ФАР финансирала ремонта на пътя до незаконното Ставри Димитрово

Резултатите от проверката в митничарското село ясни до дни
18 окт 2010 23:07,
17
ФАР финансирала ремонта на пътя до незаконното Ставри Димитрово
Снимка: Булфото

Пътят към митичното село Ставри Димитрово е трябвало да бъде ремонтиран по проект на програма ФАР – ТГС "Развитие на туристическа дестинация язовир Ивайловград” през 2007-2008 година.

Изпълнител на проекта е димитровградското сдружение “Информационен център за развитие на община Димитровград”, а проектът не е предвиждал ремонт и асфалтиране, а изграждане на екопътека по туристическата дестинация, обяви изпълнителният директор на сдружението Николай Янев. 

По думите му общата стойност на проекта е 130 хиляди лева.

“В проекта не става въпрос за ремонт на пътя, нито пък струва  600 хиляди лева”, категоричен бе Николай Янев.

“Не разполагам с информация за извършения ремонт на единствения път към селото”, обяви областният управител Румен Данев.

Експерти на областна администрация, РДНСК, ИАРА, ВиК и електроразпространителното дружество проверяват имотите по брега на язовир Ивайловград.

Целта е да се установят собствениците, да се разбере от кога съществуват те като ВиК абонати или клиенти на енергото.

“Все още е рано да се каже кой имот е законен и кой не. Защото е видимо, че в чашката на язовира има строителство, но най-напред трябва да се установи заливната зона. Единствената компетентна служба за фиксиране на заливната кота е „Басейнова дирекция” Пловдив”, отбеляза областният управител и уточни:

“Докато тази кота не бъде уточнена, ние няма как да кажем кой от построените край брега имоти попада в абсолютно забранената за строителство зона”.

Още по темата

Резултатите от комплексната проверка ще са ясни до дни, но вече се знае, че всеки собственик е получил констативен акт от РДНСК.

Общо 119 протокола е съставил строителният надзор, 36 от тях са за забрана за ползване на строежите, а 83 от заповедите се отнасят за други незаконни постройки в района на селата Бориславци, Малки Воден и  Ставри Димитрово.

Губернаторът на Хасково е убеден, че за да съществува казусът „митничарско село”, някоя институция не си е свършила работата през годините.

“Със сигурност обаче се знае, че никой досега не е сигнализирал областната администрация за наличието на проблеми там”, категоричен е  Румен Данев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Ставри Димитрово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Митничарското село на свиленград , от Свиленград до Пловдив и по нататък знаят на когоса вилите ,ПО точно палатите, всички са за затвора ,Тези койно пуснаха тока и водата ,Нахални администратори води ненапити, Който и да питате в Свиленград щеви кажи чие са палатите , не всеки слючай на чичето от село, всички са за съд
15
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 13 години
Що ревете като вдовици за х.й ? Не ви ли беше ясно още в самото начало, че това е един голям кьор фишек ? Просто отстраняване на вниманието от наистина злободневни въпроси.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Губернаторът на Хасково" думи нямам...!
13
1
 
4
 
! Отговори
хасан преди 13 години
Някой знае ли как се стига до това село, не ми излиза в "bgmaps"-a, как да си настроя gps-a.
12
1
 
16
 
! Отговори
Българин ВБ преди 13 години
Ама разбира се че е екопътека и това не са къщи, а бунгала за туристи, просто ние всички имаме дефект в зрението и ни трябват очила, ама розови, не черни, а на всички институции които се правят на ощипани им трябват с диоптри (много големи), щото те горките са по зле и от нас със зрението!Аман от слепи хора в тая държава!!!
11
0
 
12
 
! Отговори
mimo преди 13 години
Когато пачките почнат да шумолят, се забравят всички нередности и нарушения!!! Просто колкото и да се оправдават магистратите това истината в БГ!!! И тук всичко ще е една голяма пушилка:)))))
10
0
 
4
 
! Отговори
pesho преди 13 години
Oblasten uprawitel ne gubernator ! Da ne sme razdeleni na Guberni :D (syjalawam za latinicata)
9
0
 
2
 
! Отговори
Наникомулошо преди 13 години
* С малко извинение за грешките в правописа - фрустрация, както и утопични мисли :)
8
0
 
6
 
! Отговори
Наникомулошо преди 13 години
Англия и т.н. развити държави май не е чак толкова лоша - хората са напълно свободни да правят "каквото си поискат" стига да не нарушават законите, като законодателните и изпълнителните органи са малко по-гъвкави що се отнася до минимални нарушения, да речем глобата за изплюта дъвка на острова е 80 паунда. Това не означава, че няма изплюти дъвки, а просто, че като те хванат няма да ти е весело и богата от към акустика тимберица ще кънти дълго време от мисли как тези пари са могли да бъдат изпити
7
0
 
4
 
! Отговори
Наникомулошо преди 13 години
Може би си млад човек, и все още имаш някакви утопични фантазии за света (фокус: България) и за това как доброто ще възтържествува, но когато се събудиш на 25 и разбереш, че тези, които могат да я оправят най-вероятно няма да я оправят тази държава в обозримите за теб 10-15 (като минимум) години "отчайването" преминава в тежка фрустрирация и колкото и да е стигаш до мислите за 2-ри терминал. Трябва не просто, а тотално да се промени съдебната система и идеята за лека диктатура от типа Америка,
6
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 13 години
s taj sadebna sistema ,dato e tolko nezavisima 4e i na darjavata balgaria ne sluji,njma da se o4udj vsi4ko da se okaje zakonno,ta zakonno.
5
0
 
1
 
! Отговори
лазар преди 13 години
А не е ли по-лесно да се измерим кои имоти са в "абсолютно забранената за строителство зона"?! Или ще чакаме язовира да се вдигне на пролет :))) и тогава да мерим кой имот е незаконен :)))))
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха ха- смях в залата-щели тепърва да установяват заливната зона - че то във времената на CPS-a ис професионална станция къде проблема да се установи по кадастър де е и до къде е:)))И още нещо за пишещите статиите в ДНЕС.БГ В БЪЛГАРИЯ ГУБЕРНАТОРИ НЯМАААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се чудете кое е в чашката на язовира.Просто го напълнете на МАХ и което оцелее значи е извън чашката. Ама тия постройки за да станат бая чашки са видели.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Все още е рано да се каже кой имот е законен и кой не. Защото е видимо, че в чашката на язовира има строителство, но най-напред трябва да се установи заливната зона ... Докато тази кота не бъде уточнена, ние няма как да кажем кой от построените край брега имоти попада в абсолютно забранената за строителство зона. Тия ще ги узаконят! Ще бутнат една-две за цвят, а останалите ще ги узаконят!Ако това стане - за разстрел са!!!
1
0
 
13
 
! Отговори
ДЪСКАТА преди 13 години
КВО,ЩЕ ГИ СЪБАРЯТЕ ЛИ ВЕЧЕ,ЧЕ ЗИМА ИДВА