В Бургас бутат още 19 ромски къщи

Незаконните постройки в региона били стотици
23 сеп 2009 18:23, Красимир Ангелов
104
В Бургас бутат още 19 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

Втора мащабна акция по събарянето на незаконни ромски къщи стартира в четвъртък в бургаския комплекс "Меден рудник", съобщиха от местната дирекция за строителен контрол.

От организацията уточниха, че постройките за събаряне ще са 19, след като няколко от тях бяха премахнати доброволно от обитателите им.

В утрешната акция ще участват полицаи, както и служители на Гражданска защита.

Незаконните постройки в Бургаския регион са стотици, стана ясно от специално съобщение на Дирекцията за строителен контрол.

Още по темата
Оттам поясниха, че службата няма право да започва процедури по премахването им, ако от общината не са образували такава.

Dnes.bg припомня, че първата акция по премахването на незаконните постройки бе на 8 септември в квартал “Горно Езерово”.

Тогава бяха съборени общо 27 незаконни жилища.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на обединените нации (ООН).

Oрганизацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Жилища първо за нуждаещите се българи, които са работили, или работят, а събиращите скрап и препитаващи се от кражби и грабежи да се научат да спазват законите. Ако дадат на *** жилища и аз ще построя барака насред площада, вместо да плащам свободен наем, и бутнат ли ми копторчето, искам мезонетче от общината, с наем 80лв. месечно, като на тях!
37
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Правим гета като например в ЮАР, или Гърция, Полша, Италия и т.н. Нека гетата им да са напълно автономни. Да имат кина, училища, магазини... Да са напълно автономни, цените в магазините им да са по-ниски, но да могат за излизат през КПП-тата само тези, които трябва да ходят на работа и след това - обратно вътре. Който има желание да се интегрира, да учи, да работи и да се маха от там, но да не се събират на етнически принцип повече от 3-*** на обществено място!
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Oрганизацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи." Kакъв незабавен подлсон еее мама ви нагла бе ***!! Вън от България !!
35
0
 
0
 
! Отговори
защитник на човешкит преди 14 години
Държавата веднага трябва да подсигури подслон на ромите,по най-бързия начин трябва да се изградят концлагери с газови камери и всички екстри!
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
какво общо има атака със събарянето.В статията никъде не се казва че това е дейност на атака.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ако тук стане обсановката нетърпима за *** ще потеглят из европата и сигурен съм там много ще им хареса защото хората са наивни и има много за крадене със затворите няма да ги уплашат защото ще им се виждат като луксозни хотели после да ги биеш няма да се върнат АТАКА да се намеси из цялата страна ние хората трябва да я подкрепяме СЕГА Е МОМЕНТА.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
те живеят там където им позволяват да си въшат *** ако ние им забраним не ги мислете е я турция ето ги сумати държави в европа които леят крокодилски сълзи за толерантност и за техните права щи отидат при тях да си ги интегрират въпроса е като чуят името българия на сън да се стряскат
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тогава *** се разселват из държавите в Европа, които имат повече ресурси да поемат подобен начин на живот.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Вместо багери - *** !!!
29
0
 
0
 
! Отговори
въпрос преди 14 години
хммм.... интересно ще стане ако всички градове порутят незаконните барачки.... *** къде ще отидат да живеят?.... по селата ? само че там няма какво да се краде...какво правим тогава
28
0
 
0
 
! Отговори
445 преди 14 години
браво на Бургас !!! Време е другите да вземат пример :)
27
0
 
0
 
! Отговори
сливенлия преди 14 години
ставам член на АТАКА и отивам да живея в бургас-тази партия мразена от всички правителства трябва да я обича народа защото каквото каже го прави милее за родината ни и за националните интереси доидат ли на власт тези с крадените народни пари няма да имат пари за трабант и всиччко ще им комфискува *** ли няма да смеят да отидат до чершията.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бургас става хубав град прочистват се цегани и мутри от там
25
0
 
0
 
! Отговори
емси преди 14 години
Чао Бургазлии.Живи и здрави
24
0
 
0
 
! Отговори
софиянец от вакарел преди 14 години
БРАВО НА АТАКА В БУРГАС-там ще си прочистят областа от *** а те ще доидат в софия при бат боико нали тои иска да им прави джамия камо ли да му доиде на акъла да им бута бараките
23
0
 
0
 
! Отговори
емси преди 14 години
Други сподвижници имам ли
22
0
 
0
 
! Отговори
emsi-багериста преди 14 години
ДО кмета на гр.БургасТърся си работа като багерист.Готов съм да работя по специалноста и без заплата до пълното решаване на проблема с гетата в Бургас.
21
0
 
0
 
! Отговори
до емси преди 14 години
За книжка не се притеснявай - изпита е много лесен: Трябва да събориш 5 *** бараки за норматив и получаваш лиценза.
20
0
 
0
 
! Отговори
emsi преди 14 години
Най-актоалната професия в момента в Бургас е БАГЕРИСТ.
19
0
 
0
 
! Отговори
смърт преди 14 години
ПОДАРЯВАМ БАГЕР+РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