Ремонт за милиони: Асфалтът – неположен, чакълът – в реката

След 3 г. кърпене пътят между Пловдив и Лилково е в ужасно състояние
4 окт 2010 14:01,
41
Ремонт за милиони: Асфалтът – неположен, чакълът – в реката
Снимка: БГНЕС

Истинско разхищение на държавни пари се оказва ремонтът на пътя между Пловдив и Лилково, показа разследване на Dnes.bg.

До живописните селца Лилково и Ситово се стига по разбит планински път. Ремонтът му започва преди 3 години, а пари се отпускат от държавния бюджет.

3 години след старта на ремонта по нагънатия в момента пътен участък трудно могат да се разминат два автомобила, а шофирането с повече от 10 километра в час е рисковано заради дупките и опасните завои. 

“Ако караш малко по-бързо, директно се обръщаш в дерето, а през зимата, когато всичко е заледено, спирачките не вършат работа”, жалват се шофьори, които живеят в село Лилково и трябва редовно да пътуват до областния град.

През първата година от ремонта е насипан чакъл, направени са нови бордюри и подпорни стени, а трасето към Лилково е било оформено. Преди да се постави асфалтът обаче, по неясни причини работата спира.

“За една зима дъждът изми положената настилка и целият чакъл отиде в реката”, оплака се пред Dnes.bg Йордан Харизанов, който има вила в близкото селце Ситово.

Местните хора са на мнение, че управниците им са започнали ремонта, за да привлекат гласове на последните избори.

Най-парадоксалното е, че чужденците, които имат намерение да инвестират в района, се отказват заради лошия път.

"На няколко пъти идваха чужденци от различни държави, за да вложат пари в строителство и да си построят вили и хотели, но се отказаха, защото до планинските селца се пътува повече от час”, оплакаха се местните.

Областният управител Иван Тотев бе категоричен, че на този етап няма пари за довършването на отсечката.

Тотев изрази недоумение защо ремонтът, започнал преди три години, не е бил довършен, при положение че е трябвало да се положи само асфалт.

Областният управител обеща да потърси сметка на старото ръководство на Областно пътно управление и на хората, които са разпределяли парите за ремонт на пътя между Пловдив и Лилково.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: пловдивпът
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Оправете пътната мрежа за да си купя винетка !
38
0
 
3
 
! Отговори
Йордан_13 преди 13 години
Явно местните *** и сродните им драскачи тук забравиха кой управляваше преди 3 години :)))=================================Клечо недоносен, който управляваше в тоя район преди 3 години, управлява и сега. Това е местната власт, чикибоец, която не се сменя автоматично с всяко правителство.
37
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ремонтът е започнал преди 3 години. Явно местните *** и сродните им драскачи тук забравиха кой управляваше преди 3 години :)))
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и ще бъде ли от полза на ситовци или пак е на някои големец под прикритие на който му свършиха крадените пари==================================================Ще бъде от полза на ситовци, когато стане музей. Това ще е един от най-добрите музеи в района.
35
2
 
1
 
! Отговори
Йордан_13 преди 13 години
а какво ще кажете за училището кой ще го довърши и ще бъде ли от полза на ситовци или пак е на някои големец под прикритие на който му свършиха крадените пари=======================================================Разправят, че тоя бил от Бойково, дето държал училището. Ама колко е верно, не знам. За мене училището трябва да се превърне в музей на селото! Още повече, че с тоя зелен, *** покрив, се загрозява цялото село. Покрива трябва да се бутне, да се наредят отново тикли.
34
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
шишков не е кмет на ситово а на община родопи но е много тясно свързан със селото неговият заместник гачев и кмета на селото йрдан бошков дерибействат там от толкова сеч по гората можеха да отделят малко дървен материал за стълби и парапети до ситовския надпис а не да искат пари от общината и държавата защото и тях ще откраднат както парите за пътя които си отпускат за енти път откакто са на власт
33
0
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ААААА СЕГА РАЗБРАХ от къде са дошли драскачите на днес.бгОТ ЛИЛКОВОООО сааааа
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
а какво ще кажете за училището кой ще го довърши и ще бъде ли от полза на ситовци или пак е на някои големец под прикритие на който му свършиха крадените пари
31
1
 
