"Атака" опорочи честването на баташките мъченици

Прекъснаха празничната програма за митинг, разрешен за по-късен час
Обновена: 17 май 2011 16:06 | 17 май 2011 16:05,
256
"Атака" опорочи честването на баташките мъченици
Преди дни в църквата-костница "Света Неделя" бе извършен ритуалът "измиване и помазване" на костите на мъчениците от Батак. Снимка: БTA

Симпатизанти на „Атака“ предизвикаха скандал в Батак в деня, в който за първи път се почита паметта на новомъчениците от Баташкото клане.

Атакистите не дочакаха да приключи празничната програма на общината и в 13,00 часа започнаха да издигат сцена за организиран от тях митинг.

Проявата им обаче не е била разрешена за този час, а намесата на полицията предизвика гнева на хората на Волен Сидеров.

„Бяха много арогантни, казаха, че никой не е в състояние да ги спре“, коментираха пред Dnes.bg очевидци на грозната сцена.

Още по темата

От община Батак обясниха, че „Атака“ е получила разрешение да проведе митинг в града, но в 18,00 часа, след като приключат литургията и празничната програма след нея.

Все пак атакистите проведоха митинга си, а мажоретките и певците, които трябваше да излязат на сцената на площад „Освобождение“, изчакаха словата да приключат, за да изнесат концерт.

Лидерът на партията Волен Сидеров не бе открит за коментар.

На днешния 17 май Българската православна църква почита паметта на избитите в Баташкото клане.

В началото на април Светият синод канонизира за мъченици българите, убити през 1876 г. в Батак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заглавието не еправилно. Поповете опрочиха панахидата, която Атака искаше да проведе.Ето това е .
227
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Атака" опорочи честването на баташките мъченици. Е как хем панахида, хем честване. Журналятааа...Атака си имаше митинг за 13:00 часа и започна точно на време. Нищо нее прекъсвала. Пишете истината поне веднъж за разнообразие!
226
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българската православна църква почита паметта на избитите в Баташкото клане, но поповете не. Те празнуваха в най- елитния хотел в Батак, с отрупани маси, много ядене и пиене. А отвън полицаите охраняваха скъпите им лимузини. Да си поп в днешно време...
225
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
днес.бг пак се доказахте като *** турски ***
224
4
 
9
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
На Батачани само приказките са им помпозни.Покажете ми някъде някой да се прави ПАНАХИДА с чалги ,мажоретки ,музика и кебапчета.Дреме им на Батачани за жертвите.Нали има кебапчета да се наплюскат.Естествено,че такива кметове търси простолюдието.Умните хора,които имат достойнство,морал и чест ще застанат зад истинския патриот Волен Сидиров!
223
6
 
1
 
! Отговори
Лацио преди 12 години
*** атакистки турски мекерета!
222
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6.По време на митинга биеха камбани,пускаха музика и т.н. 7.ПП АТАКА е напълно невинна в случая. 8.Местните бабаити се скриха в миши дупки. 9.И да не забраняваме кой предложи мъчениците да бъдат канонизирани!Кой?-АТАКА,а не партията на джуджето Паунов-българският Иванчо Хаджипенчович.
221
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди 135 години на тази дата е започнало Баташкото клане! Ако празнувате това значи сте ***!!! Аз присъствах на митинга и ви казвам: 1.Има провокация от страна на кмета. 2.Митинга е регионален,а не национален-бяха симпатизанти от 3 области. 3.Кметът-джудже се криеше зад децата. 4.Това празник ли е-с кебапчета,с мажоретки,с чалгата на "Канарите"...Какво празнуваме? 5.Симпатизантите бяха около 600 човека. 6.По време на митинга би
220
6
 
1
 
! Отговори
УФСЪ преди 12 години
"А така" и са кво стана, типично по комунистически!каква е разликата м/у лицата сидеров, бовисов и а.петров - никаква.силови методи, арогантизъм(нова дума), безочие и простотия(като изключим последният)и това *** иска да е президент - Ъпсурд
219
6
 
7
 
! Отговори
Баба Яга преди 12 години
Прав е Волен Сидеров!Ножът вече е опрял да кокала.Заплата от 600 лв.чисти пари се стопява за 3 дни /ток,телефон,вода, парно,някой заем,ядене...а после.....Въртележката започва отново...пак вземаш пари на заем и то за да оцелееш,а не да живееш.Луди са всички,които плюят по него!Аз искам да живея,а не да съществувам защото имам основание за това.Моите почитания към жертвите на Батак,но докато ние правим панахиди,молебени и т.н.господа управляващите ни крадат като за последно!
218
1
 
8
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Остроумните коментари са неуместни... Срам!!! Срам и позор за политическите търгаши на българската мъка...
217
2
 
11
 
! Отговори
до Косан преди 12 години
...с Т или без ...*** си е ***...
216
9
 
4
 
! Отговори
Косан преди 12 години
Съгласен съм с мнението за изперкалия Сидеров , обаче *** се пише с Т накрая
215
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВОЛЕН Е *** !!!
214
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Болен и долен, ама още има ***, които му се връзват. Жалко!
213
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Който назе мрази бог да го порази!!!
212
7
 
6
 
! Отговори
Бойко Огнянов преди 12 години
Да, няма значение колко българи са изклани, по-важното е че не са изклани всички помаци и турци които също са избити за вяра , род и родина и за интереса на мечтания руски излаз на Бяло море. Но, това никога не е станало, даже и сега руснаците продават интересите на българите и своите си на турците заради олигалхичните си интереси, но никога няма да минат Босфора без пропуск от турците. България загива и намалява с темпове двойно по-големи при които Турци расте и се развива. Мин.пенсия 700 лв. ,
211
2
 
16
 
! Отговори
мунчо преди 12 години
няма значение броя на изкланите българи.Важното е че са били истински БЪЛГАРИ.Загинали са за вяра,род и родина. ДНЕС КОЛКО ОТ НАС СА ГОТОВИ ДА ЖЕРТВАТ ЖИВОТА СИ ЗАРАДИ ВЯРАТА ИЛИ КАКВОТО И ДРУГО ДА Е В ИМЕТО НА РОДИНАТА ИЛИ НАРОДА НИ ??????? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
210
7
 
8
 
! Отговори
Тъмръшлията преди 12 години
Според тефтера на Ахмед Ага Барутинлията - той е избил и изклал точно и поименно 164 души за сметка на убития му преди това негов син който отишъл на преговори с главатарите на ужким въстаналите батачани. Както и за преди убийството на сина му пътуващи към пазарите на Пазарджик и Пловдив търговци от помашките села. След това през 1912 - 13г. Българската армия е изклала и избила около 87 000 помаци от селата от Батак до Бяло Море, където и опажарила и 127 помашки и турски села. И накрая е останал
209
6
 
18
 
! Отговори
Ай сикрир!!!! преди 12 години
Абе тоя няма ли кой да го осведетелства вече бе, докога ще ни излага тая гнида урудлива?????