Мишо Бирата открит мъртъв в хотел в Правец

МВР: По тялото няма следи от насилие
Обновена: 30 мар 2011 17:28 | 30 мар 2011 14:32, Красимир Ангелов
1268
Мишо Бирата открит мъртъв в хотел в Правец
Михаил Михов. Снимка: Булфото

Михаил Миков – Мишо Бирата, е открит мъртъв в хотелска стая в Правец.

Тялото на президента на Българската федерация по баскетбол е намерено около 12,30 ч. днес от персонала на „РИУ Правец Ризорт“, където бил отседнал предната вечер.

По първоначална информация причината за смъртта му е инфаркт, съобщи МВР.

„На този етап констатацията на съдебния лекар е, че смъртта е настъпила вследствие на масивен инфаркт. По тялото не са установени видими следи от насилие. То ще бъде предадено за аутопсия“, се посочва в съобщение на ведомството.

Изпълнителният директор на баскетболната ни федерация Георги Глушков коментира пред журналисти, че Михов е имал високо кръвно, но не се е оплаквал от здравословни проблеми. Допълни, че за последно е говорил с бизнесмена около 21 часа снощи.

В хотела в Правец все още има полицаи и линейки, а достъпът на медиите е ограничен.

Още по темата

Служители на комплекса разказаха, че по обяд Михаил Михов се обадил на персонала, че не се чувства добре и се нуждае от медицинска помощ. Когато лекарският екип пристигнал, мъжът вече бил починал.

Още преди новината за смъртта на Михов да бъде потвърдена официално, от Българската федерация по баскетбол официално съобщиха, че откритото в хотела тяло е на 47-годишния й председател.

„БФБ с дълбоко прискърбие съобщава, че днес, 30 март 2011 г., вследствие на тежък инфаркт, на 47-годишна възраст внезапно ни напусна президентът на федерацията Михаил Михов. Отиде си човекът, чието сърце бе изцяло отдадено на баскетбола.

През целия си съзнателен живот Михаил Михов гореше с огъня на играта, на която бе посветил време, средства и цялата си любов“, се казва в официалното съобщение.

Dnes.bg припомня, че името на Михаил Михов нашумя покрай разкритите от вестник „Галерия“ разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на митниците Ваньо Танов.

Според един от разпространените записи премиерът натиска да бъде спряна митническа проверка в пивоварна. "Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът в разговора, имайки предвид собственика на бира "Леденика" и ММ Михаил Михов.

Още тогава Борисов обясни, че президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от него по случая с бизнесмена Мишо Михов и действията на митниците спрямо него.

"Нито едно указание няма към Танов или към Дянков за толериране на този човек. Единственото указание е той да бъде проверен и Дянков извърши проверката като принципал на митниците", коментира записа тогава премиерът.

На специално свикана от бизнесмена пресконференция тогава Михов уточни, че се е виждал с президента Георги Първанов на баскетболни мачове.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос", подчерта тогава той. Михаил Михов изтъкна, че от страна на фирмата не са били извършвани никакви незаконни действия.

Михов ръководи "Булбрю", която обединява три пивоварни: във Варна – "ММ биър", в Мездра – "Леденика", и в Русе.

Собственик е на "ММ холдинг", който включва "ММ електроникс", специализирана в продажбата на електроуреди, и хотел "Дунав плаза" в Русе.

*Информацията е актуализирана в 17,26 часа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1268
Още по темата: михаил миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
0
 
! Отговори
МИ6 преди 13 години
Имам пред вид 1229.
0
 
0
 
! Отговори
МИ6 преди 13 години
***.
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
един *** по малко, единственото е, че дава работа на доста хора, но и без него едва ли фабриката и .т.н ще фалира
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
отипа ли са го
5
 
0
 
! Отговори
алилиии преди 13 години
...който пие бира, бира е ракиятой не устарява,защото млад умира...
2
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 13 години
Имало е човек , имало е проблем. Сега вече няма проблеми.И всички са доволни. Абе много ми е странно колко НАВРЕМЕ получи инфаркт тоя мил човечец.
3
 
