Провокират пловдивчани да се броят като македонци

Млади хора разнасят скандални листовки в Града под тепетата
Обновена: 3 фев 2011 21:42 | 3 фев 2011 20:55,
240
Провокират пловдивчани да се броят като македонци
Снимка: Dnes.bg

Млади хора разнасят скандални листовки в центъра на Пловдив. В тях се призовава, докато трае европейското преброяване, хората да се определят като македонци.

Това сигнализира пред кореспондента ни Златка Караиванова. Когато излизала от Централна поща, почти насила в ръцете й двама младежи набутали хартия, на която пише:

„Започна новото прeброяване на населението в България. Това е възможност да заявим честно кои сме и какви се чувстваме. За онези от нас, които се чувстват и се самоопределят като македонци, това е уникален шанс. Възможност да заявим, че ни има, че съществуваме, че сме македонци”.

Писмото продължава в същия дух. Призовават се пловдивчани да покажат и докажат, че македонците са нация и народ, а не малцинство.

Същите брошури са били разпространявани и в  Карлово и   Хисар- потвърдиха наши читатели. Лидерът на  ВМРО- НИЕ Петко Атанасов не беше открит за коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
8
 
4
 
! Отговори
волжки татар преди 13 години
Значи марш към руски татарстан. Там е асапрухова България, а тук в Европа се намират древните земи на Тракия и Македония.
39
1
 
3
 
! Отговори
мислим... че преди 13 години
Тва е работа зъ ДАНС.
38
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МакедонецВ България никой не преследва македонците. Жена ми е пиринска македонка и горда българка. Аз съм добруджанец и горд българин. Ти, бъди какъвто щеш. Тръгнеш ли обаче срещу единството и съществуването на България - ще имаш проблем с много като мен.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който се чувства македонец да върви в Македония - България е за българи.
36
1
 
7
 
! Отговори
Mac Hezo преди 13 години
Аз бих взел целият пакет ! Ще ми свършат хубава работа в туалетната !!!
35
9
 
6
 
! Отговори
Кичук Париж преди 13 години
В кв."Кючук Париж" в град Пловдив живеят 100% чисти македонци.
34
6
 
5
 
! Отговори
Македонец преди 13 години
След като 49,5 % от припознаващите себе си като българи имат тракийски гени, каква е пречката да изявят истинската си етническа същност. Пречи ли нещо на швейцарците, че всъщност няма такава народност?
33
2
 
3
 
! Отговори
skatelite преди 13 години
до #25 - промития мозък .. аз направо ще се определя като пряк потомък на Адам .. моят пра-пра-пра и т.н. дядо Господ създаде тази земя барабар с Македония .. така че принципно нямате право на претенции над нея ... А може и някой кроманьонец да се появи ... те май са по-стари от вас . Не ви ли писна да се занимавате с глупости, шовинисти *** ... Само не забравяйте да си предявите претенциите и пред еворпейския съюз по същия начин да видим кога ще ви приемат това или следващото хилядолетие.
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никой не пречи на никого да се самоопредяла като къвто ще. Ако ще, да се определя като марсианец. Все тая. Факт е обаче, че над 50 хил. граждани на БЮРМ са декларирали, че имат български корен, срещу което са получили български паспорт.Редовният 'коз' на сърбоманите е, че е заради икономически причини. Това е още по зле. 'Македонеца' предава родата срещу мангизи ! :))))
31
1
 
7
 
! Отговори
Чукча преди 13 години
Братя чукчета да се самоопределим и да покажем че ни има !!! Конституцията ни го позволява, а и ще дадем едно рамо на мекедонците !!! Да основем нова държава от Скопие до Чукотка !!!!
30
4
 
1
 
! Отговори
маке преди 13 години
Е ПА ДЕКА ОВДЕ У БУГАРИЯ КЕ СЕ НАЙДАТ МАКЕТА? САКАМ ДА ГИ ВИДАМ НИФ!
29
3
 
11
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
Кво сега? Тука ще македонствате ли? Аз отивам да ям дюнери!
28
1
 
14
 
! Отговори
бупси преди 13 години
хората ходят на луната, правят нанотехнологии, лекуват болести, какви ли не други неща.. по нашенско само отчайващи простотии, докога бе
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гръцко
26
4
 
21
 
! Отговори
ДЮНЕР преди 13 години
А древните македонци са ТРАКИЙСКО племе, нали знаете?
25
11
 
7
 
! Отговори
Македонец преди 13 години
Не е изключено всичко да е провокация на ВМРОвците, целяща за пореден път да се създаде негативно отношение към македонците в България.
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми който иска - да имигрира в Мацедония. Ама палят фитили у нас ....
23
14
 
5
 
! Отговори
от едни Македонец преди 13 години
Ами смело и гордо се изявете като Тракийци по националност. Така както са се идентифицирали великите ваши револуционери и писатели како Раковски и Петър Берон например. Стига сте се самоунижавали с разни азиатски племена-уногондури, чукондури и конски монголски диваци...
22
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Време е в България да има и Марсианско малцинство, македноците да не се чувстват сами.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми ние Тракииците кво да кажем :D