All inclusive с изтекъл срок

Вместо в екарисажа – стари салами за туристите у нас
Обновена: 16 мар 2011 09:13 | 16 мар 2011 07:00,
129
All inclusive с изтекъл срок
Побългарихме All inclusive. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Хотели хранят гостите си с храни с изтекъл срок на годност, съобщи шефът на Българската агенция по безопасност на храните Йордан Войнов.

Получени са сигнали, че някои хотели са в контакт с големите хипермаркети и когато някои от стоките тръгват към изтичане на срока на годност, те поемат курс към морето и се предлагат на гостите с пакет All inclusive.

"Твърдо сме решени да се справим с проблема и този, който злоупотреби, ще бъде санкциониран с цялата сила на закона", заяви Войнов след срещи с туристическия бранш във Варна.

"Вместо да ги изгарят в екарисажите, те ги дават за All inclusive", подчерта той, но отказа да назове имена на хотели, за които са подадени сигналите.

Освен с храната, хотелите имали проблеми и с алкохола, който в комплексите често бил менте, а виното се правело от есенции и вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
4
 
8
 
! Отговори
т.ф. преди 13 години
за всички, които обяснявате колко хубаво и евтиничко си прекарвате на почивка в чужбина, да ви кажа че напр. в Турция държавата дава на хотелиера по 5 EUR за турист на ден. Когато държавата България се заинтересува от туризма по подобен начин, тогава нещата ще се променят. А до тогава ще хотелиерите сами ще се справят с конкурентните цени като предлагат буламачи, фалшив алкохол и неквалифициран персонал.
97
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това не е само в хотелите.Така е във всички магазини които имат т.нар HOT SPOT точно там се приготвят само и единствено храни с изтекък срок нагодност,а до не говорим как се преетикират стоки.Всеки който е работил в хранителен магазин го знае,знае също така ,че стока никога не се хвърля или бракува реално
96
4
 
10
 
! Отговори
Радо преди 13 години
Еврика ! *** хора така е по целия свят. Не само по хотели ами и по ресторанти, храна която и изтича срока на годност се приготвя, за да се консумира. Ако случайно остане след термичната обработка трае по-дълго, а и може да се замрази след това. Това не е храна с изтекъл срок на годност, а с ИЗТИЧАЩ и следователно е на по-изгодна цена ;) Живейте в реалността бе хора, храната не скача жива в тигана ;)
95
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne samo 4e pluwame w la**a w moreto, ami i qdem takiwa. Eh kak si obi4am moqta Bylgariq. Strahotna kombinaciq ot komunisti4eski myrzel i nekompetentnost i balkanski tarikatlyk
94
2
 
9
 
! Отговори
кака Пенка преди 13 години
що ме триете бе ,какво съм написала дето не е така,хотел ли посочих или автора на статията не е стъпвал наистина на такава почивка или статията е поръчкова,пфуууууу *** ,вмирисана е храната по селските кръчми ,дето за една пица ми искат 30 лв,и едно хранене на ресторант по морето ми излиза 100лв
93
4
 
5
 
! Отговори
Б. Борисов преди 13 години
Все пак освен хотелите и аптеките трябва да печелят, не бъдете строги !
92
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече се продава и италианско вино менте, в стъклени бутилки от 5 литра. Явно не е само български патент.
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз пък не знаех за това... Може би защото не съм си позволявал почивка на морето от години. Ако пък действително е публична тайна тази новина, толкова по-зле за вас - българинът продължава да се държи като мижитурка и да си трае, докато го поема отзад от наглите мутри.
90
6
 
9
 
! Отговори
ойла-ри-пи преди 13 години
тоя пакет - "всичко вътре" ;) - Как си мислите? че хотелиера ще се бръкне за ваш кеф ли?Това е оферта за цървулите, дето бабите им са яли "качамак со копривинья" и армеена чорба.Тортата от вечеря, е петифури на закуска - и това е най-малкото..Но който не разбира нека си плюска и после да се фука пред себеподобнитеМного ходят на почивка заради плюскането и чалгарниците, а не заради природата - тяхна си работа ;) Да им е сладко! Нормален човек на такива оферти не се връзва
89
2
 