1
 
! Отговори
Йордан_13 преди 13 години
Кучето с куче, 700 лв заплата взима, за да дерибейства в района.
30
1
 
2
 
! Отговори
Йордан_13 преди 13 години
Кметът на Ситово, Йордан Шишков, не само, че стимулира поголовната сеч, но продължи далаверите си с имотите на хората, като не им издава документи за наследници, хората не могат да си оправят собствеността и оттам се почват едни спекулации, с които в крайна сметка частни земи, попадат в негови ръце. След това, ще отидат в ръцете на бизнесмени, които стоят зад тях.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Местните хора са на мнение, че управниците им са започнали ремонта, за да привлекат гласове на последните избори.================================================А-а-а, кучета, а вие гласувахте за "наште хора", нали? Гласувахте, нали ви гледах как се тълпите пред кметството. Лицемери! Сега плачете. Ми плачете, секса без вазелин, ще го помните дълго.
28
1
 
1
 
! Отговори
Йордан_13 преди 13 години
за какъв архитектурен район говорим като там и паметниците на архитектурата ги правят на модерни вили пример с бившия комунистически кмет ангел веселинов синът му от плевня паметник на културата си направи модерна вила без никакви разрешителни и строи още една но нещо мусе опънаха комшиите и неможе още дая довърши====================================================Това няма никакво значение. Ще се бутне вилата на комунистическия кмет. Сина му - в затвора за нарушаване на закона.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за какъв архитектурен район говорим като там и паметниците на архитектурата ги правят на модерни вили пример с бившия комунистически кмет ангел веселинов синът му от плевня паметник на културата си направи модерна вила без никакви разрешителни и строи още една но нещо мусе опънаха комшиите и неможе още дая довърши
26
0
 
4
 
! Отговори
Пешо преди 13 години
А шо не си се родил *** в някой беден пакистански щат ? А такива мрънкачи като тебе най ги мразя. Вместо да се хванат помогнат да се оправя нещата ходаят само да мрънкат по форуми колко зле била България и как всички са им виновни. Виновен си ти *** и никой друг. И в германия да се беше родил щеше да е в някой *** катун и пак щеше да си същия ***.
25
0
 
4
 
! Отговори
Remont преди 13 години
Horata ''usvoiha'' parite i kazaha , sha vidim.........
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Повече от двайсет години, още от Бай Тошово време, ходя редовно в Лилково, от както съм започнал, пътят си е все така! Като се зададат избори, и идва някой, като народния представител от "Господин за един ден" и започва да обещава, как ще оправи пътя. До сега никой нищо не е направил! Така че, да се говори, че само през последните години някой си е окрал парите и за това няма път, това е пълна глупост! Както казва бай ***, всички са маскари!!!!
23
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Областният управител Иван Тотев бе категоричен, че на този етап няма пари за довършването на отсечката==================================================Не искаме довършване. Оставете пътя на мира. искаме районът да бъде обявен за архитектурен резерват и да има специално отношение към него, без да се закупуват земи от "крупни бизнесмени" и прави ново строителство, което ще ликвидира района, ще го направи сив и безличен.
22
1
 
1
 
! Отговори
Свилен Стефанов преди 13 години
Уелкъм ту дъ кънтри ъф Мелник...
21
3
 
2
 
! Отговори
Emo преди 13 години
Popadnah v tazi qmq narechena Bulgaria, eh koito se e rodil balgarin ne e kasletlia, shto ne sam se rodil francuzin ili nemec primerno
20
1
 
8
 
! Отговори
Баба Вуна преди 13 години
Бойко нарочно е разбил пътя за да обвини нашето момче Сергейчо.