Уволниха всички от Гражданска защита във Варна

Служителите чакат да бъдат назначени към МВР
23 дек 2009 13:25,
97
Уволниха всички от Гражданска защита във Варна
Снимка: БГНЕС

Подписани са заповедите за уволнение на служителите в Териториална дирекция "Гражданска защита” – Варна, съобщи инж. Владимир Иванов, директор на Гражданска защита.

Всички служители във варненската дирекция са разписали заповеди за освобождаване от длъжност от 28 декември 2009 г.

Към този момент все още няма заповеди за преназначаване към МВР, където е причислена вече службата, след закриването на Министерството на извънредните ситуации.

Според Иванов няма място за притеснение и заповедите за назначение ще бъдат изготвени и връчени на варненските спасители в очаквания срок.

Пред Фокус, директорът на Гражданска защита – Варна, уточни, че реално службата ще се отзовава на ситуации до 24,00 часа на 27 декември, докогато са в сила и договорите на всички работещи във варненската структура.

"Ако на 28 декември не получим новите договори за назначение, сами си правете изводите. Но аз смятам, че ще ги получим”, каза още Владимир Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
4
 
! Отговори
re преди 14 години
От дълго време в служба "Гражданска защита" се наблюдава толерирането на военни,бивши военни и военни пенсионери.Причините за това не са ясни на много хора работили,или запознати с такива особи.Да,"Гражданска защита" е бивша военна организация...Мнението на обществото обаче е ,че в нея са започнали да работят тези,които не са могли да се реализират в армията.И тук те започват да си играят на "войници"...До 2000 г.,когато им свалят пагоните.Нещата обаче не се променят много ( в положителна насока).При наличие на свободни длъжности,същите се заемат от бивши офицери,на много места работят военни пенсионери-някои от тях са държавни служители,а вече дори и категоризирани с първа категория на труд ! В същото време част от тази последна групичка "лоялни" служители си докарва и трета месечна заплата (пенсия,заплата на спасител,заплата в частния сектор) ! Хубаво,но в същото време,поради подобни случаи, навън млади и способни хора с ценз остават без работа и обикновено напускат България.Всеобщото мнение ,е че Гражданска защита ще се оправи,когато пенсионерите се пенсионират още един път и си замине и последния военен !
94
0
 
2
 
! Отговори
реалист преди 14 години
В дирекцията има добри специалисти,но има и *** ,които са само констататори.Специалистите в ГЗ не обучават населението за защита от бедствия,а само препоръчват някой да извършва тази работа.От такива специалисит обществото няма нужда.Ако ще бъде защита наистина да бъде такава ,а не имитация.
93
0
 
2
 
! Отговори
strani4en преди 14 години
mnogo zle ima hora tuka kato cialata ni darjava GRAJDANSKA ZA6TITA vinagi si e bila na miastoto a tova 4e niakoi ne znaiat s kakvo se zanimavat tolkova po zle za tiah
92
0
 
4
 
! Отговори
Калин преди 14 години
уволнили едни пиянки и пенсионирани старшинки все още крадящи нафта от служебните си автомоби. Спасители били ..какво и кого са спасили?Предполагам са залети с мащабни зимни акции.
91
0
 
2
 
! Отговори
хххх преди 14 години
До 76 така е и така ще си остане така защото когато на тея умни тапаци от народното сибрание им казахме че гершат за това че не събраха в една дирекция ГЗ, Нетоложна помощ и пожарната те не можаха да си разделят министерствата сага харода пати
90
0
 
2
 
! Отговори
ram преди 14 години
а,бе да не съм попаднал в някакъв чат на кръжока "на ти си кукличките,дай си ми парцалките"?
89
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 14 години
e 6tom e kato na diado ti zna4i si sparujen ve muhlio..
88
0
 
2
 
! Отговори
спасител на бабички преди 14 години
През дедовия ми е за отряда ти бе ***, отивай да носиш хляб на *** по селата в студа !
87
0
 
