Събарянето на бл. 20 е незаконно!

Административният съд в Ямбол отмени заповедта на кмета
10 ное 2010 20:53,
119
Събарянето на бл. 20 е незаконно!
Снимка: БГНЕС

Административният съд в Ямбол отмени заповедта на кмета на града Георги Славов за събарянето на ромския блок 20 в жк. "Райна Княгиня".

Сградата вече беше съборена през септември. Тогава градоначалникът нареди блокът, обитаван от ромски семейства, да бъде срутен, след като панел от сградата рани тежко 11-годишната  Бюлбюл.

Засегнатите от събарянето на обекта подадоха жалба в съда срещу кмета на града.
 

В мотивите е посочено, че преди да се пристъпи към събарянето на сградата, съдът е дал указания назначената от кмета комисия да проучи състоянието на блока и да даде предложение за бъдещето му, както и да изслуша собствениците на апартаменти.

Членовете на комисията обаче не били изслушали собствениците на апартаменти, преди да се произнесат за статута на блока, нито пък са отправяли такава покана към тях.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

 "Общината не е изпълнила това императивно правило, което е съществено нарушение на процедурата и е достатъчно основание за отмяна на заповедта, без да се обсъжда правилността на изложените в нея фактически и правни основания", се посочва в решението на съда.

Административният съд присъжда общината да заплати на жалбоподателите направените разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Блок 20 в Ямбол се прочу заради самонастанилите се в него ромски семейства, които години наред го обитаваха и рушаха.

Той беше съборен на 13 октомври. От асансьорните шахти и мазетата бяха изринати 3615 кубика боклук.

Операцията по събарянето на блок 20 струваше на община Ямбол малко над 100 000 лева.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: незаконно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
6
 
! Отговори
Ричи преди 13 години
Абе какъво става с тиа съдий бе *** смотаняците бе. Що не земат те да ги настанят у дома си. Малко са 100 000 та и още разходи по дело.
96
0
 
15
 
! Отговори
Ямбол преди 13 години
В тая държава, щом някой започне да се бори с престъпност, нагли роми, кражби, убийства - веднага българският съд обявява действията за незаконни. По случая Борилски четох, че един френски магитрата казал - Няма доказателства, събрани от която и да е полиция в света, годни за пред български съд!
95
0
 
12
 
! Отговори
Един Луд преди 13 години
Е май трябваше да оставят блока да падне сам и да зазида обитателите начело с Бюлбюл, Гюлгюл и НюлНюл... След стотина години хората щяха да открият прекрасни катакомби :) Прецакахме атракцията!
94
0
 
1
 
! Отговори
циганин преди 13 години
какъв е тоз рус *** на снимката от девинските марш там
93
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е съд, а смях:)
92
0
 
14
 
! Отговори
Хелзо преди 13 години
Те ще им построят, ще им дадат апартаменти безплатно, без сметки, защото не могат да ги плащат.Парите от това ще дойдат от данъците и джоба на нас, българите.Когато съборят и него ще се повтори същата процедура.Мисля, че на всички е ясно вече, че храним *** с наши пари, все едно им ги слагаме в джоба.Надявам се всички мишки, обожаващи да хулят по форумите, но отказващи да се хванат задружно и да направят нещо по въпроса, да са доволни, че помагат на тази *** да расте все повече.
91
0
 
19
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Тия гнусни *** да заплатят на общината разноските по сабарянето и почистването от ***, а не обратното. Извратена държава пълна с миризливи *** и ***. Кви собственици на апартамент са след,като са се самонастанили бе?
90
0
 
18
 
! Отговори
абе що не ви преди 13 години
Това е!!!!БЪЛГАРИНА Е МАЧКАН, ама ние сме си виновни !!!Ще плащаме данъци ли ,ток, вода и други!!Нашите деца,ще ги връщат от детска за една година не платени данъци-а тия ще ни се друсат по главите!!Как човек да не е расист-държавата те подтиква към това!!!!!
89
0
 
13
 
! Отговори
Машка преди 13 години
Да построим дружно един нов блок на нашите събратя и ако може да е с повече дървения вътре, за да не им е студено зимата :)
88
0
 
4
 
! Отговори
Вед преди 13 години
Бюбюл... пхахахахаха
87
0
 
17
 
! Отговори
гост преди 13 години
Какви собственици на апартаменти? Нали са се самонастанили! Този съд защо не ги е санкционирал, че рушат общинската собственост и не плащат данъци. Да върнат стоте хиляди лева на общината за разходите. Ако беше умрял някой, пак общината ще бъде виновна! Амторитета на българският съд е никакъв, няма да могат с това решение да го повишат. Хайде сега да им построим нов блок, но с алуминиева дограма, че да не замръкне на блока. Всички сме виновни за това, по-голямо стадо няма от нас!
86
0
 
11
 
! Отговори
ЗЪЛ преди 13 години
ТОВА НА СНИМКАТА ,НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА , ХОРА ЛИ СА??
85
0
 
19
 
! Отговори
коко преди 13 години
Горките ман... пардон роми.Като са толкова добри защо не ги подслоним в Парламента?То и без това нашият Парламент от 21 години прилича на катун.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Koi da go izrini, kato vsichki stoim i jiveem s misalta che niakoi drug triabva da ni svarshi rabotata.Na valka vrata mu bil debel zashtoto sam si varshel rabotata.
83
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Balgaria prinadleji na korumpirana sadebna sistema, oligarsi i negrabotni cigano. Balgarskia narod skoro shte bade istoria, koiato shte razkazvat decata na razprasnatite semeistva po cial sviat.
82
0
 
22
 
! Отговори
Фердо преди 13 години
...От асансьорните шахти и мазетата бяха изринати 3615 кубика ***...А *** в съдебната власт кога ще бъде изринат?
81
0
 
13
 
! Отговори
оня с коня преди 13 години
Би ги в ***! Да им построят газова камера.
80
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма добро ненаказанода беше се срутил върху главите им егати...
79
2
 
13
 
! Отговори
Dr Mengele преди 13 години
Kato doidem na vlast-vsi4ki sadii do stenata,a ***-v pe6tite
78
2
 
7
 
! Отговори
IVAN преди 13 години
ZA KOI LI PAT NASHTA KOMYNISTICHESKA SADEBNA SISTEMA POKAZA KAKVO E PRAVOSADIE,KAK NE VI E SRAM CHYDIA SE KAK SI VZIMATE PARITE NIAMATE LI GRIAX STANALI STE LOPATI SAMO ZA ZAGREBVANE,E AMAN OT VAS IDETE VIE DA JIVEETE V BLOK 20 I POSLE SHTE VI PITAM AZ KOE E ZAKONNO I KOE NE