ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик

Пада скандалния чл. 14 от Наредбата за обществения ред
8 апр 2011 23:04,
346
ВАС: Свобода за гейове и лесбийки в Пазарджик
Снимка: Булфото

Върховният административен съд потвърди решението на Окръжния и на Административния съд в Пазарджик за отмяна на скандалния член №14 от Наредбата за определяне на обществения ред.

Припомняме, че ОбС Пазарджик гласува поправката в началато на 2010 г. и по този начин забарани на хомосексулистите да демонстрират публично сексуалната си ориентация.

Решението на ВАС означава, че въпреки волята на старейшините - гей паради отново могат да бъдат провеждани в града.

Още по темата

Още с приемането й наредбата предизвика недоволството на Младежката организация на ЛБГТ "Действие", в която членуват гейове, транссексуални, би и лесбийки от цялата страна.

Те направиха мирен протест в града, заявявайки, че не разбират забраната, която ги дискриминира, погазва човешките им права и тъпче достойнството им.

На мирния протест обаче хората с различна сексуална ориентация бяха атакувани от скинари. Стигна се до физически сблъсъци, но без сериозни последици.

ЛБГТ "Действие" веднага сезира Комисията за защита от дискриминация, която се произнесе в тяхна подкрепа. За свободата на младежите се обяви и омбудсмана на България Гиньо Ганев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
1
 
8
 
! Отговори
Некрофил преди 13 години
Време е Българския Хелзинкски Комитет да се намеси по казуса! Разрешават ***, а не разрешават педофилията, геронтофилята, содомията и некфофилията! Това е дискриминация, искаме и ние да имаме същите права като педеразите!
241
3
 
11
 
! Отговори
Педофил преди 13 години
И аз искам такива права! Иначе ще се оплача, че ме дискриминирате!!!!!!
240
4
 
3
 
! Отговори
DEDO NASKO преди 13 години
ami 6tom ima DEMOKRATSIA , tova vaji i za geiovete i za lesbiikite!
239
1
 
8
 
! Отговори
Некрофил преди 13 години
Ние ,геронтофилите искаме да имаме същите права!!!
238
6
 
2
 
! Отговори
Педалче преди 13 години
Аз съм просто момче с хомосексуална ориентация и не разбирам нищо от закони, но щом ВАС официално ни дава с моя приятел да бараме по дупките на площада пред майките, бутащи детски колички-значи няма нищо лошо да го правим. Няма да взема да споря със независимия български съд я....
237
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен лично ми пречат! Пречи ми наглостта им, пречи ми, че имат повече права от нас-нормалните, пречи ми гносни и демонстративно пред малки деца показват сексуалната си ориентации, пречи ми, че съдът пак показва двоен стандарт в ущърб на данъкоплатеца, като безнаказано му натрапва прояви на явна содомия и гнусен разврат, под предтекст, че това било демокрация! Това е пълно безбаберие и съучастие към нещо толкова жалко и пошло, като публичната *** пред възмутеното ни общество. СРАМ!!!!!!!
236
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 151Да, пречат ми! Дразни ме афиширането на някаква меко казано странна сексуалност. Да си се съвъкупляват както намерят за добре, но защо трябва да искат другите да им ръкопляскат за това? Ами дай да се направят дефилета на мазохистите, на садистите, на педофилите? Нещо против да имаш последните да дефилират, а мънички дечица да им се радват с цветенце в ръчичка? Хамасексуалистите ДРАЗНЯТ С НАХАЛСТВОТО И АРОГАНТНОСТТА СИ !
235
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАХА Развратници без път!
234
12
 
14
 
! Отговори
СТРАХ И ПРОСТОТИЯ преди 13 години
ПРЕЧАТ ЛИ ВИ ГЕЙОВЕТЕ.ОБЯСНЕТЕ КАК ВИ ПРЕЧАТ ГЕЙОВЕТЕ. НЕ МОЖЕТЕ ДА ОБЯСНИТЕ.ДРАЗНЯТ ЛИ ВИ ГЕЙОВЕТЕ. ТОВА ЛИ ВИ Е ПРОБЛЕМА В ЖИВОТА.ВЕЛИКОТО НЕЩО, ЧЕ ВЕДНЪЖ ГОДИШНО ГРУПА ХОРА ЩЕ МИНАТ ПО ЕДНА УЛИЦА ОТ ЕДИНЯ И КРАЙ ДО ДРУГИЯ ЛЕЛЕ ГОЛЕМА РАБОТА.ЩОМ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА СЕ ЗАНИМАВАТЕ С ТОЛКОВА НЕЗНАЧИТЕЛНИ НЕЩА ПРАВЕТЕ СИ СМЕТКАТА ЩО ЗА ХОРА СТЕ.
233
0
 
4
 
! Отговори
tulski преди 13 години
249 Петър, преди години тук във форума имаше един " Даскалеску ", той пишеше стихчета. Да не си същия човек ?
232
2
 
