Гражданска защита ще работи и по празниците

Екипите разполагат със спасителни и високопроходими автомобили
24 дек 2009 13:56, Петя Славова
59
Гражданска защита ще работи и по празниците
Снимка: БГНЕС

Специализираните структури на Гражданска защита ще работят на денонощен режим по време на Коледните и Новогодишните празници, информират от службата.

Ще има дежурни екипи от спасителните отряди, оперативните комуникационно-информационни центрове към всички териториални звена и Ситуационният център на главната дирекция в столицата.

Формирани са експертни групи, които включват специалисти от всички отдели на ГД „Гражданска защита”.

Те ще бъдат на повикване и при необходимост ще се явят на работа. В базите на спасителните отряди в цялата страна е направен преглед на техниката и тя е в пълна готовност за работа при зимни условия.

Екипите разполагат със спасителни и високопроходими автомобили, съобщи БГНЕС.

Спасителите работят със съвременна специализирана апаратура и техника за провеждане на аварийно-спасителни работи.

По време на празниците, структурите на ГД „Гражданска защита” ще дежурят по предварително утвърдени графици.

Уточнени са механизмите за координиране на дейностите с основните части на Единната спасителна система и с други централни и регионални структури.

Създадена е организация и спасителни групи от ГД „Гражданска защита” патрулират по пътищата с интензивно движение на автомобили.

Над 40 акции вече са проведени от службите. Спасителните екипи изтеглиха десетки автомобили, закъсали в снега, премахнаха опасно надвиснали ледени висулки от покривите на сгради и мостове.

 В страната няма населени места без ток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До 54 аз в Чирпан не знам да има такъв номер нашите числа са общо 5 за набиране в града .Нещо не се връзва докато 150 ,166 и 160 си ги знаем !!!
55
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За тези които се чудят защо по медийте не споменават пожарна и полиция, ще им кажа че това си зависи от вашият прес център. По белите страни се нарича медийна политика.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Номерът беше 9555566 и го имаще навсякъде по весниците, но ти изглежда не четеш такива. Закриха го след като 112 влезе в действие.
53
1
 
0
 
! Отговори
*** преди 14 години
НО КАКТО И ДА Е , ТЕМАТА БЕШЕ ДРУГА .........НЯМА КАКВО ДА ОБСЪЖДАМЕ ПОВЕЧЕ
52
1
 
0
 
! Отговори
DO 112 преди 14 години
КАК ДА ВИ ОБИЧАМЕ КАТО ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТЕ ОТ МЕДИЦИНА ...ОСВЕН ТОВА В СПЕШНА ПОМОЩ НЯМА ДИСПЕЧЕРИ ТОВА Е БИЛО ПО ВРЕМЕТО НА БАБАТИ СИГУРНО ТО ВИЕ И ПЪПКА НА Г*** ДА ИМА НЯКОИ ЩЕ ГО ЗАПИШЕТЕ АМА НЕ ПРАВИТЕ СМЕТКА ЧЕ ЗА 70 ХИЛЯДНА ОБЩИНА ИМА САМО ЕДИН ФЕЛДШЕР И ЕДИН ЛЕКАР РЕАНИМАТОР.... а на правописа ****ната му стават грешки
51
1
 
0
 
! Отговори
112 до 50 преди 14 години
А бе ти откъде ще знаеш за колко време стига,ти ли пращаш информацията?Пък и като гледам правописа ти само чистач може да си в Спешна помощ!ДокАто ,искаш да кажеш!Знам,че в Спешна помощ много не ни обичате,първо,защото ще изядем хляба на вашите диспечери,дето досега спаха там!Второ,защото при нас няма тън-пън,всичко се записва,праща се при вас и вие искате ,не искате ,отивате!Не както беше досега,отказвахте и продължавахте да си спинкате!
50
1
 
0
 
! Отговори
****** преди 14 години
ДОКЪТО СТИГНЕ ДО НАС МИНАВАТ ПОНЕ 10 МИН
49
1
 
0
 
! Отговори
112 до 48 преди 14 години
Напротив ,така ти се струва,всичко става за секунди,оператор,който не предаде инцидента за определени секунди,просто си отива!Ясно?
48
1
 
