Събарянето на бл. 20 е незаконно!

Административният съд в Ямбол отмени заповедта на кмета
10 ное 2010 20:53,
119
Събарянето на бл. 20 е незаконно!
Снимка: БГНЕС

Административният съд в Ямбол отмени заповедта на кмета на града Георги Славов за събарянето на ромския блок 20 в жк. "Райна Княгиня".

Сградата вече беше съборена през септември. Тогава градоначалникът нареди блокът, обитаван от ромски семейства, да бъде срутен, след като панел от сградата рани тежко 11-годишната  Бюлбюл.

Засегнатите от събарянето на обекта подадоха жалба в съда срещу кмета на града.
 

В мотивите е посочено, че преди да се пристъпи към събарянето на сградата, съдът е дал указания назначената от кмета комисия да проучи състоянието на блока и да даде предложение за бъдещето му, както и да изслуша собствениците на апартаменти.

Членовете на комисията обаче не били изслушали собствениците на апартаменти, преди да се произнесат за статута на блока, нито пък са отправяли такава покана към тях.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

 "Общината не е изпълнила това императивно правило, което е съществено нарушение на процедурата и е достатъчно основание за отмяна на заповедта, без да се обсъжда правилността на изложените в нея фактически и правни основания", се посочва в решението на съда.

Административният съд присъжда общината да заплати на жалбоподателите направените разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Блок 20 в Ямбол се прочу заради самонастанилите се в него ромски семейства, които години наред го обитаваха и рушаха.

Той беше съборен на 13 октомври. От асансьорните шахти и мазетата бяха изринати 3615 кубика боклук.

Операцията по събарянето на блок 20 струваше на община Ямбол малко над 100 000 лева.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: незаконно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
9
 
! Отговори
емигрант !!! преди 13 години
айдаааааааааааааа юююююруууш ЦИРК БЪЛГАРИЯ :)
76
0
 
22
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Няма проблеми сега за обезщетение на "ужилените" вкарайте ги в затвора да са на топло. То съм сигурен, че има за какво.
75
2
 
31
 
! Отговори
българка преди 13 години
МОЛЯЯЯЯЯ?!!Незаконно ли?!!А обитателите,а мизерията,мърсотията....и т.н.?!!Съдийския състав да бъде настанен в подобен вид обитаван имот /сигурна съм че има и други такива/....После да се произнася!!Българския съд отново се доказа!Аплодисменти!!!Вземете си обитателите на бл.20 у дома!Тооо,една евродепутатка не ги поиска обитателите на Баталова воденица-София.Вие другари съдии,явно си ги искате!ЧЕСТИТОООО!!Ако някой има инфо за подалите жалбата,нека ме осветли...те грамотни ли са?!!
74
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
aide vsi4ki sadii da gi zaseliat prinuditelno v ciganskata maxala
73
1
 
4
 
! Отговори
българка преди 13 години
ЦЯЛА СЕДМИЦА....ОООО,ОПТИМИСТЕЕЕЕЕ!!
72
1
 
23
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Моля спешно да бъде издирен римлянинът, кръстил детето си Бюлбюл и да бъде изпратен да бере ягоди в Обединеното Кралство, че да им оправи статистиката с Мохамедовците.А кметът да обезщети ощетената *** с дървени фургони, зимата сами ще си ги нацепят да ги изгорят.
71
3
 
35
 
! Отговори
Ямбол преди 13 години
Съдии,прокурори,защитници на *** една седмица в блок 20 преди да го съборят
70
1
 
27
 
! Отговори
Candy преди 13 години
Е дека да я получат тая покана, да питам аз? В пощенските кутии, които са направили на подпалки преди 20 години? Па и да я бяха получили, кой точно щеше да я прочете? Пък и имат ли документи за собственост, след като предявяват претенции? Или искат някой да им дойде на крак и с чай и бисквити да ги покани на среща, за да обсъдят проблемитя на блока?
69
2
 
5
 
! Отговори
Scania преди 13 години
Tova na snimkata da ne e *** albinos???
68
1
 
28
 
! Отговори
Тъпира преди 13 години
"...както и да изслуша собствениците на апартаменти." И какво да им изслушва? "Нидей събаря бати има ощи жилязу в панела..."Трябва да задължат *** да си изработят парите за събарянето, защото безхаберието и умишлената им деструктивна дейност наложиха решението на кмета!А те раиш ли са ще им дават пари щото били ощетени ... от къде на къде?
67
0
 
19
 
! Отговори
леле преди 13 години
Най корумпираните съдии,прокурори,адвокати и полицаи са в Сливен и Ямбол - като окръзи.Толкова работа са им свършили *** без пари,че едва ли някога ще видим осъден там....Щом викнеш полиция за разбитата си къща и ти казва: - Ами те сега вече са гладни,като ги видите не се обаждайте....Е,стой си да те крадат и куче влачи ,диря няма....Аз не съм гладни...нали:))))
66
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сещам се за един министър от времето на костов , който каза - *** си държавата щом аз съм и министър . *** си съда за това решение . *** си организациите за защита на малцинствата , защитаващи само своите доходи . много *** ми се събират ...
65
2
 
19
 
! Отговори
Винкеланджело преди 13 години
Ай, ся, като е незаконно, да върнат сички винкели обратно по местата им!
64
4
 
7
 
! Отговори
Домоуправител преди 13 години
Язе му казах на кмето , че общото събрание и преставители на итажните соствености ни съ мераклии да килнем панело , ама он - не , та не ! Сега да бере ядове ! Що бе бате , да ми беши дал дъ зема жилязутоу и щех да ти влезна у пуложе ние ................
63
4
 
3
 
! Отговори
Stan преди 13 години
Само аз ли съм, или на снимката има ром-албинос ... :D
62
2
 
9
 
! Отговори
българка преди 13 години
защото имота е на 90% общинска собственост и се носи отговорност ,а събарянето беше предшествано от инцидент,късаещ живота на дете!!
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Албиноса се е пръкнал след онождане на ялова вещица и скопен дявол!
60
2
 
7
 
! Отговори
българка преди 13 години
А де?!!И аз това питам?!!Или плащаме десеторно за имащите права:1.Общински служители2.Триистанционен съд3.Обещетения по загубени дела4.Интеграция на неинтегриращите си по никакъв повод и начин5.Претърпени морални и материални щети от същите тези нежелаещи интеграция......И Т.Н......И Т.Н......
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Може и да е незаконо ,но на мен ми хареса.
58
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Иначе не се учудвам на решението на садиите - същите такива пускат на свобода *** които грабят и убиват хора, какво остава за някакъв си блок.Но и кметът на Ямбол си е виновен - загрижил се, чак се разтреперил за животът на някакви нисши твари, които няма как да бъдат наречени хора... що не ги заряза бе, *** - да бутнат още 2-3 стени и панелката да ги погребе, що ти трябваше да си цапаш ръцете?Има ***, има проблем - няма ***, няма проблем !!!