Оранжерия край Стралджа изхвърли 200 тона краставици

Истерията с Е.coli може да остави на улицата 70 работници
Обновена: 18 юни 2011 08:22 | 18 юни 2011 08:22,
38
Оранжерия край Стралджа изхвърли 200 тона краставици
Снимка: Reuters

200 тона краставици гният край Стралджа заради липсата на реализация на продукцията.

Всекидневно в една от най-големите оранжерии в Югоизточна България, разположена на 60 декара площ, се произвеждат 22 тона от зеленчука, а през последните седмици се реализират едва 2 тона, и то на цена 0,15 лв. за килограм.

Управителят на фирмата Таньо Банчев всеки ден настоява пред земеделските служби да изпращат свой представител при изхвърлянето на продукцията.

Освен загубите от липсата на пазар и психозата от бактерията убиец съвсем реален е и още един проблем – от загниващите зеленчуци се носи непоносима миризма, възможни са и зарази.

В производството на краставици край Стралджа са заети 70 души, които вече се тревожат за работните си места.

Разчетите на зеленчукопроизводителя показват, че обещаната компенсация от 45 стотинки на килограм няма дори частично да компенсира разходите, които са 6000 лв. на декар.

Следващата седмица в стралджанската оранжерия започват описването на нереализираната и изхвърлена стока и извозването й до сметищата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На калпава ракета Космоса й пречи.Тръгнал да произвежда, пък не си е намерил пазар за проукцията.Ето такива некадърни капиталисти има в България.***.Държавата не му е длъжна да му търси пазар за продукцията.Селско *** просто.
35
0
 
0
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
dvesta tona ,da ne sa dvadeset ,mai nesto tyka ne pasva .
34
0
 
4
 
! Отговори
Проклетник преди 12 години
До МартаПомниш ли ,че преди месец и нещо,тъпите краставици бяха изтъпанени по рафтовете с цена от 4 лева,това нормално ли е?
33
3
 
4
 
! Отговори
Марта преди 12 години
Къде е земеделският министър, така ли се подкрепя и насърчава родния бизнес!!!А в същото време камионите бълват краставиците от Турция, Гърция и Македония, чак жълти отвътре - от амониевата селитра!!!Сърцето го заболява човек като гледа тази снимка! Спрете този безсмислен внос, дайте път и подкрепа на българските производители!!!Всяка държава си измисля закони за да защитава родното производство и работните места!Големите хипер маркети могат да подписват договори с българските производители.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе, умници, бедните да дойдат да си ги вземат тези краставици, до къщите ли да им ги носят? Кой ще плаща за съхранение, транспорт и т.н. Естествено, че е по-лесно да се изхвърлят. Заради малоумието на хората продукцията не се реализира (параноята с бактерията), а вие обвинявате производителите естествено. Малко хора все още произвеждат нещо при нас и още по-малко ще осатват.
31
0
 
1
 
! Отговори
unknown преди 12 години
Откъде знаеш, че не се продават? Продават се по 40 ст./кг, но просто много малко хора купуват.
30
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Колко е добивът от 1 декар от тези краставици ?
29
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От къде тази злоба,бе хора,за това все по-малко хора ще се занимават със земеделие,а ние ще ядем вносноте,но евтини ***,децата ни няма да знаят вкусът и аромата на истински зеленчук.Злорадствайте сега,после тичайте за лекарства!
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
що ги продаваш скъпо,от вън идват по-евтини,тях ядем
27
4
 
2
 
! Отговори
willy преди 12 години
Za6to ne gi razdavat na xorata ili sa xvalili 50kg ipisali 200t ne6to nema vrazka ja nekoi drugar si e lapnal lukanka s bel xleb a...
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи по лесно е да се изхвърлят отколкото да ги раздаде на хората, или организациите които могат да ги разпределят с благотворителна цел в детските домове,болници и т.н.
25
4
 
4
 
! Отговори
ЗАЩО преди 12 години
Защо не направи ракия от краставиците , а ги изхвърля.
24
3
 
0
 
! Отговори
BG преди 12 години
otkrivai maistrali tam ne e risk
23
3
 
26
 
! Отговори
гладен преди 12 години
тоя бунак защо не ги раздаде поне на гладните който още не са опитали тая година краставизи много умно хвърля ги а после иска компенсация от нашите джобове да ги продаде на обикновенните хора по 0,20 ст поне няма да вонят на сметището
22
2
 
3
 
! Отговори
pensioner: преди 12 години
pone da ni gi bjaha podarili :)
21
3
 
2
 
! Отговори
fggnm преди 12 години
ne e samo do tva zabolqvane,to y nas e ot al4nost gi izxvarlqt,na pazara v mladost ,palnqt konteinerite za *** s plodove ama ne gi puskat po-evtini,nali po-dobre e da go xvarli6 otkolkoto,da naxrani6 bednite
20
0
 
39
 
! Отговори
Проклетник преди 12 години
Цигара и краставица лежат в една килия.- Защо те опандизиха?- Бяхме 20,останах само аз.Обвиниха ни в организирана престъпности предумишлено убийство.- Ами ти?- За склоняване към перверзии иза измама в особенно големи размери,била съм 98 процента вода.
19
1
 
16
 
! Отговори
stg преди 12 години
пазара не прощава , като не знаете кака да продавате ще изхвърляте, като има спад намалявайте цените и на 0.30 да се продаде пак има полза ама то трябва да имаш нещо в тиквата
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във "Фантастико" дори бяха паднали на 0.79 лв/кг.
17
0
 
26
 
! Отговори
КОНВОЯ преди 12 години
Абе я да си е...**т майките, да умрат от глад прекупвачите. Тия нагли ко**лета с е-коли, е-беси, е не знам си какво изкупуват за жълти стотинки, а цената на кг. 1,50..... АХХХАХАХХХ АХХАХХХХ...Да ми ядат краставицата тогава, аз техните - нЕ!