В Бургас бутат още 19 ромски къщи

Незаконните постройки в региона били стотици
23 сеп 2009 18:23, Красимир Ангелов
104
В Бургас бутат още 19 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

Втора мащабна акция по събарянето на незаконни ромски къщи стартира в четвъртък в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщиха от местната дирекция за строителен контрол.

От организацията уточниха, че постройките за събаряне ще са 19, след като няколко от тях бяха премахнати доброволно от обитателите им.

В утрешната акция ще участват полицаи, както и служители на Гражданска защита.

Незаконните постройки в Бургаския регион са стотици, стана ясно от специално съобщение на Дирекцията за строителен контрол.

Още по темата
Оттам поясниха, че службата няма право да започва процедури по премахването им, ако от общината не са образували такава.

Dnes.bg припомня, че първата акция по премахването на незаконните постройки бе на 8 септември в квартал “Горно Езерово”.

Тогава бяха съборени общо 27 незаконни жилища.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на обединените нации (ООН).

Oрганизацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да вземат поука от бургас казваш там деистват по закон защото там е СКАТ И АТАКА Е СИЛНА И ДВИЖИ ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА НА БЪЛГАРИНА ЩЕ МУ ДОИДЕ АКЪЛА АКО В ЪВ ВСЯКЕ НАСЕЛЕНО МЯСТО ИМА ПО ЕДНА ТАКАВА ТЕЛЕВИЗИЯ И ДА УПРАВЛЯВА АТАКА АМА КОГАТО ДОИДЕ ВРЕМЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ СЕ ОФЛЯНКВАТЕ ПРОГЛЕДНЕТЕ БРЕ ХОРА.
17
0
 
0
 
! Отговори
emsi преди 14 години
Каква книжка трябва за багер?
16
0
 
0
 
! Отговори
emsi преди 14 години
Взех и аз да харесвам атака.В Бургас добре работи
15
0
 
0
 
! Отговори
багерист преди 14 години
Давам багер под наем.
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
TO 90 % OT CIGANSKITE BARAKI SA NEZAKONNI
13
0
 
0
 
! Отговори
emsi преди 14 години
Ние защо купуваме апартаменти със заеми а на тях да им осигорява кмета
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма какво да говорим, Атака е най-силна в Бургас и това си личи.
11
0
 
0
 
! Отговори
Смърт преди 14 години
АБЕ СМЪРТ НА ТИЯ ГАДОВЕ,ЗАЩО МЪЛЧИТЕ БЕ ХОРА,ДРЕМЕ МИ ЗА ОБЕДИНЕНИТЕ НАЦИИ,ДА ДОЙДАТ ТУК ДЕБЕЛАЦИТЕ В КОСТЮМИ ДА ИМ УСЕТЯТ МИРИЗМАТА...БЪЛГАРИ УМИРАТ ОТ ГЛАД И БЕЗРАБОТИЦА,ЩЕ ИМ РЕШАВАМЕ ПРОБЛЕМИТЕ ДОКАТО ТЕ ИЗНАСИЛВАТ ДЕЦАТА НИ....СМЪРТ НА МРЪСНИТЕ ПИЯВИЦИ!!!!!!
10
0
 
0
 
! Отговори
any преди 14 години
MMMM super...neka im e da gi srutqt i v sf i na vsqkyde (sun)
9
0
 
0
 
! Отговори
emsi преди 14 години
Нека се учат всички общини от Бургас
8
0
 
0
 
! Отговори
21019 преди 14 години
ако се спре бутането БГ може да си има проблеми пред разни международни организации , но ако продължи до краи никои нищо няма да каже - ще речът да оставим новото правителства да сложи ред в тази държава как си я представят *** тази работа в европа не позволяват палатка да опънеш без разрешение нека отидат пред оон да си построят коптори ще им направят химическо чистане.
7
0
 
0
 
! Отговори
emsi преди 14 години
раво на Бургас.Това се казва политическа воля,а не само приказки
6
0
 
0
 
! Отговори
Тонеф преди 14 години
Баси кефа да си багерист в такъв случай ;]
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бедните роми няма къде да живеят, същевременно един от битите от полицаи роми в плевенската дискотека "Бижу"(понеже не са искали да напуснат сградата заедно с другите, заради сигнал за бомба) купува цялата дискотека за стотина хиляди. Откъде бедния горкичък ром е намерил малко пари да си купи малка дискотека..?
4
0
 
0
 
! Отговори
а преди 14 години
Евала - да се учат от Бургас и в другите градове!
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Дай Боже скоро да четем такива новини и за София! Че в гетото до нас ги предупреждават от незнам колко време, ама само с приказките си остават. Крайно време е вече да преминат и към действия!
2
0
 
0
 
! Отговори
Дедка преди 14 години
Нагли *** - или да се научат да си изкарват хляба като останалите, или да си обират крушите и към някоя друга щедра и по-богата държава.. ние нямаме нужда да хрантутим и тях!
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Oрганизацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи." Предупредили са ромите още преди 1 (ЕДНА) година. Имали са достатъчно време да си наберат тухлите от тукашните къщи и да ги сложат на ново място в някой по-безлюден район или направо в друга държава. Не са го направили, защото са мързеливи и само могат да искат. Има и свестни, но не са много.