2
 
! Отговори
spasitel преди 14 години
kakvo znae6 be poserko ot 14 godini sam v sistemata ti li 6te mi kaje6 kakvo 6te pravia ....niama nikoi osajdan ot sofiiskia otriad za tvoe svedenie
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 86 вярно е ,че преди вас ще стигнат доста компетентни органи като ви знам организацията и сте свикнали някой да ви казва какво да правите .Половината "спасители " сте с криминално минало как няма да ви връчат предизвестия за уволнение ??? Ще вземат в МВР само тези дето сте с чисто минало !!!
85
0
 
2
 
! Отговори
spasitel преди 14 години
moga da vi kaja samo 4e si var6ime rabotata i to ne zle v4era biah na dejurstvo kadeto iskarah 24 bez spirane po pati6tata i katastrofi,taka 4e razni razbira4i mnogo da ne pi6at kato niamat i poniatie za kakvo sytava vapros
84
0
 
2
 
! Отговори
DONI преди 14 години
DO 76.PREDI gz DA ZAPO4NAT DA GI VADQT NA MQSTO SA PRISTIGNALI I DRUGI KOMPETENTNI ORGANI KOITO SA NAPRAVILI OGLED I SA PRETSENILI KAKVO STE SE SLU4I.TAKA 4E NE MISLI 4E TOVA E SAMO OT4ITANE NA DEINOST.PREDI DA ZAPO4NEH OPERATSIQTA PO SPASQVANETO TRQBVA MALKO DA POMISLIH,A VIJDAM 4E TI SI DOSTA IZOSTANAL V TOVA.
83
0
 
2
 
! Отговори
ram преди 14 години
на държавата няма да и стане по-леко с няколко хиляди безработни повече. успех на всички и весели празници!
82
0
 
2
 
! Отговори
ram преди 14 години
Че в ГЗ има неща за поправяне,няма спор,но не мисля,че трябва да го отнесат спасителите
81
0
 
2
 
! Отговори
magika преди 14 години
Явно никак не ти е интересно. Иначе щеше да се поразровиш малко и да видиш реално от кога съществува ГЗ и кой е вършил "всичката тази работа дето я пише долу в бюлетина". Гражданска защита съществува от 1936 год и се радвай, че още я има. Защото вероятността всеки от нас да бъде вписан в същия този бюлетин, е в пъти по-реална от наличието на каквато и да е човечност и съпричастност, от мнозинството разбирачи и драскачи тук. Не съм възмутена. Натъжена съм!
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В три акции е участвала Гражданска защита Монтана вчера. Сутринта спасителите са разрязали микробус "Мерцедес", който се е обърнал в района на село Смирненски. 28-годишният водач е изгубил управление след като е попаднал на хлъзгав участък от пътя. В следствие на това автомобилът се е преобърнал извън пътя. Шофьорът е настанен в монтанската болница, а по микробуса са нанесени множество материални щети.Същият ден около обяд екипи на Гражданска защита са приключили акцията по изтеглянето на закъсалия ТИР с полска регистрация в района на село Студено буче. Камионът аварира на 19 декемри. В18:30 екип на службата е изпратен да отстрани и паднал бор на 200 метра от прохода Петрохан. Дървото е затруднявало движението по пътя, но не е причинило други инциденти. 23 декември 2009 | 15:25
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много ми е интересно ГЗ започнаха да работят от 1-2 години реално а преди кой е вършил всичката тази работа дето я пише долу в бюлетина .
78
0
 
2
 
! Отговори
ram преди 14 години
неприятно ми е да го кажа ,но ние сме най-разединената нация, която познавам.една стачка неможем да направим заедно,една работа неможем да свършим заедно,една скъсана черга неможем да разделим.
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
до 76 чети и не пиши глупостина пътя между с. Покрайна и с. Гомотарци при разминаване автобус и товарен камион са се поднесли вследствие заледяване и са запречили пътя. Необходима е верижна машина за изтегляне, за да не се получат материални щети по автобуса. Спасителна група от отдел Аварийно-спасителни дейности към Териториална дирекция Гражданска защита област Видин е изпратена. При пристигане на спасителната група от ОАСД, се установява, че с помощта на друг товарен камион, катастрофи
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 73 отиват на ПТП с ранени и ГЗ ги вадят Пожарна не са пратили защото тъй са решили от 112 в момента в който вадят затиснатите се запалва колата .Какво правят ГЗ ??? Изписват пострадалите вече като изгорели !!!