Похитителят от Сливен няма да обжалва ареста си

Решението е взето след среща с адвоката му
Обновена: 30 мар 2011 18:16 | 30 мар 2011 18:13,
43
Похитителят от Сливен няма да обжалва ареста си
Снимка: БТА

Похитителят на Инвестбанк в Сливен Стефан Петров няма да обжалва наложената му постоянна мярка "задържане под стража", потвърди пред Dnes.bg служебният му защитник Борислав Сяров.

Решението е взето след обсъждане между двамата на възможностите и тежестта на обвиненията.

В сряда изтича определеният от Сливенския окръжен съд срок за обжалване на определението.

На Стефан Петров са предявени три обвинения – за извършване на опит за въоръжен грабеж, придружен с опит за убийство, за задържане на заложници и за притежание на голямо количество боеприпаси без разрешително.

Само по първото обвинение според Наказателния кодекс се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Още по темата

По делото предстои да бъдат назначени няколко експертизи – психо-психиатрична на Стефан Петров, балистична, съдебномедицинска на пострадалия охранител и съдебнооценителна, ако бъде повдигнато и друго обвинение за унищоженото имущество на банката.

Продължават разпитите на свидетели. Показания са дали инструкторът, при когото Стефан е държал изпит, и таксиметровият шофьор, докарал похитителя до Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
26
 
14
 
! Отговори
До10 преди 13 години
Тоя пишман обирджия е за убиване !Жалко , че отмениха смъртното наказание ! Във всяка нормална държава едва ли щяха да го оставят да излезе жив , а нашите го дундуркаха още един ден! Видя ли , как реагира ,когато му казаха , че е скъсан на изпита ! Пълен *** ! А кой ще плати и ще възмезди жениците , за преживяния стрес или недай си боже от бъдещо заболяване , вследствие на преживяното ! Заслужава и най-вероятно ще получи доживотна присъда ! Пожелавам му го от сърце ! Долна твар !
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предната новина е за пияно ченге убило човек на пътя осъден на 2 години. Правете изводите :)
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Sega bankata se kazva STEFIBANK.
14
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 10. това го кажи на близките на пострадалия, който бере душа и дори да оживее ще е половин човек, както и на хората какво са преживели вътре в банката! Докъде се срина морала в тази държава-да онивиняваме един престъпник,тръгнал със качулка,пистолет и 40 патрона!Пълна деградация!Аконе го осъдят мин.на 15г.затвор,ще има още много такива случаи. Бил подтиснат, самотен, ами да иде да се лекува не да стреля и отвлича хора За същото деяние преди 20г в Хасково са издали и изпълнили смъртна присъда!
13
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
тоя сега че няма да го пуснат няма..ами ще го одрънкат минимум 25 години..и споко селски тарикат.те първа след присъдата има да общалваш .в такива единични случаи изобщо не му се свидят годините като присъда..нали е за назидание
12
12
 
9
 
! Отговори
курбалаев преди 13 години
до 10както си я подкарал ще разплачеш форумците....този човек е престъпник който влиза в банка,прострелва охранител и взима служителите за заложници...и както вървят нещата /дано не стане така/обвинението ще се преквалифицира в убийство...и за из път си подготвя някакви си 250 хил.лева.та така.като ти чета излиянията май ще трябва президента да му даде "стара планина" първа степен за постъпката...та така...
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 8 Цирка, само девет *** ли сте на смяна, само питам? ***? Не съвест демонстрира Стефан и покаяние, непознато за БСП!
10
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е един нещастен човечец, смачкан от живота и в един момент превъртял! В тоя *** свят /както казваше един министър/, който ни го натресоха от запада, където човек се оценява по това калко пари има, не зависимо как ги е изкарал, а не по неговото образование и квалификация, е напълно възможно един млад човек да перколяса и да се опита да ограби банка! Но дали той е най-големия престъпник .. или тия дето ни докараха до това положение през последните 20 год.!
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 8. Много филми гледаш.
8
22
 
22
 
! Отговори
Цирк !!! преди 13 години
Този *** ще го натоварят на първа инстанция поне 15 години, но на следващите ще му намалят присъдата и реално няма да изкара повече от 3-4 години в затвора ...Той е подставено лице !Всичко това беше един нагласен театър !Който вярва в подобни евтини представления е много *** !Загадъчната смърт на младия на години Мишо Бирата днес доказва, че в политическите интриги и боричкания няма граници, които да не могат да бъдат прекрачени !
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво е това ТОНИ ПОД ВЛЯВО???
6
3
 
3
 
! Отговори
wtf преди 13 години
Пак се изложихме пред чужденците :D
5
0
 
5
 
! Отговори
c преди 13 години
Абе какво значение има вляво или вдясно??? Никакво, важното е мохабет да става:))
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тони не внимаваш в час.
3
1
 
8
 
! Отговори
Pehota преди 13 години
Полицаят от ляво на снимката ли е ТОНИ?
2
0
 
7
 
! Отговори
eeee преди 13 години
po dobre pod vdqsno
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОНИ ПОД ВЛЯВО???