"Атака" опорочи честването на баташките мъченици

Прекъснаха празничната програма за митинг, разрешен за по-късен час
Обновена: 17 май 2011 16:06 | 17 май 2011 16:05,
256
"Атака" опорочи честването на баташките мъченици
Преди дни в църквата-костница "Света Неделя" бе извършен ритуалът "измиване и помазване" на костите на мъчениците от Батак. Снимка: БTA

Симпатизанти на „Атака“ предизвикаха скандал в Батак в деня, в който за първи път се почита паметта на новомъчениците от Баташкото клане.

Атакистите не дочакаха да приключи празничната програма на общината и в 13,00 часа започнаха да издигат сцена за организиран от тях митинг.

Проявата им обаче не е била разрешена за този час, а намесата на полицията предизвика гнева на хората на Волен Сидеров.

„Бяха много арогантни, казаха, че никой не е в състояние да ги спре“, коментираха пред Dnes.bg очевидци на грозната сцена.

Още по темата

От община Батак обясниха, че „Атака“ е получила разрешение да проведе митинг в града, но в 18,00 часа, след като приключат литургията и празничната програма след нея.

Все пак атакистите проведоха митинга си, а мажоретките и певците, които трябваше да излязат на сцената на площад „Освобождение“, изчакаха словата да приключат, за да изнесат концерт.

Лидерът на партията Волен Сидеров не бе открит за коментар.

На днешния 17 май Българската православна църква почита паметта на избитите в Баташкото клане.

В началото на април Светият синод канонизира за мъченици българите, убити през 1876 г. в Батак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
14
 
! Отговори
КАКЪВ ГЛАД ,БЕ..198 преди 12 години
МЪРЗИ ВИ ЕДИН КОЛЕЦ ДОМАТИ ДА ОТГЛЕДАТЕ.....!МЪРЗИ ВИ И ДА РАБОТИТЕ--ЧАКАТЕ КАТО ГАРГИ ОКОЛО ТЕНДЖЕРА ---НА ДЪРЖАВАТА!!!АКО НЕ СА ТУРСКИТЕ ДОМАТИ И КРАСТАВИЦИ ---ЩЕ МИ ЯДЕТЕ ХЕЯ....!*** ИЗПЕРКАНИ.....
187
2
 
9
 
! Отговори
Червената помия преди 12 години
До Съвременник,190.Нещо май не си разбрал?Само в църквата е имало около 2000 заклани, около 3000 са заклани само в една от по-голямите къщи, говори се за около 12 000 заклани.Както казаха сутринта потомци-не е заклана жена неизнасилена, и бременна-без да извадят бебето и.Не са 20-30 човека, както казваш.Слушах кмета, каза по радиото, че Сидеров е извадил микрофоните на пеещи деца на сцената , скъсал кабелите и ги хвърлил, за да се чува техния митинг...Батачани били готиви да ги бият......
186
9
 
10
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ: преди 12 години
БАТАК Е БРАТОУБИЙСТВЕНА ТРАГЕДИЯ!!!!!!!!!!!ТОВА , НЕ БИВА ДА СЕ ДОПУСКА ,ОТНОВО....КАКТО ГО НАПРАВИХА СЪРБИТЕ В КОСОВО,БОСНА, ХЪРВАТСКА И СЛОВЕНИЯ.....!!ТОЧНО ТОВА ТЪРСЯТ , РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ИНТЕРЕСИ НА БАЛКАНИТЕ---РАЗДЕЛЕНИЕ И ВЛАСТ!!!АТАКА, И БОЛЕН СФИНКТЕРОВ .....СА ПЛАТЕНИ АГЕНТИ НА МОСКВА!!ДОГАН И ВЪРХУШКАТА НА ДПС ---ИГРАЯТ СЪЩАТА ИГРА!ЦЕЛТА Е: РАЗДЕЛЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ!!!!
185
2
 
20
 
! Отговори
бостаня преди 12 години
*** когато някой е провъзгласен за светец, това е повод за празнуване.Ти в църква влизаш само от куртоазия май.А лилипута Болен не може да надскочи боя си, каквито и маймунджулуци да направи.
184
13
 
3
 
! Отговори
Do 183 преди 12 години
To4no zaradi takiva kato tebe Bulgaria e bila 500 godini pod robstvo.Bravo na Volen !Samo ATAKA ! Shte ja podkrepim i ot Germania.
183
2
 
2
 
! Отговори
Съвременен преди 12 години
Не съм сагласен,така да се превъзнася една стачка,на савременен език да кажем,че какво толкува е станалу,група недоволни граждани са дали протест,е,наказани биле,еми много ясно,що не са признавали официалната влас,,ша ги колят,тогава такива са биле правилата,,и ся какво празнуваме,стачки ли
182
1
 
