В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи

Незаконните постройки ще бъдат премахнати до края на септември
11 сеп 2009 12:00, Красимир Ангелов
180
В Бургас багери бутат още 30 ромски къщи
Снимка: БГНЕС

 

Още около 30 незаконни ромски постройки ще бъдат съборени в бургаския квартал "Горно Езерово", ако собствениците им не ги премахнат сами, съобщиха от Районната дирекция за строителен контрол.

От организацията поставиха срок, според който останалите незаконни къщи трябва да бъдат премахнати до края на септември.

Подготвя се и процедура по принудително премахване на ромски къщи в бургаския квартал "Меден рудник", допълниха от дирекцията.

Още по темата
Там обаче са заведени дела за незаконните къщи и ще има забавяне на акцията по премахването на постройките.

Dnes.bg припомня, че на 8 септември 27 незаконни ромски къщи бяха съборени в квартала.

Акцията срещна остър отпор от живеещите там и се наложи намесата на полицията, за да се освободи пътят на машините.

Стигна се и до сблъсъци, след като ромите започнаха да замерят с камъни служителите на реда.

Веднага след събарянето на постройките от ромската фондация "Романи Бахт" обявиха, че е задействана процедура в Организацията на Обединените нации (ООН).

Организацията е изпратила декларация и до кмета в Бургас Димитър Николов, в която го призовава да осигури незабавен подслон за ромите, чиито къщи в гетото бяха сринати до основи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
някой да каже, след колко време и по какъв начин, тия *** могат да станат нормални членове на нашето общество, които да спазват правилата, без да се ощетяват останалите струва ми се никак и никога
175
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Докога ще ги толерират тези ***, които нито закони спазват, нито им се работи, крадат и за 2 лева са готови човек да убият.
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Авиация требва , не багери.После се разчиства с булдозери.
173
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
АДАШ,НЕМА ДА ГИ ХРАНИМ,ОНЕЗИ ЗАПАДНИ РАДЕТЕЛИ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА ЩЕ ГИ ПРИБЕРАТ.НО СЪС ЗАКОН ДА НЕ МОГАТ ДА ГИ ВЪРНАТ.ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ТОЧНО ВЗИМАТ...И АЗ СЪМ ЗА ПРАВАТА НА "ЧОВЕКА",НО ОТ НЯКОЙ АНГЛИЙСКИ ЗАМЪК.НЕКА ВИДЯТ КАКВО Е А НЕ ДА НИ ОБВИНЯВАТ В РАСИЗЪМ!!!
172
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Затвор за незаконно снасяне на *** - ми то няма толкова затвори, а и там пак ще трябва да храним гнусотниците !!! Осиеновяване - кой ще осинови *** - всеки който не е ***, ще предпочете да си вземе куче, ако ще и от улицата - със сигурност ще е по-чисто, по-послушно и по-вярно от *** !!!
171
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Коко - за теб какво е определението за "човек" - "безгръбначен ***, който оставя на всеки да го язди, граби и тероризира" ли? Ти не си човек, а медуза, охъл, червей.170 - адаш, а като им вземем чаветата - какво - държавата ще ги храни (тоест данъкоплатците - аз и ти), а гнусотниците пак ще се кецат и ще правят нови чавета - е, докога така? За мен решението е просто - на всяка хъхрячка, която отива в болницата да сеpе *** и не е здравно осигурена, веднага след това да и се връзват тръбите !!
170
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
И ТЕ СА ХОРА...СЪГЛАСЕН СЪМ И ПРОБЛЕМА НЕ Е ЧЕ СА ХОРА А ЧЕ СА ЖИВИ И ЖИВЕЯТ ДО МЕН И ТЕБ!!!ТРЯБВА ЗАКОН ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА ДЕЦАТА СИ,АКО ЛИ НЕ,ВЗИМАТ ТИ ГИ,ЗА ТЕБ ЗАТВОР А ТЯХ АКО НЕ ГИ ВЗЕМАТ ЗА ОСОНОВЯВАНЕ В БГ...Е,АМИ В ЕВРОПА И Т.ННЕКА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ИМ ВЗИМАТ ПОМОЩИТЕ ТОГАВА:)))
169
0
 