0
 
! Отговори
********** преди 14 години
НАИСТИНА ИМА ЗАБАВЯНЕ СЪС 112 . РАБОТЯ В СПЕШНА ПОМОЩ В ЕДИН ОТ ПЛОВДИВСКИТЕ ФИЛИАЛИ .КАТО СЕ ОБАДЯТ ОТ ГРАДА НА 112 И ПОПАДАТ В КЪРДЖАЛИ ,ОТ ТАМ ПРЕДАВАТ НА ПЛОВДИВ А ПЛОВДИВ СЕ ОБАЖДАТ НА НАС . ГУБИ СЕ ВРЕМЕ
47
1
 
0
 
! Отговори
xxx преди 14 години
Админа престани да ми триеш коментарите, да не ти изтрия тиквата празна!
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Полни смешници сте !!!
45
1
 
0
 
! Отговори
P преди 14 години
продължение - ние ли сме най-великите в света, че да нямаме нужда точно от тая структура? Защо не се замислите колко излишни и дублирани институции имаме, но кой ли го е грижа за утрешния ден, важното е днес да сме добре, децата ни са се оправят сами...........
44
1
 
0
 
! Отговори
P преди 14 години
Спасителите работят със съвременна специализирана апаратура и техника за провеждане на аварийно-спасителни работи- Добре, че предишното правителство поднови техниката на ГЗ и сега могат да работят сносно. Как се работи с техника от преди 50 год - това пита ли се някой? Лесно е да плюем по някого, докажи ти какво можеш, пък тогава обвинявай някого за нещо! Както във всяка система и тук има такива, които работят, и които не. Но не може в цял свят да има такава структура, а у нас да няма! Ние ли см
43
1
 
0
 
! Отговори
112 до AZ преди 14 години
А за теб се съмнявам,по принцип нямаме такива ,дето пишат сФерата с В!
42
1
 
0
 
! Отговори
до AZ преди 14 години
Аз също,оператор съм в 112,тогава грешката е лично в теб,при мен няма такива проблеми!
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Та кой е бил номера на ГЗ до преди 1 година преди да започне 112 да работи никой не ми отговаря защо ли ????
40
1
 
0
 
! Отговори
AZ преди 14 години
ГУБИ СЕ ВРЕМЕ...БЪДИ СИГУРЕН ...РАБОТЯ В СВЕРАТА...И ЗНАМ
39
1
 
0
 
! Отговори
до AZ преди 14 години
Това къде попадаш няма никакво значение,попадаш там,където има свободен оператор!Не се губи време,бъди сигурен,че е по-добре отколкото да звъниш на 5 места!
38
1
 
0
 
! Отговори
AZ преди 14 години
И СМЯТАЙТЕ КОЛКО ВРВМВ СЕ ГУБИ ПО ТОЗИ НАЧИН....
37
1
 
0
 
! Отговори
AZ преди 14 години
ди номер 36 ХУБАВО ГО КАЗА САМО ЧЕ ЛОШОТО Е ЧЕ НЕ Е ДОМИСЛЕНО КАКТО ТРЯБВА МНОГО ЯСНО ЧЕ АКО ИМА РАНЕНИ ЩЕ ТИ ТРЯБВА ЕКИП НА БЪРЗА ПОМОЩ 150 АКО ИМА ПОЖАР ТИ ТРЯБВА ПОЖАРНА 160 И Т Н А КАТО СЕ ОБАДИШ НА 112 ОТ ПЛОВДИВ НАПРИМЕР,ПОПАДАШ В КЪРДЖАЛИ .ТАМ Е ЦЕНТРАЛАТА НА 112 ОТ ТАМ ПОСЛЕ СЕ ОБАЖДАТ НА ПЛОВДИВ ЗА ДА ПРЕХВАРЛЯТ СЛУЧАЯ ..А АКО ПЪК СЕ ОБАЖДАШ НЯКАДЕ ОТ ПЛОВДИВСКА ОБЛАСТ СЪОТВЕТНО ПЛОВДИВЧАНИ ЗВАНЯТ ТАМ.