3
 
! Отговори
Петърчо до гей-лесбо преди 13 години
Българийо, за тебе те умряха и падаха те като сноп, след сноп, за свободата свята на децата, за да пребъде тоз велик народ. Заради тебе страдаха, вървяха, прегърбени под тежкия товар, заради тях несгодите търпяха, за светлината, в детгкия ви взор. Но явно май са събркали дедите? Те май били са глупави - нали? защото явно, май били са скрити, дефектите от чистият им взор? Вървели са напразно, тъй умряха, премръзнали, косени от патрон, за да се кичат с лаврите децата, надупвайки се те в щастливий стон? Вървели са напразно те във мрака, премръзнали от зимни ледове, преплували са нощем те реките, мечтаейки да имат и дете? да може те в очите да го гледат, да радва то изстрадали сърца, но вместо радост, тя каква ли стана, превърнахте се в пасмина една? Сега България затуй умира, предадена от своите деца, заради грешни чужди идеали, превърнахте в разруха ни рода? Сега се дупите на кой л не, вий, готови сте за пачка ей така, бащи и майки с радост да дадете, родина, дом, дори деца, жена? Хотови сте за свойто удоволствие, в глобални плъхове да бъдете уви? Забравяйки на древните що велят, че който си на клона не стои, то друг на клона лесно ще се качи, нима не помъдряхте векове, дори иБог безпомощно се мъчи, да ви спаси, но вие сет овце. Що много врагове на вас изтреби, готов бе даже слънце да взриви, заради вас, плебейчета жестоки, готови на предателство и злини? готови сте дори да продадете, децата свои роби и сега, готови сте да бъдете до гробче, вий роби на вразите по света? Готови сте, усмихнати, щастливи, да кажете на всеки "Добър ден!", а зад гърба му тайно, със усмивка, да предатете още в този ден? Но, знайте, че и на Бог и вече писна, от гадове какви ли не сега, затуй ли тя обича ви навреде, безсмисленни вандали по света? Затуй сега не ще да има Содом, не ще да има и Гомор, нали, по-страшна казън Бог ви тъй отрежда, оставя ви да карате сами. сами вий себе си ще унищожите, забравяйки и Род и роден край, на чуждите вий роби там вървите, но тъй решихте, тъй ще е комай?
231
3
 
12
 
! Отговори
ANONIMEN преди 13 години
TOVA PEZEVENTSKO PRAVITELSTVO SE SASTOI OT OT TAPI KRATUNI I TIKVI KOITO MOGAT SAMO DA SADIAT KARTOFI.NE SLUCHAINI BOIKO I GERB SHTE IZDIGNAT KANDIDATURA ZA PREZIDENT - PROSTITUTKA.TOVA E VELICHIE I PADENIE NA KURTIZANKITE OT GERB.OMRAZNA NI OT OBRATNOTO PRAVITELSTVO NA GERB,DA SE MAHAT TEZI PEZEVENTI I PROSTITUTKI SAMO RUSHAT IMIDJA NA BALGARIA PO SVETA.ZA PARVI PAT V ISTORIATA NA BALGARIA IMAME OBRATNO,PEZEVENTSKO,PROSTITUTSKO PRAVITELSTVO,SRAM I POZOR ZA BALGARIA,LEVSKI VECHE SE E OBARNAL V G
230
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно гейовете и лесбийките си имат лоби в "независимия" ни съд. Гнусно и жалко!!!
229
1
 
2
 
! Отговори
до 240 преди 13 години
Май се възбуди, а? :D
228
4
 
5
 
! Отговори
пача до гейовете! преди 13 години
Не ви ли е криво, не заради друго, ами заради вашите майки и бащи? Задето са ви родили и отгледали? Е, вие си решавате живота? но, ако обичате не го натрапвайте на останалият свят! Аз ако съм президен,т ще зипратя баретите, не за да ви бият, а за да донесат една лопата, да ви изпратят някъде да копаете лехички и да садите борчета и ако щете след това се мачкайте под елхите? Абе вие срам нямате ли? нали децата от вас гледат? Съвсем ни предадохте на Сорос, Маршал и задкулисните им шефове? Шемети!
227
5
 
6
 
! Отговори
ВАС преди 13 години
Свобода за *** и содомията!!!!!
226
3
 
6
 
! Отговори
Glossy преди 13 години
koito ne haresva geiovete da hodi v afrika, evropa e v 21 vek ne v 18ti !
225
2
 
4
 
! Отговори
Normal преди 13 години
GEI BROKOVA V BG = BG V EVROPA !!!ei , ne go razbrahte nachi glupaci ....-.-
224
3
 
6
 
! Отговори
Станислав преди 13 години
ХАЙДЕЕЕЕ !!! Искам свобода за нормалния Човек ! и Голямо БРАВО на 222 !
223
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аре бе,защо не го изтриете този маниакален *** 239, молави се админите...