Болницата в Нова Загора остана без хирурзи

Местната власт търси варианти за запазване на хирургичното отделение
Обновена: 8 фев 2011 14:12 | 8 фев 2011 14:07,
28
Болницата в Нова Загора остана без хирурзи
Снимка: Булфото

Голяма е  вероятността хирургичното отделение на болницата в Нова Загора на практика да затвори врати, алармира кметът на общината Николай Грозев. 

Проблемът, който сега се изправя пред управителя и персонала на болницата, не е нов – липсата на подходящи кадри.

Крайният срок наближава и спешно се търсят поне двама лекари хирурзи, които да започнат работа в хирургичното отделение и с това да бъдат изпълнени новите изисквания на Министерството на здравеопазването.

В МБАЛ „Света Петка Българска“ функционират общо шест отделения – вътрешно, родилно, хирургия, детско, неврологично и инфекциозно.

Броят на леглата в лечебното заведение са 123 и не подлежат на промяна.

Според управителя на болницата Богдан Богданов, ако проблемът с намирането на хирурзи не бъде решен, това означава, че няма да бъдат сключени договори за изпълнение на определен брой клинични пътеки, а жителите на община Нова Загора ще трябва да търсят варианти за лечение в болниците на Стара Загора, Сливен и Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: болницаНова Загора
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
6
 
! Отговори
ей преди 13 години
ОСТАВАМЕ БЕЗ ЛЕКАРИ, БЕЗ ХУБАВО ОБРАЗУВАНИЕ, И КОЙ Е ВИНОВЕН? НАРОДА Е ВИНОВЕН. ВСЕКИ ПСУВА ПОЛИТИЦИТЕ ЧЕ НЕ ПРАВЯТ НИЩО ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е СКАПАНА .. НО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ЗА ТОВА ЧЕ ПАРИТЕ НА ВСИЧКИ НИ ОТИВАТ ЗА ДА ХРАНЯТ "РОДНИТЕ СИЛИКОНКИ". МАСОВО СЕ ОТВАРЯТ ЧАЛГАРНИЦИ ХОРАТА ИЗПРОСТЯВАТ .. И КВО? НАРОДА ГЛАДЕН, ЖАДЕН АМА НЕ МУ ПРЕЧИ ДА ГИ ХРАНТУТИ "ПАЙНЕРКИТЕ" ДОКАТО ИМАМЕ ТАКИВА ПОЛИТИЦИ И ДОРИ ПЕВИЦИ ВЕЧНО НЯМА ДА ИМАМЕ ПАРИ!
26
1
 
6
 
! Отговори
пострадал преди 13 години
С години ядохме гнили ябълки, сега ни казаха че не можем да ги ядем гнили и веднага се вдигнахме да се правим на философи. В моя град НИКОЙ не ходи в хирургията на нашата болница, защото може да имаш тумор на мозъка или да си се порязал но ВИНАГИ излизаш с апендисит, който не търпи отлагане.После ти искат още пари за мрежа(която не слагат).Отделно си дал ПОД МАСАТА.И ако си малко в час и отидеш в София или Пловдив малко преди упойката се оказва че апендисита ти е НАРЕД.Вече знам 10-на случая.
25
0
 
4
 
! Отговори
GGG преди 13 години
В шопландия,нали ще имат болници,какво ги интересува другите градове.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е тия вече ще направят рИформатъ . Така ще станат нещата - 5-6 болници в София , и по една за Северна и Южна България. Тогава вече ще се изпълни програмата Ран - Ът .
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
. Почнахме с атомната ел-централа, през болниците, училищата и т.н. За сметка на тях има стотици нови чалга клубове. Това е фактор че хората нямат никакви проблеми :)
22
1
 
5
 
! Отговори
док преди 13 години
Нищо ново под слънцето.В Нова Загора закриват хирургичното отделение,във Велико Търново вече няма УНГ отделение,във Враца е пред закриване урологично отделение.От много години общинските болници са водени към фалит,но за беда пострадаха не само те,но и бившите окръжни/областни/ болници.Първичната помощ не работи ефективно,болшинството от пациентите търсят адекватно обслужване в болниците,които не получават адекватно финансиране.Правителството обаче, иска да прехвърли цялата вина върху лекарите.
21
0
 