0
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
ЗНАЕТЕ ЛИ "ЧОВЕКОЛЮБЦИ" ЧЕ САМО В СЪСЕДНИЯ БЛОК 4 БЪЛГАРКИ СА СЕ ЗАДОМИЛИ С ***!!! И НАВСЯКЪДЕ В БГ Е ТАКА,КОЛКО ВРЕМЕ МИСЛИТЕ ЧЕ НИ ОСТАВА???СЛЕД ТОВА ТЕЗИ "БЪЛГАРКИ" ПЛОДЯТ "БЪЛГАРЧЕТА"/ДА БЕ/ВНИМАВАЙТЕ КАК ВЪЗПИТАВАТЕ ДЪЩЕРИТЕ СИ,ЧЕ УТРЕ С *** ГАД ЩЕ СИ ПИЕТЕ РАКИЯТА!!!ЧОВЕКОЛЮБЦИТЕ...И ТЕ В ГЕТОТО!!!
168
0
 
0
 
! Отговори
дффсдф преди 14 години
Смърт на всички *** в България!!!Измрете гнусни ***!
167
0
 
0
 
! Отговори
156 преди 14 години
Тиа я *** даже не са от Бургас,а от сливен,ямбол и къде ли още не.Бутайте им бараките барабар с *** в тях,БУТАЙТЕ
166
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
От всичките коментари само някои показват че са човеци.за останалите,по голямата част се оказва,че освен,че са отишли напразно парите на държавата за образованието им,имат и нужда от сериозна консултация поради психическото си състояние.Как е възможно подобно отношение в хх1 век?Непознаването на собственните права,не значи отричането на същите за другите които знаят и отстояват на тях.Излиза,че *** знаят повече за световната харта за правата на човека в отколкото нас,които не сме ***
165
0
 
0
 
! Отговори
Ха Ха преди 14 години
Ами къде да отидат освен в главното гето на държавата-София? Там си им е мястото.
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
сега ще дойдат в София и тея *** :( Под крилото на Бойко защитника на ***!
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Lekarstvoto e ***...100% efektivno za ***
162
0
 
0
 
! Отговори
stelt преди 14 години
ми кво толкова все едно ги е разлюлало земетресение.айде всичко кота '0'.трябва да минат и по други места като торнадо.
161
0
 
0
 
! Отговори
и кво ? преди 14 години
палестински камъни по главите на управата в Чалгария. Следва заформяне на палаткови лагери.
160
0
 
0
 
! Отговори
156, преди 14 години
тебе така ли са ти направили на човек - с камшици и ритници?Ако си изобщо човек де.
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
йей!
158
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
...че даже и привилегии им даваме - нищо не плащат, настаняват се, където им хареса, тероризират ни... защо да ги търпим - да ми каже някой толерантен? Има ли луди, които да вярват, че видиш ли, само след 2-3-10 години те ще станат чисти, културни, ще спазват законите, ще работят съвестно, ще се образоват.... НИКОЙ НЯМА ДА ДОЖИВЕЕ ДА ВИДИ ТОВА - ОТ *** ХОРА ДА СТАНАТ !!!
157
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Помислете - индусите не са най-големите чистници на света, нито най-работливите, да не говорим, че са най-кроткият народ - за 10 000 години цивилизация никога не са нападали друг народ, оставят кравите да им се мотат по улиците и маймуните да им се катерят по главите - но дори те са прогонили гнусните хъхрещи *** - какво има да коментираме повече? *** са ***, гнусни са, нагли са, безполезни са за обществото, за държавата, за себе си дори - а тук някои са загрижили за тях....