3 100 023 българи са се преброили онлайн

По-активни са били жените – 52,4% от преброените
10 фев 2011 10:00,
69
3 100 023 българи са се преброили онлайн
Снимка: БТА

Общо 3 100 023 български граждани, или 41,2 на сто от общото население на страната, са участвалите в първото електронно преброяване на населението и жилищния фонд в България, обявиха от  НСИ.

Жените са 52,4 на сто от преброените , а мъжете – 47,6 на сто.

Още по темата

Преброените живеят в 1 143 863 жилища и се разпределят в 1 209 195 домакинства.

Средно в едно жилище живеят 2,7 души, а едно домакинство се състои средно от 2,6 лица.

От Велико Търново днес ще бъде дадено началото от втория етап на Преброяване 2011.

Преброителите, които тръгват по домовете, са длъжни да представят служебна карта от Националния статистически институт, с три имена, служебен номер, снимка, подпис и печат.

Самоличността им може да бъде проверена чрез позвъняване на тел 166 или на единния номер на преброяването 0700 16 310 на цената на един градски разговор. За целта трябва да продиктувате на оператора номера от служебната карта на преброителя.

За улеснение на гражданите и за гарантиране на сигурността им по време на националното преброяване, освен на информация за одобрените преброители може да бъде получена и на телефон 166, съобщиха от МВР.

НСИ и МВР са се споразумели за партньорство при проверките на преброителите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде сега остава да се преброят и останалите 3 милиона :-)
47
5
 
3
 
! Отговори
и още нещо преди 13 години
Ако искат да ни обложат с данък климатик, или телевизор, или дограма - достатъчно е да проверят по големите магазини как вървят тези неща. Едва ли някой ще тръгне да гледа анкета по анкета кой е отметнал, че има климатик или телевизор.
46
6
 
7
 
! Отговори
гурбетчия до Тина преди 13 години
Тинче,администратора на сайта знае от къде пиша!Дори разрешавам с този коментар ,при поискване от теб,да ти кажат и държавата ,от която пиша!А по темата ще ти кажа ,че наистина е така,ако не вярваш попитай твои роднини или познати,които живеят в Зап.Европа,сигурно имаш такива познати!Хайде със здраве и си плащайте данъците,в противен случай не се вайкайте защо лекарите ви искат допълнително пари,въпреки че сте здр.осигурени!
45
2
 
24
 
! Отговори
Програмист преди 13 години
Поздравления за колегите, които поддържаха сайта за преброяването! Оценявам високо професионализма им , браво!
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
с тези неверни данни, които са попълнили някои, преброили се онлайн после не трябва да се учудваме като излезе обобщената статистика на Европейския съюз, че например сме страната с най-много външни *** и липса на В и К, или най-необразованите, или най-мързеливите, или най-бездомните. Имаше много въпроси, на които не беше нужно да отговаряте подробно - например за работата, спокойно можеше да си попълните само последния ред.
43
4
 
2
 
! Отговори
Tina преди 13 години
Коментар 42 е за "гурбетчия".
42
3
 
4
 
! Отговори
Tina преди 13 години
От Дупница ли пишеш?
41
1
 
5
 
! Отговори
. преди 13 години
Дали след това ще има "баба брои 5000 лв на мним преброител" ? Да се надяваме се че не
40
0
 
36
 
! Отговори
бравос преди 13 години
мен пък ме изкефи че сайта за преброяването работеше на шест, и успя да издържи на натоварването по време на рекордната посещаемост, евала на целият екип който е поддържал сайта по време на електронното преброяване
39
11
 
9
 
! Отговори
гурбетчия преди 13 години
Видя се,че българина бяга от плащане на данъци!Е за това никога няма да се оправите и не се чудете защо напр.детските ви добавки са 30 лв.за дете ,а тук са 186 евро!За да бъда по-изчерпателен ще ви кажа,че тук дори и за радио-касетофона в колата,си плащате данъка!Така е в нормалните държави!
38
3
 
41
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Горд съм ,че съм българин!!Каквото и да плюят,колкото и да сме бедни ,онлайн са реагирали близо 40% от народа.Хайде тълкувайте де!Фактът,че сме БУДНИ дори и когато сме гладни е налице.
37
0
 
21
 
! Отговори
Bandit преди 13 години
Допълнителните въпроси по преброяването целят единствено да се даде една обобщена преценка по какъв начин живее населението. На всеки е ясно, че в една къща има хладилник, телевизор или кабелна телевизия и като попълните тази информация, няма никой да дойде и да вдигне данъка на имота Ви. Престанете да мрънкате, а поне малко размисъл вкарайте.
36
2
 
27
 
! Отговори
бай петко преди 13 години
Браво БЪЛГАРИ, гордея се ,че над 50% са се преброили онлайн, на мрънльовците, да си е-ат майката,старо криво дърво не се оправя:)))))))))
35
9
 
9
 
! Отговори
До номер 7 преди 13 години
Точно така!От догодина очаквайте данък климатик,вила,гараж,тоалетна,баня,кухня и всички по реда като накрая ще има и добавена стойност данък въздух!
34
3
 
9
 
! Отговори
do 30 преди 13 години
В Европа никой не отговаря защото няма смисъл. Преди години в потребителската кошница със стоки от първа необходиност имаше пиано, цигулка и какво ли още не. Пък за телевизор и печка също е важно дали имаш познавам много хора дето нямат и то все млади на по 30 +/-. Печка има всеки ама не на всеки е в изправност в доста случаи стои като паметник в къщи ....
33
0
 
15
 
! Отговори
Васо преди 13 години
Най-добрия извод от този резултат, би трябвало да е въвеждане на гласуването по интернет. И другия извод е, че сега се видя, кои са враговете на българската нация. Тези, които са против този вид гласуване.
32
6
 
7
 
! Отговори
гурбетчия до 30 преди 13 години
Я се скрий някъде и не пиши глупости!
31
5
 
14
 
! Отговори
е преди 13 години
Квадратните метри, включително тези на коридорите и сервизните помещения се измерват, за да могат след изборите да ни подселват закъсалите малцинства, качественно представили се на изборите- все пак ще са заслужили тази чест, а печките и хладилници, а и телевизори са жизнено важни за определенето дали ще можем да им осигурим необходим стандарт.
30
13
 
16
 
! Отговори
До 29 преди 13 години
Грешиш. В Европа никой не отговаря на въпроси от типа имате ли хладилник, телевизор и т.н.
29
14
 
18
 
! Отговори
Сиси преди 13 години
Стига сте мрънкали бе хора... ей българинът може само да мрънка ... най-отвратителната нация сме за жалост. Преброяване се прави в ЦЯЛА европа... убедена съм, че въпросите са съгласувани и са подобни като тези в европа... Стига с тези конспирации... за по-високи данъци и глупости. Никой не иска да ви открадне печката ...