7
 
! Отговори
88 преди 13 години
Може ли някой да предположи какви лекари ще заминат за чужбина и какви ще останат? Стягай се народе,чакат те тежки дни! Руши се нещо, което няма да може да се възстанови с години! А до тогава!?
20
3
 
3
 
! Отговори
do nhj преди 13 години
aki ti se spuka qzvata ili prasnat hemoroidite ne samo ste gi tarsish, ama shte gi bogotvorish - po-pestelivo s negativnite komentari
19
0
 
11
 
! Отговори
GGG преди 13 години
връщаме се 100 години назад,тогава е нямало болници и лекари,всеки се е лекувал както може,ако оцелее-добре ,ако не гушва китката.
18
1
 
16
 
! Отговори
las bolas преди 13 години
Ходя на вечерен курс по английски.Повечето от курсистите са лекари.Учат английски та се късат.Коментара оставям на вас...
17
5
 
4
 
! Отговори
nhj преди 13 години
hirurzi...to spe6en nqma tam....da ne wi dava gospod da im se tyrsqt uslugite.***!!!
16
4
 
3
 
! Отговори
novo3agorka преди 13 години
bolnitcata v nova 3agora ima nujda ot istinski lekari a ne OTREPKI KATO TIA V momenta koito sa 3a tova be3otgovorno otno6enie kym bolnite polu4avat GOLEMI 3APLATI . Pyrvo obyrnete vnimanie na otno6enieto kym bolnite i togava tyssete lekari G- n BOGDANOV VIE PROSTO NIMA DA IMATE NUJDA 3A6TOTO NE LEKUVATE A SI I3MIVATE RYTCETE S PACIENTITE SI.I BE3 TOVA SE LEKUVAME V SLIVEN, ST 3AGORA OTBIVATE NOMERA 4E LEKUVATE
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не са луди да стоят лекарите в Б-я.Мизерно заплащане,тонове медийна помия,изнудваща здравна каса и още куп простотии.Сестра ми е лекар и преди 1 год.замина във Франция и сега си е супер.Всички лекари да последват примера и .Признават всички дипломи.
14
1
 
18
 
! Отговори
Лекар-пенсионер преди 13 години
Това положение не е само в Нова Загора.В 2/3 от болниците има този проблем-само за да могат да сключат договор с НЗОК формално се водят лекари на 70 и повече год.В противен случай ще се закрият почти всички болници в по-малките градове.А ПАЦИЕНТИТЕ КЪДЕ ЩЕ ХОДЯТ!?Дефицитът на специалисти е огромен-масово се изнесоха в чужбина.Няма кой да работи за 600лв, щом в чужбина взема 3000-4000евро,при това без всеки ден да понася обиди и псувни.Тепърва криза още повече ще се задълбочи
13
2
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 13 години
А тези, които не са гласували за ГЕРБ какво да правят? И за тях ли имаш остроумно решение небългарино?
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, българи, нали си избрахте ГЕРБ вие, не ви го наложи някой друг? Айде, сега, подгответе се да ви закрият всички болници и да ходите да се лекувате в Гърция, Турция, изобщо където ви приемат. Честито!
11
1
 
5
 
! Отговори
Политиката... преди 13 години
Бойко, Сергеи, или Царьо ... само си изберете. Номера е, че който и да изберете все *** ще я дете. :)
10
1
 
9
 
! Отговори
До 9 преди 13 години
Браво, колега !!! Напълно съм съгласен. Поздрави от САЩ !
9
2
 
21
 
! Отговори
каквото почукало... преди 13 години
предлагам овакантените места на хирурзи да се заемат от всеразбиращи журналисти, а за шеф на хирургията да се назначи Миролюба Бенатова, като признание за безпощадните й разследвания на тема "смърт в бяло". а междувременно бг лекарите ще си пием биричката на Острова или в Германия и ще коментираме по форумите ...
8
8
 
8
 
! Отговори
до тъп и прост преди 13 години
Правилно си избрал такова име-*** и *** си!!!При комунистите цъфнахме и вързахме,но виновен е само Бойко!