Пазарджик иска да е рекордьор – с най-дълга пейка

Съоръжението, което още не е завършено, ще е дълго 1111 метра
8 май 2011 07:37, Екип на Dnes.bg
58

 

Най-дългата пейка на света строят в Пазарджик. Съоръжението ще бъде напълно завършено до края на месеца, когато се очаква в града да пристигнат представители на „Гинес“, за да документират рекорда. Ако той бъде потвърден, местната община ще получи 86 хиляди долара.

Пейката е дълга 1111 метра и на нея едновременно могат да се поберат 2300 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да им е честита пейката на пазарджиклии! Със здраве да си седят на нея. Представям си как от близо и далеч идват туристи да поседят на легендарната пазарджишка пейка - венецът на пейкостроенето, майката на всички пейки, мегапейката, архипейката, гигапейката, откъдето започва, и където свършва всяка пейка. Предлагам Пазарджик да бъде провъзгласен за световна столица на пейката.
54
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
браво
53
0
 
12
 
! Отговори
Старото Хасан преди 12 години
Ще има *** къде да опъват УМОРЕНИ тела, докато българите работят и ги издържат с данъците си...
52
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ot godini jiveja v Germania i s udovolstvie si hodja v Pazardzhik!Tova e edin ot malkoto spretnati,tcisti i prijatni gradove!Ja poglednete Sofia i Plovdiv!A Varna i Burgas?A?1-2 hubavi mesta,i ostanaloto mrasotija,mazilkire se rutjat,bokluzi,letjat nailonovi plikove....Zigani imalo!Mi ima gi!Germania e palna s turzi!Ako vi kaja,tce nashte *** sa po-visha forma na jivot?!Pak peikata e ideino neshto.Kakvo ste naskatcali srestu natcinanieto?Ako doida s prijateli ot Germania,ste im ja pokaja!
51
5
 
10
 
! Отговори
СТРОИТЕЛ преди 12 години
Наистина в Пз. МНОГО се строи, с МНОГО ниско качество, от МНОГО приближени на кмета фирми и още ПО-МНОГО се краде.Всичко е на принципа "ден година храни" и "след нас и потоп" Не случайно Пазарджишката община бе класирана но I-во място по курупция в страната.
50
3
 
8
 
! Отговори
СТРОИТЕЛ преди 12 години
По количествено стойностна сметка с цените за строителство в Пз, цената на тази мега глупост е не повече от 50хил. лв. с ДДС.За бетонните елементи който ще останат до началото на зимата(щото дървените и металните тогава ще са срещу острова - в *** махала) до сега са похарчени над 130хил.Познайте къде е разликата. Пазарджиклии знаят.Добре би било и от прокуратурата да се поинтересуват.В острова имаме и още рекорди, например тоалетна с размери по-малки от гараж за 47хил.Бедна вие фантазият
49
6
 
27
 
! Отговори
KOPY преди 12 години
Това за най-дългата пейка в света си е много добра новина!Пазарджик като областен град за 4 години се промени много!Стана спретнат,чист и много спокоен град за живеене!Мисля,че основна заслуга за това има кметът Тодор Попов!Островът от едно запустяло място,стана едно великолепно кътче за отдих и спортуване!Дерзай ,Кмете!Ние сме с теб!
48
2
 
14
 
! Отговори
пишман пазарджик преди 12 години
В Пазарджик се върна социализма - хората бедни, а държавата - богата!
47
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не ви ли писна само да мрънкате. Не е кой знае какво тази пейка, но тя е една от многото нови неща, които се правят в Пазарджик. Островът се превърна в едно страхотно място. Поне човекът се опитва да направи нещо... за разлика от предишната оправа, която единствено постави гума вместо кръгово, карайки цял свят да се смее.
46
7
 
9
 
! Отговори
до 44,45,46 преди 12 години
Не се присмивам на Пазарджик, а казах че това е най-циганизираната област имайки предвид не само обл. град, а всички селища. Септември също заема водещо място по ***.
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в Септември също смениха някои тротоари :) Пък и да има ***, но то къде няма, не всички са такива!
44
2
 
4
 
! Отговори
ХЪРБЕЛ преди 12 години
Присмял се ХЪРБЕЛ на ЩЪРБЕЛ!Народна приказка за ГЪРБАВ не донаял се ЩРЪК!Ало Септември!При Вас останаха ли други освен ***!УЖАС!
43
1
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 12 години
ми те и в Септември не са малко, а в Ковачево са си мнозинство и кмета е *** от дпс
42
6
 
9
 
! Отговори
от гр. Септември преди 12 години
Пазарджик наистина е хубав град, но много *** има там. Всъщност в цялата област е наситено с тях, дори няколко населени места са с *** кметове. Много е гадно да живееш в такава *** атмосфера.
41
2
 
16
 
! Отговори
Е това е преди 12 години
Евреина си е ЕВРЕИН!Вари го печи го все тая!В Полша пейката е най голямата!Ама до 24 май, после ще е в Пазарджик!?Щеш не Щеш! Туй е!*** и ВИЖ!Така може да видиш и един европейски град!Да знаеш малко са в България!
40
1
 
2
 
! Отговори
ГЪРБАВ-ТиквеникЪ-ПЗ преди 12 години
Ей момче (Matrixmen)Изправи сеОгледай сеВиж светът около тебе!ВЕРВАЙ ми!НИЕ можем и пейки да правим!*** и ВИЖ!
39
3
 
33
 
! Отговори
niki преди 12 години
Парк Острова го видях преди няколко месеца докато го ремонтираха и мног ми хареса. Сега вече ще е супер. И като цяло Пазарджик изглежда доста европейски, което заслужава уважение.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На Пз населението му намалява.
37
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
освен липса на дупки, почти всички улици са цялостно преасфалтирани, тротоарите са чисто нови, полагат се големи усилия да е чисто и зелено и общо взето градът се съживява!
36
5
 
1
 
! Отговори
турист преди 12 години
мисля че тази пейка е по дълга goalissimo.org/team/fan.php?id=507