Подземни контейнери събират боклука на Сливен

Сега на 20 места, догодина – навсякъде
Обновена: 17 май 2011 11:38 | 17 май 2011 11:37,
10
Подземни контейнери събират боклука на Сливен
Снимка: Булфото

Подземни контейнери за смет ще бъдат изградени на 20 места в Сливен. Съоръженията са заложени по проекта за водния цикъл на града.

Подземните контейнери са предвидени за битови отпадъци и ще бъдат разположени на 2 метра под земята. Сметта ще се изхвърля през специални отвори, изградени по тротоарите.

Подземните контейнери в Сливен ще бъдат първите в страната подобни съоръжения, коментират от общинската администрация.

Събирането на отпадъците ще се осъществява с досегашните камиони, но снабдени с допълнително устройство.

Целта на подземните съоръжения е да се предотвратят грозните гледки от разхвърляни отпадъци, летящи найлонови торбички и ровещи клошари и кучета.

Ако експериментът се окаже успешен за гражданите и за фирмата, която се грижи за извозването на отпадъците, ще се премине към този вариант на всички места в Сливен, които позволяват изграждането на подземни контейнери, категорични са от общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
svetla преди 12 години
bravo Le4kov - otli4en futbolist i uspe6en bg kmet si! evalla! takiva iskame da sa premiera i presidenta na republika balgaria - s uspeh v semeistvoto si i v bisnesa si nesavisimi i dokasali se s delata si efektivni moderni hora! 6tastlivi sme s takiva rabotlivi hora!!!!!
8
0
 
0
 
! Отговори
orlin преди 12 години
bravo Le4kov, tova e mnogo umno i moderno re6enie, jelaem ti uspeh!!!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доколкото съм чувал, голяма част от Сливен е разкопана, с помощта на кмета лечков.Сега още ще се копае..Хайде си направете и едно метро, че да не напълно ракопано навсякъде..
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво!А ***? Нали и те са ***?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
чудех се защо стоят разкопани улиците на сливен....то било,да си изхвърлят *** направо от прозореца - в трапа !
4
5
 
2
 
! Отговори
Минчо преди 12 години
на сляп кон да му изпишеш веждите... а по какви улици ще минават камионите за да вземат ***, градът е върнат в предцивилизационно ниво на развитие...
3
1
 
13
 
! Отговори
mr_cec преди 12 години
Страхотно!Виждам съм такива съоръжения по каталози, но не съм вярвал, че това някога би могло да бъде направено в България.Евала на кмета и общинарите!
2
12
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
..значи отвън да изглежда добре и чисто, а под земята да се трупат отрови, които кой знае колко стотици години ще тровят подпочвените води, които се просмукват навсякъде.. супер идея ..няма що.Хората правят нефт от ***, а ние ще го оставяме наследство на бъдещите археолози....
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eee bravo setihte se i v balgariq 4e moje da e krasivo , 4isto i udobnoo !!po dobre kasni4kooo ama vse pak .... VREME BE6E takava malka darjava sme , mojem da q napravim krasiva i priatna za jiveene dano po 4esto da 4etem za takiva proekti !!