Лични биометрични карти от 2009

МВР изгражда национална база с пръстови отпечатъци и снимки на лицето, които съдържат уникални за всеки човек белези
27 окт 2008 14:17,
57
Лични биометрични карти от 2009
Готови за снимка! Снимка: Булфото

Според новата концепция за българските документи за самоличност биометрични данни ще има не само в международните паспорти, но и във всички останали документи.

От МВР съобщиха, че вече е открита нова процедура за избор на изпълнител на новите документи.

Ще бъде създадена и национална система за биометрия - пръстови отпечатъци и специални снимки на лицето, които съдържат уникални за всеки човек белези.

Смяната на старите лични карти и шофьорски книжки ще става постепенно, когато изтекат сроковете им, категорични са от ведомството.

От догодина в ЕС влиза изискването за наличие на биометрични данни в документите за самоличност.

От МВР се хвалят, че в техническите задания за новите български документи се постигат най-високите критерии за сигурност.

Това, гарантират подопечните на Миков, ще направи родните лични карти и шофьорски книжки едни от най-добре защитените срещу фалшификация. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
misho преди 15 години
еми кво да ви кажа.. за мен тва е нарушаване на правата..полицейщина. биг брадър. както искате му кажете - но за мен не е правилно
15
2
 
0
 
! Отговори
Мостич преди 15 години
За информация да Ви кажа,че в Италия повечето граждани са още с хартиени лични карти,тип Български от 1940 гд.От скоро са започнали да правят новите си лични карти и задграничните си паспорти като нашите
14
2
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Всъщност биометричните паспорти, ако се направят по всички изисквания имат и чип с който може да те проследят с GPS къде си. Та картинката става пълна... Дават ту паспорт дето ще разберат ако си в ***, следят ти интернет комуникацията, щото може да да пишеш еротичен мейл на Пенка от *** па порното е забрано, след което пристигат качулките и ти конфискуват тоалетната картия и ЖиСиЕма дето го шползваш да чатиш. Тъй то. А докато чакаш на попа те оглеждат с камера от всеки ъгъл...Да живей Биг Брадър.
13
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
След като миналото ти е чисто, какво те бърка това?!? Най-вече това не е изгодна за престъпниците. Нашите човешки права отдавна са засегнати. Има ли човек, който да не е пострадал от крадци??? Ограбват те по улиците, в обществения транспорт и влизат в жилището ти посред бял ден. Така, че аз съм за крути мерки. Дано по този начин намалее престъпността. А що се отнася до 8 първо да се научи да си пише името и тогава вс.останало завършващо на -й, -йо, - ьо и т.н.
12
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе това да не е затвор или арест че да даваме отпечатаци, а те какво ще правят с тях по добре да не знам. на европа, тука е България.
11
2
 
0
 
! Отговори
koki преди 15 години
Ами доближаваме се малко по малко до ZEITGEIST
10
2
 
0
 
! Отговори
SD преди 15 години
Нашият комунизъм стана по-мерзък от азиатския. Абе тъпоумници от МВР, сложете електронен подпис на картите. И вместо нова система за следене вземете си стегнете корумпираните ДАНС, съд, прокуратура и МВР.
9
2
 
0
 
! Отговори
Mimoza преди 15 години
Ще ми подслушват телефоните, ще ми четат пощата в интернет, ще ме снимат с камери, ще ми вземат пръстовите отпечатъци, ще ми снимат белезите и бенките...и какво ли още не!!!!!!!!!!Е+ати личните данни, личната свабода, личния живот и достойнство!!!!Нямам думи...
8
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние пак сме по-католици и от Папата: "...най-високо ниво на сигурност". Всичко ще трябва да се плаща, дори и сървърите, които ще съхраняват тези данни. И кое ми гарантира, че хората, които ги съхраняват няма да злоупотребят с тях.....
7
2
 
0
 
! Отговори
az преди 15 години
а отпечатък от ми няма ли да вземат
6
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Парите за паспорта не са най-важното. Нарушават се човешки права, отнасят се като с престъпници. Особени белези, ще снимат бенки, белези, татуировки.
5
2
 
0
 
! Отговори
Alabalistic преди 15 години
OK 5 pyti smenihme parite sega ste smenim 10 pyti dokumentite, imame izlishni pari, no vyprosa e zasto se napyvame za tazi biometriq, kato e napylno nenujna i protivozakonna, a kakvo stana s grajdanskite svobodi, i prava. Govorihme za biometriqta v Franciq, i e dopustima samo pri polojenie che horata ste posestavat Amerika, poneje edinstveniqt koito q iziskva e Amerika, Biometriq ste reche che ste bivame razpoznavani po snimka v Facebook ili nai obiknovenna kamera za nabludenie, koi s kogo kakvo i sto. Hubavo e da imash baza s danni, no koi ste q izpolzva i za kakvo tova e problema, pri nalichieto na obstestveno doverie kym opravlqvastite.Nazdrave i po-golemi glupositi sme praviili
4
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
prigotvete oste po 100 leva za pasport
3
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Супер вече ще ти имат и отпечатаците ни... няма смисал да ходиш да правиш престъпления те сами ще ти ги слагат кадето им е угодно.
2
2
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
От заявка за патент много лесно се прави "техническо задание", проблемът идва, когато комунистите паднат от власт, патентната заявка след 10 години изчакване стане патент и патенто притежателя извади съдебно решение за спиране на нарушаването на патента му и почне да съди страната за пропуснати ползи и страдания. В закона пише, че принудителна лицензия, каквато държавата можеше да вземе, заради големия обществен интерес, не се издава при нарушени права! Ще стане много забавно!Някои ги е обхванало лъжовно чувство, че са вечни като Живков, ама са забравили, че и той си отиде.
1
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** си комунизма