Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!

Заканват се, че ще издигнат палатков лагер в Първомай
16 юни 2010 16:44,
130
Тютюнопроизводителите: Ще протестираме докрай!
Снимка: Булфото

Над 500 протестиращи тютюнопроизводители в Първомай са категорични, че ще нощуват там и няма да си тръгнат, докато не постигнат исканията си.

"Ще стоим тук докрай, правителството се подиграва с нас", заяви пред Dnes.bg Драган Иванов. Той отглежда 100 декара тютюн, потънал е в кредити, които не може да изплаща. Дължи надници и на работници.

Хората се надяват на мястото на протеста да пристигне министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, за да изслуша исканията им.

Още по темата

Тютюнопроизводителите искат да им бъдат изплатени предвидените в бюджета 116 милиона лева. "Живеем в мизерия и сме в пълна безизходица, да дойде Дянков, да го видим как ще ни погледне в очите", казват те.

Въпреки ужасните жеги към протестиращите непрестанно се присъединяват още хора, заричат се да издигнат палатков лагер и да продължат с протеста си и утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
e dobre de koi gi kara da proizvejdat otrova ne im pla6taite te trovat naroda
18
0
 
6
 
! Отговори
Кирчо-Секирчо преди 13 години
аве, неможах да ги изброя всичките... дано да не ми се сърдят а и децата решиха, да идват с нас...абе има няма 2500 души сме родата до 2-ри братовчет...
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма ангажименти!Нали затова е спора ти от Марс ли падаш?Нали искат да не се плаща за тютюн вече и да не се гледа.И това е гласувано за догодина.
16
2
 
4
 
! Отговори
некоректни сте 2 преди 13 години
освен това, производителите са си планирали дейността за годината като са разчитали на тези субсидии, които са им били обещани предварително и официално! може ли да стават такива гаври с хората?
15
4
 
7
 
! Отговори
Кирчо-Секирчо преди 13 години
до: 4 ами, аз и родата сега тръгваме, към мястото на протеста...аз и братята: Иван, Реджеб, Алаидин, Хасан, Селахаттин, Али, Сезко, Айдемир, Гюнали, Самет, Ердо, Ибрям, Юмит, Нази, Шевки, Рюстем, и Бейхан зетовете: Нихат, Хайдарали, Алиосман, Левчо-Бастуна, Ремзи, Расим, Белгин, Мемо-Мечока, Светлъо-Кашона, Идриз, Йюджел, Нури-***, Тефик и Алчобратовчедите:Бейсим, Сали, Вели, Кирпи, Айхан, Хюсмен, Юзджан, Илхан, Аско, Неждет, Танжу, Рамадан, Тани, Пламен, Мето-Бетона Еди-Спирачката
14
4
 
8
 
! Отговори
некоректни сте преди 13 години
ах, прекрасни хора, коментиращи тук, какво значи НИКАКВИ СУБСИДИИ? те са вече предвидени в бюджета, България има ангажименти пред ЕС да подпомага отрасъла, и сега правителството казва, че няма да ги даде! харесва ли ви да живеете в такава държава, където първо държавата си прави закон, после сама си го нарушава? и вие викате "браво"? пък аз мразя тютюна, но законите трябва да се спазват.
13
3
 
13
 
! Отговори
Мая преди 13 години
Тези хора не са излезнали да просят или да чакат на борсата, а Работят и се опитват да оцеляват и с малкото, което могат да изкарат. Тютюна е целогодишна работа и грижите и труда, не са никак малки за да изкарат препитанието си. В някой раьони на България друго освен тютюн и картофи неможе да се изкара, а картофите ги изкупуват по 30ст., как мислите че тези хора ще оцеляват. Търсене на тютюна има от много чужди страни, щоми има търсене защо да не работят и да докарват средства в страната ни.
12
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега,ако им е обещано и са си изработили хората нека им се плати,труд са положили.Но за догодина да не садят вече щом няма да се плаща.нека садят картофи,там стават хубави.Да им изкупят картофите да отворят фабрика за чипс и да бием американците.Дали с тютюн или с картофи все ще ги биеме по качество!Едно време когато ни бяха дали лиценз за Малборо ги бихме и си го взеха,щото се търсеше нащо а не тяхното.За да искат от лицензното а не оригинала потребителите значи са ни оценили.Ново начало трябва
11
0
 
8
 
! Отговори
фаса преди 13 години
Така ще е докато има монопол върху тютюневите изделия и мафиотите от булгартабак определят цените на цигарите , печалбата за тях и каквото остане за произвадителите . Вижте в Гърция цени от.. до .. ПАЗАРА определя цените. БЕЗ КОНКУРЕНЦИЯ ЩЕ СЕ ОГРАБВАТ И ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ПОТРЕБИТЕЛИ
10
7
 
8
 
! Отговори
А.Д. ефенди преди 13 години
Никакви субсидии! Не стига, че цяла България ще им плаща мастрафа, ами и с претенции.
9
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ти го туря УГЗ!!!ако спрат да гледат няма да купуваш цигари за 5лв, а за 5 евро
8
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе тия станаха много нахални,хората им подадоха ръка а те искат да я откъснат,аз ако съм нищо няма да им дам докато спре да се меси крадливата дпс.
7
2
 
5
 
! Отговори
тютюнопроизводител преди 13 години
Палатка тук тук ще си опъна,ще те чакам без да бързам,тук тук докато дойдешс един чувал париПа-па-па палаткаПа-па-па палатка
6
9
 
10
 
! Отговори
УГЗ преди 13 години
Никви пари за тютюнопроизводителите! Не мога да повярвам, че всичкии ние продължаваме да даваме пари на производители на наркотици и канцерогени! Жалко, че баламосват самите хора само и не им кажат, че няма да има пари повече и да почват да се занимават с нещо друго.
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия хора някой ги подучва да искат все повече пари - правителството кандиса на 116 млн., те поискаха 160 млн. работата мяза на изнудване и накрая ще го духат бедните.
4
9
 
11
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Нали щяха да са над 10 000 ? К`во стана, нещо организацията на ДПС май куца?
3
12
 
7
 
! Отговори
do anonimen преди 13 години
boiko nishto ne im plashtai ne zaslujavat i stotinka da maikati e *** na tebe!
2
13
 
9
 
! Отговори
spas tur4ev преди 13 години
da si protestirat te ne razbraha li 4e tozi otrasul trqbva da se zakrie pari ne trqbva da se otpushtat nikakvi za tyutyundjiite da seqt lavandula i da gledat kozi ! nikoi ne im shte gadniq tyutyun !
1
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бойко, *** им плати на хората, нали обичаш така да казваш "аз платих толкова и толкова". нищо няма да и стане на *** ти да им помогне на хората, бълха я ухапала!