Канибала от Странджа: Ще ви ям наред!

Голямо Буково пак е настръхнало от буйствата на шизофреника
7 окт 2009 16:23,
156
Канибала от Странджа: Ще ви ям наред!
Снимка: Булфото

Хората от село Голямо Буково отново са настръхнали от ужас заради съселянина си Николай Гьоргов, известен с прозвището си Канибала от Странджа.

Оказало се, че заради отказа му да се лекува в психиатрия мъжът отново е върнат в селото и заплашва със саморазправи, пише БГНЕС.

Последните дни изблиците му отново взели връх, след като полицията забранила на търговците в магазините да му продават алкохол, защото така се отключвала агресията му и той ставал опасен.

След забраната мъжът обикалял из селото и крещял: "Ще ви ям наред!"

Още по темата

На всеослушание обяснявал как има подготвен списък с хора от селото, които са следващите му жертви.

48-годишният Гьоров е шизофреник и има зловеща биография.

През 1995 г. мъжът убива две жени и яде от телата им.

През 2004-та той прави опит да изнасили 13-годишно момиченце от селото, но е заловен.

През есента на миналата година той преби от бой строителен работник, нает в селото да гради триетажна вила.

Нееднократно полицията и прокуратурата са настоявали пред Окръжния съд в Бургас да вземе решение за изпращането му за постоянно в специализирано заведение.

Съдът обаче изслушвал експертите психиатри, които твърдели в експертизите си, че е антихуманно Гьоргов да бъде затварян в такъв дом, защото всъщност той не носел отговорност за постъпките си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
абе ловна дружинка нямате ли си в тва село бе колеги?!аз в неделя гътнах едно 120 кила бате, две цеви му бих щото беше яко, ама на тоя и една цев му стига.то не си заслужава и да се хаби повече патрон за него...
112
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама той не е обявен,а Е луд! Няма колективни права! Както казах-да напишат жалба,вмето да реват пред медиите.Ама май е по-лесно.Докато няма жалба-е така.Я си представи,че утре твоите съседи се оплачат пред днесбг,че ги тормозиш.Какво правим?Заплашваш ги,че ще ги изядеш?! Питам сериозно!
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лошите закони трябва да се променят, особено когато се доказва в практиката че са лоши!
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ами май говорим за едно и също 105. Съдът трябваше да реши кое по-здравословно за обществото - един "пациент" или цяло село пациенти. Да не мислиш, че хората спят спокойно там? В крайна сметка тези хора права нямат ли? Защо нямат? Защото ако обявят някого за луд, няма присъда и има възможност да се прибере вкъщи и да продължаваме да говорим за правата му.
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
#106,и другият след теб-не четете! В затвор ще отиде като извърши престъпление.За убийството е излежал присъдата.Вече написах какви са възможностите за лечение.Прочетете закона-пак казвам.Колкото и да не ни се иска,трябва да признаем,че и лошите закони трябва да се спазват.Ако пратят някой на принудително лечение без санкция на съда-всички телевизии и сайтове ще изреват от възмущение!
108
0
 
0
 
! Отговори
kokic преди 14 години
Да се кастрира - ще стане "нов човек"- хрисим, смирен и ... с нов поглед и мироглед към живота и околните
107
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
da kajem 4e ne e humanno tozi *** da bude vadvoren v psihiatri4na klinika.kolko humanno e da budat ubivani,prebivani,iznasilvani drugite ,normalnite hora v seloto?mai vlastite sa po ludi ot 6izoto?
106
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
100, познах те, ти си съдията! Кой ти говори за дом? Тук всички говорят за затвор, какъвто се полага на всеки, посегнал на 4-*** души. Купи си вила в това село и подай жалба в прокуратурата. ВДЯВАШ ЛИ?
105
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да, #104 според Закона за здравето всички пациенти се лекуват доброволко,даже и лудите-подписват информирано съгласие.За да ги пратят в Раднево-също.Само когато има присъда,отива принудително.Всички такива случаи се решават от съда.Не слушай какво са надраскали в статията-психиатрите са достатъчно отговорни,а и такъв термин-"не е хуманно" е измислен пак от днесбг
104
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Значи пак да преговорим:от едната страна два наядени трупа, пребит човек, 13-годишно момиче, което все пак е живо и да се надяваме здраво психически ...от другата страна психиатри, които говорята за хуманност ...а Вие съдии го питате иска ли да се лекува ... Той ви казва НЕ ... Ами тогава ПРИБИРАЙ СЕ ВКЪЩИ.Някой знае ли по кой закон полицията ще забранява да се продава алкохол на пълнолетен? Защото това звучи като все пак някаква грижа и отговорност на държавата за живота на тези хора там
103
0
 
