Лични биометрични карти от 2009

МВР изгражда национална база с пръстови отпечатъци и снимки на лицето, които съдържат уникални за всеки човек белези
27 окт 2008 14:17,
57
Лични биометрични карти от 2009
Готови за снимка! Снимка: Булфото

Според новата концепция за българските документи за самоличност биометрични данни ще има не само в международните паспорти, но и във всички останали документи.

От МВР съобщиха, че вече е открита нова процедура за избор на изпълнител на новите документи.

Ще бъде създадена и национална система за биометрия - пръстови отпечатъци и специални снимки на лицето, които съдържат уникални за всеки човек белези.

Смяната на старите лични карти и шофьорски книжки ще става постепенно, когато изтекат сроковете им, категорични са от ведомството.

От догодина в ЕС влиза изискването за наличие на биометрични данни в документите за самоличност.

От МВР се хвалят, че в техническите задания за новите български документи се постигат най-високите критерии за сигурност.

Това, гарантират подопечните на Миков, ще направи родните лични карти и шофьорски книжки едни от най-добре защитените срещу фалшификация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
Ново 20! Предложиха чипове, които да следят жизнените показатели на организма на човек и да му правят диагностика... Дали този път няма да успеят да ни финтират и да имплантират заветните чипове в телата ни?
55
2
 
1
 
! Отговори
Ник преди 15 години
Да, драги съселяни! Биг Брадър не спи! Той винаги си е на мястото! Следващия път ще ви вкара и ДНК-то в чипа, а малко по-късно и чип в мозъка, та да ви следи кога и колко пъти спите с жена си, колко пъти ходите до тоалетната, дали сте си избърсали *** и куп други такива "полезни" данни, които застрашават националната сугурност на .... USA! Ай на здраве!
54
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
kak moje da sa tolko tupi az jiveq v UK ot 5 god ta te dori nqmat li4ni karti polzvat si 6ofiorskite knijki za tazi deinost a nqkoi da ji imat knijki ot hartiq
53
2
 
0
 
! Отговори
Astarot преди 15 години
И понеже кой кога свирне ние вече сме се хванали за палците, сигурно ще сме и първите, които ще започнат борба против Р2Р протокола, който господата Европейци също така смятат да забранят, като част от Мастър-плана за ограничаване на личната ни свобода. Да не забравяме и задължителната резидентна във всяко РС програма, която да следи дали се качва нелицензиран софтуер... Сетете се кво друго може да прави...Ама тъй де... Платили са си Европейците, та като ще е *** да е за ушите!
52
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
i az sum solidarna s 37-mi. Sushto predlagam material na cialoto mi semeistvo barabar s kucheto.Lichno Sergei Stanishev da izvlicha informaciyata ako moje.
51
2
 
0
 
! Отговори
Svetul4o преди 15 години
Аз лично ще си имплантирам и един чип в ***, та да знаят кога ме напъва и по колко разтоварвам всеки път. На МВР им дали еди каква си апаратура. Те бедните без упътване *** си не могат да избършат и за повечето компютъра е оня големия бял камък ама нека .. да има.
50
2
 
0
 
! Отговори
ЛОГОСА преди 15 години
Ние си знаем ,че сме Биороботчета и без чипченцата с които трябва да свикваме от 2009. Няма страшно Червена помия Гарантирам, че както не ти трябва Шофьорска книжка за да караш кола, а ти трябва ДА ЗНАЕШ да караш кола по същия начин скоро няма да ни трябват Лични карти, паспорти и каквото там им хрумне защото ЗНАЕМ как се казваме.Ще се порадват около година управляващите на новата си играчка - стадо роботи с чипове в кошарата и ще им мине.Идва Знанието.Идва Силата.N.B! Текста съдържа информация кога.
49
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой не трябва да дава отпечатъци. Скандално е! Такъв масов скрининг не е имало никога в историята. Не сме животни, *** с табелки на ушите.
48
2
 
0
 
! Отговори
Червената помия преди 15 години
Според един американски режисьср на документални филми, фамилията Рокфелер и тям подобните в САЩ се стремят към единно световно правителство, доминирано от тях, в което всички индивиди са с вградени чипове за индентификация.Това не е фантастика, или бълнуване на болен човек, а изказване на член от фамилията.По този начин, винаги ще се знае кой къде е и какво прави,а ако е "непослушен"просто чипа му се изключва, и той е жив мъртвец в системата от електронни обществени услуги, където и парите също са електронни.Идеално средство за контрол на инакомислещите!Сега нашата полиция се оборудва с нова апаратура, с която на практика според запознати може да подслушва всеки включен телефон, стига да му е заредена батерията, даже в режим меню.За постъпките на хората вече даже и не са необходими скъпоплатени "Доносници", всеки ще си ги носи напълно доброволно в джоба си!За това, драги съфорумници, ако не искате жена Ви, респективно тайните служби да разберат при коя ходите тайно, изваждайте батерийте от телефоните си и не си носете биометричните паспорти.Иначе-тежко Ви!!!
47
2
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
За мъжете да са слагат на чеповете чипове а на жените на клиторягите!!!така ще се отчете и колко пъти *** и продължителността на актта!!!тва е във връзка със здравното осигуряване:0)
46
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз съм за биометричните паспорти.
45
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Решил съм да си променя малкото име. Но все не се решавам. Но ако трябва пак да се минава през тези бумащини ще взема да си сменя името най-после.
44
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Решил съм да си променя малкото име. Но все не се решавам. Но ако трябва пак да се минава през тези бумащини ще взема да си сменя името най-после.
43
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Биометрични данни за серГей - мека китка и лява резба.
42
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Всичко е наред и само тези биометрични данни ни трябват и ще сме начело. Колко са *** тези, даже и не могат да го осъзнаят.
41
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
знаеш ли - ще те накарат, със закон!аз не крия, работя в мвр, за някои решения и аз нямам отговор, не забравяйте че мвр е изпълнител, а не законодател. Вече сме дали дупе на европа - каквото кажат правим - даже пред итях, защото ние сме опитните им мишлета в много насоки. Защо не изчакаме тях и после да прави мнашите документи така -защо да сме първите? Защото сме опитни мишлета -ако е успешно европа ще го въведе, ако ли не - ние ще псуваме ли псуваме.
40
2
 
0
 
! Отговори
peo преди 15 години
урина ще вземат ли за анализ?
39
2
 
0
 
! Отговори
Габровец преди 15 години
Абе стига си подлагахте на тея Американци бе! Те само още не са почнали да им слагат чипове и в главите та по лесно да ги манипулират да ядат повече и да харчат повече бе!Вие от МВР *** ли сте или що та искате да ви ибъ в гъзъ ?
38
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
Няма да се съглася и ако трябва и глоба ще платя. Да видим кой и как ще ме задължи да си публикувам личните биометрични данни. Егати нелепицата :)
37
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз ще дам доброволно моите фекали за да извлечат биометрични данни за миризма и консистенция. По желание може да опитат и как са на вкус.