ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик

Пада скандалния чл. 14 от Наредбата за обществения ред
8 апр 2011 23:04,
346
ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик
Снимка: Булфото

Върховният административен съд потвърди решението на Окръжния и на Административния съд в Пазарджик за отмяна на скандалния член №14 от Наредбата за определяне на обществения ред.

Припомняме, че ОбС Пазарджик гласува поправката в началато на 2010 г. и по този начин забарани на хомосексулистите да демонстрират публично сексуалната си ориентация.

Решението на ВАС означава, че въпреки волята на старейшините - гей паради отново могат да бъдат провеждани в града.

Още по темата

Още с приемането й наредбата предизвика недоволството на Младежката организация на ЛБГТ "Действие", в която членуват гейове, транссексуални, би и лесбийки от цялата страна.

Те направиха мирен протест в града, заявявайки, че не разбират забраната, която ги дискриминира, погазва човешките им права и тъпче достойнството им.

На мирния протест обаче хората с различна сексуална ориентация бяха атакувани от скинари. Стигна се до физически сблъсъци, но без сериозни последици.

ЛБГТ "Действие" веднага сезира Комисията за защита от дискриминация, която се произнесе в тяхна подкрепа. За свободата на младежите се обяви и омбудсмана на България Гиньо Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
4
 
2
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ преди 13 години
ДО 273 АКО САДИЗМА И МАЗОХИЗМА НЕ Е ЗАБРАНЕН ОТ ЗАКОНА НЕ ВИЖДАМ НИКАКВА ПРЕЧКА ДА СЕ ДЕФИЛИРАТЕ.ВЪПРЕКИ ТОВА ИМАШ ЕДНО БРАВО ПРИ ТЕБ ИМА НЯКАКВА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ.С ДВЕ ДУМИ САМО ДА СИ ДЕФИЛИРАТЕ НЕ ДА СИ ТРОШИТЕ КРАЙНИЦИТЕ.АЗ ЛИЧНО КАТО ГЕЙ ВЕРОЯТНО НЯМА ДА ОДОБРЯ ЦЕЛУВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ МЪЖ ЖЕНА ИЛИ МЪЖ МЪЖ.БРАВО 273 ИНТЕЛИГЕНТЕН КОМЕНТАР НО СА МАЛКО КАТО ТЕБ.
261
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз предлагам да пращаме гейовете на екскурзия в Иран, където да им бият по 100 камшика на голо на площада и да спрат да реват, че нямат права в България!
260
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи казваш е като Паркинсона, Алцхаймера? Болест? Ами това е за лечение, не е за дефиле! Виж, никой не те кара да не бъдеш какъвто си, просто казваме, че не искаме децата ни да вземат пример от вас. А пък като мислите толкова за популацията, защо не се кастрирате? Радикална, но много успешна мярка.:))))
259
0
 
0
 
! Отговори
ДО275 преди 13 години
Заблуда от САТАНАТА,КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ,ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ...хха
258
5
 
10
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ преди 13 години
ГЕЙОВЕТЕ СА БОЖИЕ ТВОРЕНИЕ С ЦЕЛ ДА СЕ ОГРАНИЧАВА ПОПУЛАЦИЯТА. МНОГО УЧЕНИ ЗАСТЪПВАТ ТЕЗАТА, ЧЕ ОСНОВНО Е НА ГЕНЕТИЧНА ОСНОВА. С ДВЕ ДУМИ ЧИСТА ХИМИЯ.АЗ КАТО СЪМ ГЕЙ ЗНАМ, ЧЕ НЕ ИСКАМ ДА СЪМ С ЖЕНА ПРОСТО НЕ МИ ИДВА ОТ ВЪТРЕ.АКО НЯКОЙ СИ ХАРЕСВА ЖЕНИ ТО ТОЙ НЕ ИСКА ДА Е С МЪЖ.ГЕНЕТИЧНО Е А ЩОМ Е ГЕНЕТИЧНО Е СЪЗДАДЕНО ОТ БОГА ПЛЮЕЙКИ ПО ГЕЙОВЕТЕ ВИЕ ПЛЮЕТЕ ПО ТВОРЕНИЕТА И ДЕЛАТА НА БОГА.
257
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да си алкохолик не е престъпление, трябва ли да приемем за нормално алкохолиците да правят манифестации? Да си пушач пък изобщо не е престъпление, ама вече забраняват да се пуши по обществени места, защо? Аман от ***, аман от ненормалници, които се опитват да налагат на обществото странни възгледи за живота, секса и изобщо.
256
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До страха и простотиятаНе мисля, че садизмът в сексуално отношение е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Престъпление е когато аз ти причинявам болка по време на акт. Ако ти си мазохист и ти е гот - тогава не е престъпление. Та не каза би ли бил против да дефилираме садисти и мазохисти? Вие се мляскайте по пейките, ние ще си трошим крайниците и по този начин ще изразяваме сексуалността си. Не става въпрос за избиване на комплекси, става въпрос за обществено приемлив морал!
255
2
 
1
 
! Отговори
до270 преди 13 години
Страхливия и простия сте Вие,но защо да стигам до нивото ВИ...
254
2
 
5
 
! Отговори
СС преди 13 години
Винаги съм се чудил не педерастите и лесбийките защо толкова много искат целия свят да разбере къде,как и с кой си го слагат ???
253
11
 