16
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Да ви светна: През 2008 и 2009 фирмата на Бирата е отчела едва 130 000 лв. печалба, при 15 милиона приходи. Гоце го е покровителствал за укриване на печалба, а Бирата се е отчитал. Проверката, която Гоце е трябвало да издейства от Бойко да спре, е била точно заради тези укрити печалби, но след като излязоха СРС-ата Гоце се притесни, че ще лъсне цялата далавера, и очисти Бирата...
0
 
5
 
! Отговори
111 преди 13 години
Дайте биографията на човечеца ,та да видим откъде е тръгнал.
10
 
4
 
! Отговори
Evropa преди 13 години
Здравейте български *** !Много смърди този форум,изглежда само 3-4- *** се надбягват в него ---едно и също все пишете !Този човек ,беше човек ,защото откри работни места и не жалеше пари за спорта /баскетбола/,а сега кой ще го финансира ?Всички ,и работници и спортисти ще отидат при ---Дянков !
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце, защо си изтрепа приятелите, нали няма как да караш трети мандат? Или те е страх какво ще стане, когато останеш без имунитет?
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
уиски + енергийни напитки+ виагра + разкрепостена , добре заплатена млада секретарка .= инфаркт
2
 
11
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Това е дело на руските тайни служби и бившите агенти на ДС.
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
когато лапаше кифтетата и спеше с манекенки навярно се чувстваше много добре е сега да го съжаляваме ли
13
 
10
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
НИЩО НОВО ТАКА ДЕЙСТВА ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ ОТ ГОДИНИ.
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... аз също ще повторя,че това е трети приятел на Гоце,който преждевременно намира смъртта си------а,Гоце,както знаем обича да му е чисто името - много,много чисто !?!
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе малко ми е страно така път ..точно след скандала изглежда наглъл...не вярвам да е инфаркт.Но комунистите превърнаха тази държава в цирк????Мутли мутреси и *** се радват на пари..и жълтурите са пълни с тях...С прочеее номенклатурни отрочета..и ви учат как да живеете..За това мислете Много сериозно....А хора лекари и юрисит имат заплана от 500 лева питам това Какво е ? и берата и ковачки и всичката комунистическа пасмина доведе хорта до тук...
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ген. Атанасов пред БЛИЦ: Мишо Михов е третият приятел на Първанов, който умира мистериозно!?????????????Защо
1
 
9
 
! Отговори
ТОНИ преди 13 години
ПОКОЙНИКЪТ МЪРТЪВ Е ДОБЪР ПОКОЙНИК-А ПРИЖИВЕ МАКАР И КОСВЕНО БЕШЕ ИЗЦАПАЛ С ИМЕТО СИ БУДНАТА СЪВЕСТ НА ПРЕМИЕР-ПРЕЗИДЕНТ-МИТНИЧАР...ЧЕТЯЩИЯТ ИНДИАНСКИ РОМАНИ,ОТ АМЕРИКАНСКИ АВТОРИ,ЗНАЕ ДОБРЕ ПОГОВОРКАТА ЗА МЪРТВИЯ ИНДИАНЕЦ,НАЙ-ДОБРИЯТ ПРИЯТЕЛ НА...МЕСТНИЯТ ШЕРИФ.А ПЪК МЪРТВИЯТ МИХОВ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРИЗОВАН ЗА СВИДЕТЕЛ СЛЕД ГОДИНА-ДВЕ,АКО НЕ ДАЙ БОЖЕ ПАДНЕ ОТ ВЛАСТ СЕГАШНОТО ТРИО-ПРЕМИЕР,ПРЕЗИДЕНТ,ПРАВЕШКИ ФЕОДАЛ
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трети приятел на Гоце си заминава в един по добър свят.
0
 
10
 
! Отговори
trupata преди 13 години
4isto ubiistvo si e tva!!!