0
 
! Отговори
nell преди 14 години
Моля, някой да ми даде пистолет и да ми го посочи!Щом няма закони има саморазправа!
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И още малко да ви просветя-това,което наричате "лудница" е болница/примерно в Раднево/ и има разлика с диспансера.Там пациентите се лекуват,да,лекуват,а не ги затварят завинаги.Най-продълйителното време ,в което могат да престоят там е 3месеца.Николай имаше присъда/на шизофрениците са по 1г./,излежа си я в Ловеч/единствената болница-затвор/ и се прибра.
101
0
 
0
 
! Отговори
varg1 преди 14 години
мога да направя филм на ужасите с тоя
100
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много глупости пишете! Съдът не може да го прати в дом-това да не е затвор.В дом се нзастаняват пациенти,за които няма кой да се грижи,а на този майка му си го иска в къщи.Той не си взема лекарствата,понеже изпива парите и няма с какво да иде до Бс-да му изпишат!Селяните вместо да реват,да напишат жалба,за да може прокуратурата да нареди принудително лечение в психодиспансера.Което ще продължи около 2 седмици-докато взема лекарства-се подобрява!Просто е,ама кой да вдене или да иде да пита...
99
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тойа да го пуснат при ***.
98
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 14 години
Така излиза,че на някого ще му писне от този *** и ще го пречука,увъртайки се в бели.Как може този опасен луд да бъде оставен на свобода?!Тези,които са допуснали това,не помислят ли,че може утре да убие пак?Или те са нейде надалеч и им е все едно!Какво безхаберие цари в родината ни-чак косата ми настръхва...
97
0
 
0
 
! Отговори
Селянин преди 14 години
НЕКА ПРОСТО РОДИТЕЛИТЕ ИЛИ ДЕЦАТА НА ПРАВОРАЗДАВАЩИТЕ ПО СЛУЧАЯ ДА ГИ ЗАКАРАТ И НАСТАНЯТ В ТОВА СЕЛО КАТО СЪСЕДИ НА ТОЗИ МН.БОЛЕН И ОПАСЕН ЧОВЕК.ТОГАВА ЩЕ СЕ ПОУЧАТ ОТ РЕШЕНИЯТА НА ПРАВОВИТЕ ДЪРЖАВИ,КЪДЕТО ПРАВАТА НА ЧОВЕКА-ЧОВЕКА НЕ СЕ НАРУШАВАТ.
96
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Лека нощ на всички психиатри, на всички съдии и законотворци! Най-вероятно селото само ще измисли как да си реши проблема, ама тогава пак ще слуша психиатри, съдии ... и ще го отнесе някой невинен, който обаче ще е виновен, че не е издържал психически.
95
0
 
0
 
! Отговори
бул преди 14 години
Канибала!? Този няма място сред хората в селото. Има специализирани заведения.
94
0
 
0
 
! Отговори
Ves преди 14 години
Съда го пуска вероятно понеже когато извършва деянията не осъзнава противоправноста им и последиците от тях а и като психично болен функциите на присъдата няма да имат действие. Но до колкото знам интересът на мнозинството е по силен от тоя на индивида така че н"ехуманноста" просто се налага поради липса на алтернатива. Така мисля аз