14-годишно момиче почина във варненска болница

Според родителите вина имат лекарите, от болницата отричат
Обновена: 19 апр 2011 10:44 | 19 апр 2011 10:26,
158
14-годишно момиче почина във варненска болница
Снимка: Архив Булфото

14-годишно дете от Суворово е починало в понеделник сутринта във варненската болница „Света Марина” във Варна.

Според родителите на Джансу лекарите са действали некомпетентно и заради това се е стигнало до фатален край.

Миналата сряда момичето получило болки в корема и започнало да повръща. То било откарано в университетската болница на морския град, където било оперирано.

Лекарите премахнали апендицита и киста от единия яйчник на момичето. Няколко дни по-късно Джансу била изписана в добро състояние и се прибрала у дома.

В събота обаче колабирала и родителите й отново я връщат в болницата. В понеделник тийнейджърката била подложена на обезболяващи медикаменти.

По думите на майката, тя се опитала да събуди обляното в студена пот дете, но не успяла. Повикала медицинската сестра, която дошла и заявила,че всичко е наред.

Минути по-късно Джансу починала. От болницата „Света Марина” са категорични, че лечението на момичето било адекватно, а настъпилата смърт няма причинно-следствена връзка с него.

Дали е така обаче ще каже прокуратурата, която проверява трагичния случай.

Според аутопсията 14-годишното дете е починало от сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
9
 
11
 
! Отговори
Burgazliq преди 13 години
Mn Balgari ve4e otivat za le4enie v Istanbul i Edirne. Kadeto vsi4ko se lekuva ot s nay nova tehnika i kadarni lekari. A v BG dali ve4e ostanaha kadarni... malko samnitelno
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво стана с обещанието на Цветан Цветанов, че ще направи от професор Иванов - най - известния професор в БГ. Покриха се далаверите или герб ги достраша да бръкнат надълбоко? Жалко за детето.
31
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо Джансу не са я завели на ветеринар ?
30
3
 
8
 
! Отговори
Вижте пост.5 преди 13 години
Нещата са ясни. Само да се чуе за човешка трагедия, и веднага започва предизборна пропаганда - виновни били не-комунистите и, разбира се, интелигенцията. Защо "другарят", избрал за ник сталиновото име, не вземе да се пресели в Сибир и да работи там като дървосекач? Много ще му подхожда, той за друго акъл няма.Бог да прости детето.
29
2
 
23
 
! Отговори
к преди 13 години
Елате в Ямболската болница и ще видите как медиците продават покойниците на траурните агенции за 20левчета.Дори и от смъртта печелят.А агенциите са станали толкова нагли че са окупирали раьона около болницата с офиси и катафалки.Д ане говорим че покойниците от моргата спещу някой лев се извозват противозаконно с бусове които зареждат магазините с хранителни стоки.Това си ечиста корупция и безотговорност.
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цялата общественост трябва да чуе позицията на ръководството на болницата,защото така както е изнесен материала на журналистите излиза,че момичето е умряло затова защото е било заобиколено от бездушие.По сведение на медии е било оперирано от водещ хирург др,Щерев,а после какво се случва,че детето умира?!Много деца умряха в тая болница от бездушие!!!Целият екип да се махне,защото следващите,които влязат за операция ги чака същото!
27
0
 
17
 
! Отговори
някоя си преди 13 години
Съболезнования ;((((
26
1
 
29
 
! Отговори
+++ преди 13 години
аман от ветеринари 1 ,медицина ги приемат 99% връзкари на мама и тате детето 2, едвам завършват със тройки /кадърните са във частните болници/3, и после се учат по хората като пращат пациенти на погребалните агенции
25
2
 
38
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Излезте навън бе хора, протестирайте.Направете, ако трябва национален протест и най-после да има възмездие за тази престъпна небрежност. Тази гилдия лежи на стари лаври от бай Тошово време , че са недостъпни. Няма държавав в по света където няма ОСЪДЕН ЛЕКАР!!! Само нашите са безгрешни - ТОВА Е ПЪЛЕН АБСУРД. Докога ще търпим това? Нека бъдем единни срешу всичко несправедливо и ще видите дали няма да има резлутати-на БЪЛГАРИНА САМО СОПАТА МУ ПОМАГА
24
3
 
27
 
! Отговори
до God преди 13 години
Много си прав! Има нещо гнило там. 2 годишното дете преди няколко месеца, сга това 14 годишно дете, още един случай имаше м/у тия двата, укриването на простреляния от полицията. Има нещо гнило в тая болница.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРАВНИ ЗАКОНИ НЯМА СПРЯМО ЛЕКАРИ УБИЙЦИ ,ДАНО ИМА БОЖЕ НАКАЗАНИЯ ЗА ТЯХ
22
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бог да прости девойчето.Ако е имала толкова много здравословни проблеми, защо чак сега родителите търсят лекарска помощ?
21
1
 
15
 
! Отговори
РЦЗ преди 13 години
14-годишно момиче почина във !!!! варненската болница...А ВЪВ ВАРНА ИМА НЕ САМО ЕДНА БОЛНИЦА .....Ами или пишете "болница" - без "та", или още в заглавието слагате името на болницата....
20
2
 
24
 
! Отговори
crus преди 13 години
и да имат вина търгашите с човешкото здраве .... няма да има наказани .... закон Божи в БГ никои не е виновен .... кретенията навсякъде ... Чалгария
19
2
 
57
 
! Отговори
Хиха преди 13 години
Снощи гледах интервюто с майката. Жената каза, че няколко пъти е молила дежурната сестра да обърне внимание, от страна на сестрата :" И какво да направя аз?!" След като не знае какво да прави... КАКВО ПРАВИ ТАМ!!!???? Аз, ако кажа подобно нещо на партньор, клиент... работя в частния сектор, нали се сещате какво ще се случи. И тук говорим за опазване на живот или за какво? Склонна съм да вярвам на майката, познавам отношението на лекарския и медицинския персонал в болниците, за съжаление.
18
3
 
36
 
! Отговори
God преди 13 години
Колко деца трябва да умрат във враненската болница, за да направи впечатление на властите, че там нещо не е наред?Жалко за момичето. Съболезнования към семейството!Последната новина е, че лекарският съюз щял да направи комисия, която да казва дали да се съди един лекар или не! С други думи те се поставят над закона!
17
3
 
35
 
! Отговори
............... преди 13 години
Според аутопсията 14-годишното дете е починало от сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност. Баща ми почина след коремна операция - херния, аспириране на стомашно съдържимо, а според аутопсията от сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, хипертония 3-та степен и куп други болести, които приживе нямаше....Според аутопсиите болните умират така, че да не са виновни лекарите - за това се подписвам и с двете си ръце че е 100% истина - ЛЪЖАТА.....
16
3
 
26
 
! Отговори
PACIENT преди 13 години
KADARNI LEKARI V BG NE OSTANAHAAAAA. VE4E NE E ZA JIVEENE V BG
15
4
 
22
 
! Отговори
дали преди 13 години
ТОВА е цената в България на човешкия живот -24 лв.?След подобен край на "лечение"лекарите ще казват -Как да лекуваме за 24 лв.
14
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 11Спокойно, отдавла рекарите са престанали да практикуват медицина у нас, а практикуват търговия. Иначе кадърните наистина избягаха, познавам такива. Тук останаха, а и ще продължат да се въдят тези, които са си купили по един или друг начин дипломата. Просто системата на образованието ни е такава, като на здравеопазването - само търговия.