Наводнени земеделски земи край новостроящата се "Тракия"

Жителите на село Дражево са притеснени за реколтата си
Обновена: 3 фев 2011 12:49 | 3 фев 2011 12:49,
5
Наводнени земеделски земи край новостроящата се "Тракия"
Снимка: Булфото

Голям участък от земеделски земи в землището на ямболското село Дражево са наводнени, алармират собствениците на имоти.

По думите им проблемът е възникнал при строителството на автомагистрала Тракия.

Още през ноември 2010 година бяха констатирани високи подпочвени води в района около селото и разминаване между геологията на проекта за изграждането на аутобана и ситуацията на терена, което пък от своя страна принуди изпълнителите на ЛОТ 4 да извършат ново проучване.

За съжаление изпомпването и отвеждането на водата от трасето на бъдещата магистрала е довело до заливане на земеделски земи.

Потърпевшите стопани са силно притеснени, че ако не се вземат спешни и адекватни мерки за преодоляване на възникналата ситуация, това ще се отрази неблагоприятно върху очакваните добиви от засетите площи.

За тази седмица е предвидено кметът на община Тунджа Георги Георгиев, на чиято територия е село Дражево, заедно със заместник кмета по строителните дейности Мариета Сивкова, да направят оглед на залетите райони и да проведат разговори с представители на фирмите, които работят в тези участъци за предприемане на действия за отводняване на площите и предотвратяване на повторно заливане.

В село Дражево има и друг проблем, свързан със строителството на автомагистрала Тракия.

Той е свързан с разбитите улици от преминаването на тежките машини през населеното място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 13 години
Ох , Мариетоооо, ако не беше Моньо Тодоров да те ***, нямаше да си там сега. А , как пъшкаше на телофона докато си говореше с него :):):) Ако мъжът ти чуе записите, ще те спука. А , Елисавета на Моньо , тя ще си я премести.
4
10
 
18
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
юруш на маслините - магистралите!наводниха се на хората къщите в Драгичево, край магистрала "Люлин", земеделски земи, край магистрала "Тракия" - едно мреме на такива работи им се казваше "предконгресно строителство"Важно е ленти да се режат и да се бием в гърдитеОсвен "частните" неволи, такива наводнения се отразяват зле и на самото съоражение - магистрала. Има нещо недомислено, недоизчисленоСега ще ги открием, пък след 2 години ще отупаме "брашнения чувал" за пари за ремонти.
3
4
 
10
 
! Отговори
това преди 13 години
ми звучи като "дайте да си мълчим и да се радваме"а какво пречи като ще се строи нещо, първо да се проектира като хората и да се вземат предвид всички евентиални особености на релефа или каквото там си трябва ? това черногледство ли е ? само не ми казвай , че няма специалисти, които го могат това... въпроса е дали управляващите разполагат с такива ...
2
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българина е черногледо *** на което всичко му пречи и нищо ново не приема. Няма да строим магистрали, а отпуснатите пари ще изпием и изядем, а колко останат отзад ще си ги заврем. Защото сме ориенталци, а не европейци.
1
12
 
16
 
! Отговори
ми преди 13 години
не е първата случка покрай така хвалените магистрали да се съсипват околни населени места, то не бяха "о, ужас, имало било планина, и водата се стичала по нея като се топи сняг или вали по-сериозно" , "а, тук пък някакви подпочвени води, дето пречат, дай да ги преместим", сега пък трето... аман от "експерти"май с това ще се запомни най-вече тая *** офанзива "да строим на всяка цена, че евентуално да ни запомнят с добро"