4
 
! Отговори
до съвременен преди 12 години
З*дник!
181
1
 
10
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ ,З.СТОЯНОВ... преди 12 години
ТАМ ПИШЕ ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА БАТАК!!!ЯВНО, ВИНОТО КЕБАПЧЕТАТА И МАЖОРЕТКИТЕ ...СА ПО-ПРИЕМЛИВИ ЗА ТЪПИЯ БЪЛГАРСКИ МОЗЪК ,ОТКОЛКОТО..... КНИГИТЕ И ИСТОРИЧЕСКИТЕ ФАКТИ....!!!!
180
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имах предвид 17 май 1876 г./техническа грешка/
179
23
 
2
 
! Отговори
Съвременен преди 12 години
Че ко толкова е станало в Батак,заклали 20-30 души противници на официалната власт?Че във всяка нормална държава биха репресирали противниците на режима.И сега за някаква неправителствена организация,колко панаир,божеееееееееееее,глупости такива
178
7
 
9
 
! Отговори
ГОВОРИТЕ ГЛУПОСТИ... преди 12 години
...В БАТАК СЛЕД РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА , Е ИДВАЛ ЛИЧНО ПРЕДВОДИТЕЛЯ НА БАШИБОЗУКА ОТ БАРУТЕН И ТАМРЪШ--БАРУТАНЛИЯТА...И БАТАЧАНИ СА ГО ПОСРЕЩАЛИ С ПОЧЕСТИ И УВАЖЕНИЕ!ИМА ЗАПИСКИ ОТ ТИЯ СРЕЩИ !!!!!НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА СВЕТЦИ!!!!!...КОЙ ПОЧИТА 200-хил., ИЗБИТИ ОТ КОМУНИСТИТЕ ОТ Т.Н., "НАРОДЕН СЪД"?....ТЯХ , КОЙ ЩЕ ГИ ПОЧЕТЕ ЗА "СВЕТЦИ"??????ТОВА СА РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ УЙДОРМИ НА ....ДЪРТИЯ КОЗЕЛ,МАКСИМ!!!
177
3
 
7
 
! Отговори
до 182 преди 12 години
Болний мозък, празнува се победа, не се празнува саможертва...там се отбелязва панахида, както на 19 февруари ..разбра ли ме бе? Къде си видял да се празнува с кебапчета и песни и мажоретки на 19 февруари обесването на Васил Левски? Къде бе??? Даже не искам да те обиждам...ти си болен.
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На 17 май 1976 г. Господ Иисус Христос посрещна и прие в рая хиляди българи мъченици от Батак, които умряха за Него! Как да не се радваме и пеем, как да не се радваме, когато България се сдоби с толкова небесни закрилници?
175
2
 
12
 
! Отговори
SOFIANEC преди 12 години
NE MOGA DA RAZBERA, SIDEROV NAI-VEROIATNO E BOLEN MOZUK. TOLKOVA GODINI SE MULCHA ZA IZKLANITE HRISTIANI V BATAK SAMO I SAMO DA NE SE OBIJDAT TURCITE, A TOI DA OPOROCHI TOZI PRAZNIK!!! TOVA E EDIN BOLEN MOZUK, GALFON MU KAZVAT FRANCUZITE. A PRIMERA NA BATAK TRIABVA DA BUDE CHESTVAN VUV VEKOVETE ZA SILATA NA *** NA BULGARINE PRIELI SMURTTA A NE MJUSULMANSTVOTOT!!CHEST I SLAVA NA IZBITITE V BATAK I VECHNA DA E PAMETTA IM.NIKOGA MUSULMANSTVO PO NASHITE ZEMI, NIKOGA!!!
174
3
 
0
 
! Отговори
samo mnenie преди 12 години
po evropa sa se bili klali,s otroven gaz,s hilyadi morili,a sega...nyama granici,ni za jivot,ni za biznes.BEZPAMETNI li sa 6to li?E nyama ya nevidimata moskovska desnica da gi napravlyava,zadkulisno,i da se yavi tuk i tam ne i se wrazvat na nomerata
173
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Разбирате ли защо от 1300г. държава 700г. сме били под робство? Истината е една- защото винаги сме били жертва на такива *** като Сидеров. Аз съм българин и не искам да съм заложник на това л..но. Срам ,голям срам.Този *** е готов да ни скара с целия свят и един срещу друг ,само да се задържи над политическия водовъртеж.
172
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Номер 177! Ще ти кажа какво празнуваме! Празнуваме свободата на България, празнуваме нечовешкия героизъм, мъжество и саможертва! Празнуваме деня, в който раят се напълни с мъченици българи от Батак, които днес са наши небесни закрилници! Не сме ***, а християни! След Голготата, празнуваме славното ВЪЗКРЕСЕНИЕ!
171
4
 
4
 
! Отговори
до 178 преди 12 години
Човекът не те пита за героизма на батаклии, а за това защо сте потомците на тези батаклии такива ***, че да чествате гибелта им и саможертвата с песни и танци на мажоретки. Но то от тъпан как да се схване проблема!
170
0
 
2
 
! Отговори
До № 173 преди 12 години
Чудесно казано!
169
2
 
15
 
! Отговори
Охранител преди 12 години
Атакистите могат да опорочат всичко, до което се докоснат! Вижте им лидера и повече не коментирайте...