14-годишно момиче почина във варненска болница

Според родителите вина имат лекарите, от болницата отричат
Обновена: 19 апр 2011 10:44 | 19 апр 2011 10:26,
158
14-годишно момиче почина във варненска болница
Снимка: Архив Булфото

14-годишно дете от Суворово е починало в понеделник сутринта във варненската болница „Света Марина” във Варна.

Според родителите на Джансу лекарите са действали некомпетентно и заради това се е стигнало до фатален край.

Миналата сряда момичето получило болки в корема и започнало да повръща. То било откарано в университетската болница на морския град, където било оперирано.

Лекарите премахнали апендицита и киста от единия яйчник на момичето. Няколко дни по-късно Джансу била изписана в добро състояние и се прибрала у дома.

В събота обаче колабирала и родителите й отново я връщат в болницата. В понеделник тийнейджърката била подложена на обезболяващи медикаменти.

По думите на майката, тя се опитала да събуди обляното в студена пот дете, но не успяла. Повикала медицинската сестра, която дошла и заявила,че всичко е наред.

Минути по-късно Джансу починала. От болницата „Света Марина” са категорични, че лечението на момичето било адекватно, а настъпилата смърт няма причинно-следствена връзка с него.

Дали е така обаче ще каже прокуратурата, която проверява трагичния случай.

Според аутопсията 14-годишното дете е починало от сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
33
 
! Отговори
ринго преди 13 години
бог да я прости девойката а на докторите никаква прошка.Да се разбере причината за смърта от независима експертиза и виновните да отидат в затвор защото има и друг вариант и той е да отидат в гроба дявол да ги вземе тези *** .За тях пациента не е човек а порфейл.Сигурно са предозирали обезболяващите или е получила сепсис то в тия болници е ужасна мизерия.
12
12
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Колко деца трябва да бъдат избити, за да ни стане ясно, че вече и лекари нямаме? Съболезнования на близките на детето.:(
11
30
 
26
 
! Отговори
Достоевски преди 13 години
Ако чрез медиите продължават обвиненията срещу български лекари за всеки смъртен случай, не ни чака нищо добро!Има два варианта:1. Лекарите да се настроят срещу обществото и да да ограничат до минимум манипулациите, извършвани в практиката им.2. Лекарите да престанат да практикуват в България!
10
9
 
10
 
! Отговори
берг преди 13 години
не се бойте, сега като почнем да си плащаме по 24 лева за преглед, всичко ша са опраи...
9
4
 
34
 
! Отговори
пепи преди 13 години
Мисля че трябва да излезе закон за наказание на тези корумпирани лекари Неможе така да си играят с човешкия живот и да стоят не наказани .Я сега да ги вкарат тия за 10 години в затвора за назидание на всички и да видим дали ще има други такива случаи .Да умре детето от апендицит в 21 век естествено че вината е в тях.Трябва да си получат заслуженото!!!
8
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАКАВА БЕЗОДГОВОРНОСТ НЯМА И КАДЕ , ЕДИН ЛЕКАР НЯМА В ЗАТВОРА , ИЗАТОВА СА БЕЗОТГОВОРНИ , НЕ ДОСЕГАЕМИ ,ВЕЧНО ТЕ НЕВИННИ, ДАНО ТОВА КОЕТО СА СТОРИЛИ НА ТОВА ДЕТЕ ,ТАКОВА ДА ПОЛУЧАТ В ЖИВОТА , ГРЕХОТАЕ ЧЕ ТАКА СЕ ИЗРАЗЯВАМ ,НО МЕ БОЛИ КАТО ГЛЕДАМ КАК БЕЗОТГОВОРНО СЕ ДЪРЖАТ С НАРОДА , ЖИВОТНО ДАЕ ПОВЕЧЕ ВНИМАНИЕ СЕ ОБРЪЩА , САМО ЗА ПАРИ РЕВЪТ
7
5
 
32
 
! Отговори
истината преди 13 години
ТОВА Е...ТАКИВА СА ВСИЧКИ САМО ПАРИ ИСКАТ-НАРОДА ИМА ЕДНА ПРИКАЗКА ДАЖЕ-ПАЗИ БОЖЕ ДА СТИГНЕШ ДО ЛЕКАР В БГ ВСЕ ЩЕ НАМЕРИ НАЧИН ДА ТЕ УМОРИ!!!!!!
6
12
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се претрепе някой лекар най-накрая,че да се стреснат тези ***!
5
12
 
33
 
! Отговори
Сталин преди 13 години
Убийци с бяли престилки,добре платени и нагли върлуват в родината ни....и избиват наред...А джелатите от Синята Хомокоалиция ги защитават от парламентарната трибуна!!
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Докато професора Иванов назначава хора в цялата администрация на министерството на здравеопазването във Варна картинката ще е тази. Света марина държат в ръцете си и РЗИ и здравната каса и МУ. Лекарите естествено са невинни. Отзад Красимир Петров им осигурява партийна защита, а децата едно по едно си отиват. Да не им попадаш в ръчичките. Интересно как централното ръководство на герб търпи тия комунисти. Съболезнования за роднините.
3
4
 
35
 
! Отговори
dan преди 13 години
така се лекува по клинична пътека
2
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На лекарите това и е работата "да отричат".Те просто за друго не стават(с малки изключения разбира се).
1
3
 
17
 
! Отговори
Discovery преди 13 години
:((((((