6
 
! Отговори
м преди 13 години
Ей на такива да ги хванеш че и 100 тояги им са малко. Как може такова нещо! Ще ни искат между 100-120 лв на вечер за нощувка, а ще ни дават развалени храни! Пу!
88
5
 
11
 
! Отговори
Ножицата преди 13 години
Хотелите на морето трябва да бъдат съборени.
87
2
 
26
 
! Отговори
Пичай преди 13 години
Това не е никаква новина. Ако за някого това е новина, значи сега за първи път чува за България. Така е от години и промяна не се очертава. И без това българите вече рядко ходят по родните курорти, а на пияните и дрогирани англичани, надали им пука какво ядат. За тях е по- важно алкохола да е в големи количества.
86
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма вариант при който да почивам в България и то All inclusive. Винаги сме семейството в Турция ,от Гърция не съм доволна, но миналото лято бяхме малко по нашето черноморие. Минахме през Китен , Синеморец , Лозенец и Приморско. Е няма по- голяма отврат. Мръсотия , отвратителна храна и кучета в хотелите. Ама не едно някъде случайно мярнато ,а масово. В Синеморец беше сам мъж с два огромни мастифа, които налитаха и то на деца. В другите градчета не бяха такива големи породи.
85
1
 
21
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
до 64 Тази статия е самата истина и ако някой милее за туризма,нека отиде до съседна Турция и да види all inclusive там.А не да патриотарства по форума.Или Гърция,ако Турция не му харесва.Тук за да се увеличат печалбите са готови на всичко,дори и това.../като разбира се изключвам малко останали нормални хотелиери/
84
3
 
18
 
! Отговори
Недко Тодоров преди 13 години
ААА ДОБРО УТРО сетиха се че в пустинята има пясък миналата година на Елените имаше отравяне на 400 англичани и ги съсипаха от съдилища храната е ужасна,цената за една седмица е около 500 евро така че какво да очакваш българина трябва да е с 400% печалба .Алкохола се купува от селата край курортите на безценица.Ужаса е пълен.
83
2
 
8
 
! Отговори
Пътник преди 13 години
И аз ядох....Сервираха кебапчета от най-гумените. Имаха почти бял цвят и светлокафяв, твърд загар от скарата.
82
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А виждали ли сте цените за ранните резерваций,двойни от миналата година.Това лято май ще са само чужденци на инклузивите.
81
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И този работи за повишаване на цените като министъра си.Иначе хотелите как ще предлагат евтини пакети?Сега или ще има отлив на туристи,или хотелите ол инклузив ще вдигнат цените заради риска да бъдат проверявани и санкционирани.А тези храни ще продължават да се предлагат в големите вериги. При най-голямата беднотия и мизерия,при криза, на която у нас не се вижда края,се вихри кампания за здравословно хранене,спекулира се със страховете на хората и в резултат - цени до небето.
80
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лъжеш Войнов ,лъжеш нагло хората в очите!Продуктите може да не са с най високо качество,но не са с изтекъл срок на годност!Поредния *** пиар на тъпия шеф на БАБХ!
79
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това си е абсолютна истина - разредено с вода мляко, растителни кашкавал и сирене, разводнен маргарин, стари салами, скрити в майонеза, минерална вода от чешмата, обедите от предните дни, забъркани в нов, мазен, мътен сос, за да не бъдат разпознати, гарнитурите са най-евтините полуфабрикати, размразени в микровълновата, и още куп други магарии са ежедневие в нашето хотелиерство. И как иначе, когато шефовете от София са разпоредили себестойност на закуската 55 стотинки на човек?