12
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ преди 13 години
ПРОЧЕТОХ КОМЕНТАРИТЕ И ИЗВОДА МИ Е, ЧЕ ПРЕОБЛАДАВА СТАХ И ПРОСТОТИЯ.СТРАХ НА РОДИТЕЛИТЕ ДА НЕ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА КАК СЕ ЦЕЛУВАТ ДВАМА ГЕЙОВЕ ТА ДА НЕ СТАНАТ КАТО ТЯХ.ПРОСТОТИЯ И ИЗБИВАНЕ НА КОМПЛЕКСИ КЪМ РАЗЛИЧНИТЕ.ПЕДОФИЛИЯТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ГЕРАНТОФИЛИЯТА СЪЩО. СОДОМИЯТА СЪЩО.ДА СИ ГЕЙ ПО ЗАКОН НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И СИ ГО НАБИИТЕ В ГЛВИТЕ АКО МОЖЕТЕ.ИЗОБЩО ЗНАЕТЕ ЛИ АРАБИТЕ МЪЖЕ КАК СЕ МЛЯСКАТ УЖ ПО ПРИЯТЕЛСКИ КАТО СЕ ВИДЯТ НЯКЪДЕ.БЪЛГАРИЯ ВСЕ ОЩЕ Е ЗАВЛАДЯНА ОТ ПЪЛНО НЕВЕЖЕСТВО.
252
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До всички тук които четат нека да разберат дали някои от тези ИЗВРАТЕНИ одобрява или не, че идва времето на СОДОМ и тези ПЕРВЕРЗНИ ИЗЧАДИЯ ще получат заслуженото си ВЪЗМЕЗДИЕ, няма да бъдат пощадени. Такава ще бъде ПЕРВЕРЗНАТА СЪДБА на всички онези които дръзват да създават свой ИЗВРАТЕН РЕД в тази страна с помоща на Европейската и Американската " ПЕРВЕРЗНА БЛАГОСЛОВИЯ. "
251
1
 
3
 
! Отговори
до267 преди 13 години
Не се коси.Господ си знае работата,още малко и ще ги измете от лицето на Земята,тези за....
250
0
 
3
 
! Отговори
свети Петко преди 13 години
Българи, уморих се да ви мисля и помагам. не се излиза на глава с вашето самоунищожение? Последен съвет, преди дас е оттегля за 1 година от света: Мислете, с делата си, какво ще сторите, до каков ще доведе като последици и за вас и за наследниците ви! С коварство ви превземат и убиват, сред вас самите са се загнездили не малко предатели ив рагове, а вие търпите? Ако това ви харесва така да бъде! Плюете тоя и оня, плюете Россия, плюете света, а вие самите сте си виновни. Мислетеееееее!
249
2
 
3
 
! Отговори
пача до анти-обратни преди 13 години
Не ен ужно да вършите гадости и да биете и тормозитге обратните1 Просот трябва дас е забрани техните изврътени карнавали и шевствия, каквито са възникнали масово в Бразилия, Аржентина, в Европа къде ли не? А тия, от ВАС, които ни предават мворала са нашите убийци и на децата ни1 нека Народното събрание ги осъди и да им свалят имунитета и да бъдат съдени като предатели на националният ни суверинитет! Виновни са и обратните и законотворците съдии, които ги коткат и им разрешават издвратени сборища
248
1
 
13
 
! Отговори
Пазарджик преди 13 години
Продължаваме да се борим! Отмяната на чл. 14 е не по същество, а заради нарушени процедурни правила по приемане на наредбата. Целия град заставаме зад кмета, и ще настояваме в новата наредба, приета вече по правилата, да фигурира същия текст. Подкрепете ни!!
247
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
svoboda
246
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За това ли Левски, Ботев и Бенковски си дадоха живота за родината? За да узаконят после в нея *** и наркоманията????
245
5
 
13
 
! Отговори
весело преди 13 години
Искам да попитам каква да стана - *** или лесбийка и аз най-сетне да имам няккакви права, но не и задължения. То се е видяло, че като една обикновенна образована българка за нищо не ставам.
244
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като ще е демокрация, нека е за всички! Искам правото да пръсна черепа на който *** си пожелая! Ами садист съм, би следвало да имам и аз право на свободна изява, нали?
243
2
 
7
 
! Отговори
Петърчо до 250 преди 13 години
Не съм същият, който е писал стихове. не съм поет. Понякога нещо поражда в мен стиховете - ако е любовта са красиви. Ако е тъгата са саркастично-гтъжни. но се чудя, тия дето са гейове и лесбийки? Защо искат да публикуват порока си? И да са такива, мълчете си! Никой не ви гони, никой не ви тормози, а вие тормозите хората с вашият порок? И искате да ви пляскаме ли? И, ако утре мина с колата през града и полицията е отцепила района, задето минавате извратени твари такива, нима аз съм виновния? А, ВАС, какив ги върши? нима ще продължи да узаконява тоя гаден порок? Аз тогава българина, в името на загиналите ми за доброто бъдеще на Българите деди, на кръвта на Север, Омуртаг, Исперих, дядо ми, баба ми искам Народното събрание да поиска оставката на тия съдии, които са гласували това! ние българите сме с друг морал и не е редно да избираме и слугуваме на предатели! Нима това не е национално предателство?