Снегът се завърна. До сряда вали и трупа 20 см

Температурите в страната значително ще се понижат
8 мар 2010 07:07,
32
Снегът се завърна. До сряда вали и трупа 20 см
Снимка: БГНЕС

Облачността от юг-югозапад бързо ще се увеличи – първо в крайните южни райони, а впоследствие и над останалата част ще завали сняг.

Най-интензивни ще бъдат валежите над Рило-Родопската област и над планините на Западна и Централна България, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Ще се образува нова снежна покривка, в планините до 15-20 см, в равнинните части около 10 см.

Най-много сняг ще падне над южните райони, най-малко в крайните северни и районите по поречието на Дунав.

В понеделник през целия ден ще вали сняг. Снеговалежите ще продължат и през нощта срещу вторник.

На 9 март повече сняг се очаква да превалява над крайните източни и югоизточни райони. Над останалата част от страната облачността ще остане значителна и на места с прекъсвания ще продължи да превалява сняг. 

Към края на деня във вторник над западните райони валежите временно ще спрат, но още през нощта срещу сряда с приближаването на нов средиземноморски циклон от запад облачността ще се вплътни и отново над Западна България ще завали сняг.

В сряда снеговалежите постепенно ще обхванат и Централна България. По Черноморието ще превалява предимно дъжд.

Дневните температурите в понеделник ще бъдат най-ниски между минус 4 и плюс 1 градуса. Във вторник и сряда дневните температури ще бъдат малко по-високи, като по Черноморието ще бъдат и над нулата.

Сутрешните температури  ще бъдат между минус 5 и 1 градус, като в сряда сутринта се очаква да бъдат и по-ниски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
2
 
! Отговори
бръ преди 14 години
аномалиите са следствие на глобалното затопляне. рязката смяна на сезоните и температури. затоплянето на световния океан предизвиква не само покачване на морското равнище но и повече цклони и урагани. това се дължи на повечето пара натрупала се в атмосверата заради покачилата се температура. така че се очакват все повече валежи, което пък е фактор за по-прдължителна и голяма облачност, което е фактор за застудяване. с две думи ПАРНИКОВ ЕФЕКТ
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Снегът навън, закъснялата зима, крайностите в температурите (на нова година беше 18 градуса, а след това цяла седмица -20) - ето това са последиците от т.н. глобално затопляне. Казвам т.н., защото климатичните промени са доста по-комплекси и в никакъв случай не се изразяват само в нарастване на средните температури на земята. Климатът ще става все по-краен, вече има тропически бури над южна Европа. Елементарно е да си затваряме очите за тези доста видими промени...
21
0
 
0
 
! Отговори
Houser преди 14 години
ХАУС,няма такава група във ФБ бе? хм
20
0
 
10
 
! Отговори
skior преди 14 години
За тия дето идват от Еквадор да поясня: в България зимата обикновенно вали сняг, а самата зима продължава до 21 Март, така че в България в момента официално е ЗИМА. Когато в България престане да вали сняг през зимата най-големия ни морски курорт най-вероятно ще бъде Пловдив.
19
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Нека на Свинята Меркел, дето толково говореше за Глобалното Затопляне да й се изсипе всички тоя сняг върху къщата й, та да не може да излезе една седмиця от нея и веднъж за винаги да разбери какво е глобално затопляне.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Айде сега тук световните лидери, дето вече 5 години се събират по най-луксозните хотили и лимузини да обсъждат Глобалното затопляне - излезна, че само ни лъгаха да ни съберат парите! Сега да ни ги върнат с лихви! Или ако ми кажат, че има затопляне да дойдат сега Март месец да ми плати парното!
17
1
 
12
 
! Отговори
brigante преди 14 години
огромен ледник се откъсва и *** мамата на гълфстрийм:) гълфстриймчо от своя страна се позабавя мънинко и хоп температурката пада с 10 градуса из северното полукъбълце:) не е смешно!
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
М...ка му! На това пролет ли му викат?! Все едно не сме март, а януари!!! И после ще ми говорят за глобално затопляне! Ба! Къде го видяха това?!
15
3
 
3
 
! Отговори
Garvan преди 14 години
Eh,sofuqnci,ama istinski takiva hak da Vi e g-ja Fandukova za kmetica,a ami 4e ako padne o6te edin snqh sigurno shte sprat i vlakove i samoleti.Nito edna ma6ina ne be s pusnato greblo,aman ot terikati na drebno,ama tq dnes ima praznik,a nie stud i uvolneni ot rabota,tai kato s prednite tri zakasneniq ot snegovete prez zimata stavat 4 i ,a se uvolnqva za 3 zakasneniq,Taka 4e sega borsa i sadete 4istota Iskar,hahahahahaaa,evroperci,koito ne mojem da se dvijim v Sofia
14
4
 
1
 
! Отговори
Д-р Фалус преди 14 години
Хаус, Хаус с написаното по долу показваш кой е роден за пациент на психото. Аман от такива болни мозъци като теб избиващи комплекси в нета. Спри си компютъра и не ни заливай с мозъчната ти повърня. Хубаво би било да си изпиеш хапчетата, че спреш гласовете в празната си кратуна. Ако не можеш да ги изпиеш по простата причина, че не можеш да си мърдаш ръцете от усмирителната бяла ризка - викай и дано доктора те чуе. Айде остани със здраве и болна психика!
13
7
 
3
 
! Отговори
Д-р Фалус преди 14 години
Хаус как може да си толкова просто ***. Като си направил тая група и се мислиш за нещо много голямо! Чудно ми е с тая група дали ще изгониш снега и какъв е ефекта от цялото ти малумно начинание? И не пиши с главни букви, не сме кьорави като теб и виждаме - *** такъв! Приятен ден във ФБ.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и всички тези обиди и буйство за какво мойто момче? Защото вали сняг а ти викаш, че идва глобалното затопляне ли?
11
5
 
6
 
! Отговори
tavares преди 14 години
Хаус, ти си необратимо болен!!! За тебе само едно - ЛУДНИЦА!!!
10
0
 
6
 
! Отговори
ртр преди 14 години
за владая незнам люлин е като лунен кратер а в надежда няма вече пътища
9
5
 
9
 
! Отговори
чалгар преди 14 години
направи група "Аз обичам да поствам простотии по форумите" :))или "Мамо,роди ме ***,аз сам ще се изруся" :)
8
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тогава ще ти викат, че има глобално затопляне и всичките скапани журналисти говорят само за това, виж че сега поне по тази тема са като пукели :) Много са смешни :)
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а дали ги запълниха на Владая? Може би даскалката не се е разходила до там нейната прокажена майка
6
1
 
14
 
! Отговори
ртр преди 14 години
изненада пак сняг поне дупките няма да се виждат само ще се усещат
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
това е от глобалното затопляне ;) климате се ядоса на беснеещите наркомани и реши да им покаже как се е затоплил :)
4
5
 
9
 
! Отговори
I преди 14 години
Pisna mi toya snyag, kray niama gadnata zima!