Провокират пловдивчани да се броят като македонци

Млади хора разнасят скандални листовки в Града под тепетата
Обновена: 3 фев 2011 21:42 | 3 фев 2011 20:55,
240
Провокират пловдивчани да се броят като македонци
Снимка: Dnes.bg

Млади хора разнасят скандални листовки в центъра на Пловдив. В тях се призовава, докато трае европейското преброяване, хората да се определят като македонци.

Това сигнализира пред кореспондента ни Златка Караиванова. Когато излизала от Централна поща, почти насила в ръцете й двама младежи набутали хартия, на която пише:

„Започна новото прeброяване на населението в България. Това е възможност да заявим честно кои сме и какви се чувстваме. За онези от нас, които се чувстват и се самоопределят като македонци, това е уникален шанс. Възможност да заявим, че ни има, че съществуваме, че сме македонци”.

Писмото продължава в същия дух. Призовават се пловдивчани да покажат и докажат, че македонците са нация и народ, а не малцинство.

Същите брошури са били разпространявани и в  Карлово и   Хисар- потвърдиха наши читатели. Лидерът на  ВМРО- НИЕ Петко Атанасов не беше открит за коментар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
6
 
4
 
! Отговори
Време е ! преди 13 години
ТРАКИЯ и МАКЕДОНИЯ -- новата - стара държава на Балканите - от Дунава до Бяло море и от Черно море до Охрид с древен народ тракийци и македонци
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отървали са ги от лудницата тея младежи.
58
4
 
2
 
! Отговори
бай Мангал преди 13 години
а пари дават ли?
57
7
 
8
 
! Отговори
благоевград преди 13 години
некога старите македонски бежанци от егейска македония поддържаха връзка помежду си в балгария и се познаваха а днес младите не се познават за жал и аз имам братовчеди и брадовчедки в пловдив и асеновград които и до днес не съм виждал и не ги познавам най- тежко е за един човек да е от бежанска фамилия или от малцинство каквито бежанци от егейска македония сме ние македонците
56
2
 
19
 
! Отговори
Марсиянец преди 13 години
За онези от нас, които се чувстват и се самоопределят като марсиянци, това е уникален шанс. Възможност да заявим, че ни има, че съществуваме, че сме марсиянци!
55
4
 
13
 
! Отговори
ОСНОВНИТЕ ПЛЕМЕНА.. преди 13 години
.....В ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ ,СА ТРАКИЙСКИТЕ !!!!ПРАБЪЛГАРИТЕ ,СА БИЛИ САМО ЕДНА ДРЕБНА ОРДА ОТ СКИТНИЦИ И ЧЕРГАРИ, С ЧИСЛЕНОСТ---НЕ ПОВЕЧЕ, ОТ ДНЕШНИТЕ НАШИ ***!СЛАВЯНИТЕ ,СА НЕЗНАЧИТЕЛНИ ,КАТО БРОЙКА И СЪСТАВ!СЛАВЯНСКОТО НАЧАЛО В БЪЛГАРИЯ ,СЕ ИЗТЪКВАШЕ ОТ КОМУНИСТИТЕ ,ЗА ДА НИ СРОДЯТ С РУСНАЦИТЕ!ТОВА Е ЛЪЖА И ЧИСТА ,КОМУНИСТИЧЕСКА МАНИПУЛАЦИЯ!БЪЛГАРИТЕ ,СА ПРИЕМНИЦИ НА ДРЕВНИТЕ ТРАКИ!
54
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако се пиша Брад Пит, дали Анджелина Джоли ще спи с мен ?
53
2
 
21
 
! Отговори
Прост ама му се иска преди 13 години
Ако се пиша холандец или германец и се съберем така повечко хора, то тези страни дали ще направят пловдивско тяхна провинция?
52
4
 
15
 
! Отговори
малко истина преди 13 години
Между другото знаете ли че възрожденецът д-р Петър Берон в своя прочут "Рибен буквар" /1824 г./ определя езика, на който е написана книгата като ТРАКИЙСКИ и сам той се самоопределя като "роден от православанех родителя тракиоти" т.е. тракийци. Разбира се това обстоятелство и тези пасажи от буквара в по-късните десетилетия тихомълком са "изсечени" от нашите пишман-учени...Всъщност нашият език е в голямата си степен тракийски в своята граматика и до някъде с лексиката си. Просто престъпна заблуда е да твърдиме, че ние българите сме потомци на някакви си азиатско-манджурски диви племена, наречени с изкуственото име "прабългари". Истината е известна за нашия произход, но все още разните му там "професори, академици и други пишман-историци" здраво и бясно си защитават историческите лъжи и фалшификации за произхода и езика на нашия народ.
51
2
 
7
 
! Отговори
БГ преди 13 години
хаха ама ние няма ли да броим и македонците към нас ... че те са българи от македонският край на България :)))
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що спът в ДАНС ? Да ги хващат.
49
1
 
1
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Е аиде покажете ими един репресиран де няма и един да намерите
48
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ВенелинТочно. Трябва да се прави разлика между македонци (репресирани българи в западна България) и сърбомански ***.
47
4
 
8
 
! Отговори
провокатор преди 13 години
Знам , че пловдивчаните и асеновградчаните се гърчеят и залитат по гръцкото, ама сега разбирам, че и се и македонеят.хахаха
46
1
 
12
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
100% Провокация на хелзинския(***) комитет това трябва да е тяхна работа.
45
2
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Сръпските агенти си вършат работата, а нашите сигурно "доказват" кой разговор е манипулиран...И къде са сега самозванците от атака?!
44
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
волжки татарТо затова затриха от всички документи на ООН думичките 'македонски език' - техническа грешка :))) Държава Македония не съществува. Има БЮРМ. Бюрмаджиите да не се месят в вътрешните работи на България или ще ядат хурката.
43
3
 
4
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Македонец, какво е общото между вас ФИРОМ-ците и траките, нещо не се сещам?
42
1
 
2
 
! Отговори
Веселяк преди 13 години
Аидее! Пак почна пянявенето! Много веро в тая България, бе!
41
3
 
10
 
! Отговори
NEMO преди 13 години
Той бившия им премиер стана Българси гражданин.А те в България македонци търсят. То македония няма щото маи се казват БЮРМ.Аре бегаите от тук инате си държава колкото и измислена там правете каквото си изкате.