
Моментоното състояни преди 3 седмици
Състоянието на Левски, както и състоянието на Държавата, се дължат донякъде лично на най-големия левскар в България - Бойко Борисов. Ако ви харесва това състояние - гласувайте на избори за партията чиято част е Бойко Борисов.
53
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако не беше Боби М. Левски и Славия трябваше да са във В група!
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Феновете на Левски са или дилари , шофьори на така наречени мутри или биячи на поръчка!
51
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
За поредна година чорбарите пак ще си останат с калъфките, а делиорманци с титлата. Разликата сега е 3 точки преднина за Лудогорец, но имат два мача по-малко от Чорбата. Като нищо дръпват с 9 точки и върви ги стигай делиорманци. Мухахаххаа...
50
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 50- съдията не даде 100% чиста дуспа. За какво говорим. При 1:0 с тази безидейна игра падахте. Но хайде бихте, сега дано се задавите с тази победа.