След Elevation – компенсации срещу касови бележки

Не е ясно ще върнат ли парите на лагеруващите в къмпинг зоната
Обновена: 27 юни 2011 16:45 | 27 юни 2011 16:42,
75
След Elevation – компенсации срещу касови бележки
Хората масово се изнесоха от къмпинг зоната на фестивала в проваления втори ден. Снимка: БТА

Организаторите на пропадналия фестивал Elevation ще връщат пари за купените билети, но само срещу представена касова бележка.

Това стана ясно на пресконференция след фалстарта на първото издание на музикалния фестивал в Разлог.

Същото условие важи и за фестивалните пари, наречени Е-левове. Всички, които са си обменили талони за консумация във фестивалната зона, а не са успели да ги „изхарчат“, ще могат да си получат парите обратно само и единствено срещу касова бележка.

Еднодневните билети за 24.06. (денят, в който Jamiroquai отмениха своето участие) ще бъдат върнати 100% само ако не са скъсани и ако бъдат представени заедно с касова бележка или друго удостоверение за заплащане.

Двудневните ще бъдат възстановени 50% заради отменения втори ден на фестивала – естествено, при представяне на касова бележка.

На пресконференцията не стана ясно как как ще се възстановят парите на всички лагеруващи, които бяха платили за къмпинг място, като от Elevation коментираха, че „повечето хора останаха и втората вечер".

Не стана ясно и дали хората, които бяха предплатили за двудневен престой на паркинг в зоната на фестивала, ще получат обратно парите си.

Повече подробности за компенсациите на събралите се 13 хиляди на поляната в Разлог не бяха дадени, като организаторите съобщиха, че пълната информация може да се намери на сайта на фестивала – Elevation.bg.

Що се отнася до изпълнителите – стана ясно, че всички те са получили целите си хонорари, но въпреки това никой не се нае да каже кога и дали Jamiroquai и някои от останалите групи, които така и не успяхме да чуем, ще се върнат в България.

Още по темата в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: Elevation
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Веднага тръгнахте да съдите значи. В КРАЙНА СМЕТКА КАСОВИ НЕ СЕ ИСКАТ!!!elevation.bg/bg/news/121-tickets-and-eleva-refund. Мисля, че заслужават по едно извинение от всички организаторите.
72
0
 
0
 
! Отговори
Грую преди 12 години
#66 Боко, каква е тая измама която се опитваш да въртиш? Адреса не е пощенска кутия. Пък и кой *** ще си прати трите имена, егн и номер на банкова сметка???
71
0
 
2
 
! Отговори
/me преди 12 години
Относно елевчетата: длъжни са да издават касови бележки при покупки на стоки - бира, мин. вода, пица, etc. Самото купуване на ваучер е авансово плащане, за него ДДС в държавата не отива. Това е една мощна данъчна измама в големи размери. НАП трябва да се намеси
70
0
 
3
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
а и факт друг - от това как и колко ще върнат парите зависи фестивала за вбъдеще!!!! оправяйте се !!!!
69
1
 
5
 
! Отговори
ля ля преди 12 години
е това е доста тъпо! аз не съм бил там не съм дал пари ама работата е че не можеш да си запазиш касовите бележки отвсякъде и то за вечни времена!!!! просто не е честно....
68
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бития,бит.е,.....ия .е......ан.това е положението.
67
0
 
3
 
! Отговори
:–) преди 12 години
Не ми пука !!!
66
3
 
1
 
! Отговори
Boko преди 12 години
"ELEVA (талони за храна и напитки) можете да връщате по пощата с крайна дата на пощенското клеймо, не по-късно от 1.07.2011г. по следния начин: изпратете закупените талони на адрес: София 1000 ПК 242, посочете данни за плащане по банков път (Банка, BIC номер, IBAN сметка) или адрес за пощенски запис, трите имена, ЕГН и телефон. Изпратените талоните, към които е приложена касова бележка за закупуването им, ще се изплащат с предимство." elevation.bg/bg/news
65
2
 
3
 
! Отговори
до уф преди 12 години
бе, ***, не разбираш ли че някой ей така е прибрал стотици хиляди левове от тез Елева и преди няколко часа тоз същия някой практически обясни публично че няма да ги върне, а ти обясняваш как видиш ли се чакало за бира и на никой не му било приятно....
64
3
 
12
 
! Отговори
преди 12 години
Elevation - ГОЛЯМА ИЗЛАГАЦИЯ, ГОЛЯМ ПРОВАЛ!!!
63
1
 
3
 
! Отговори
Уф преди 12 години
Явно е ходил. При повечето си обменяш кинтите за фестивални такива и това си има смисъл. И там има опашки. Дори те пребъркват здраво преди да влезеш и т.н. Ясно е, че няма да си вземеш един... Не може за всеки един да се сложи гише, за да му е кеф... Почти на всеки фестивал или концерт става навалица пред местата с бира и все ти се струват недостатъчно... Да, изнервящо е, съгласен съм, но... Няма да е, ако ти разрешат да си вкарваш алкохол... *** е, че не видяхме любимите си изпълнители.
62
0
 
16
 
! Отговори
Марияно преди 12 години
За ЕЛевовете не издаваха касови бележки или поне аз не получих, имаме около 40 такива.Как да имам касова бележка за билет купен online?Опитват се отново да ни прецакат и пре*бът.Дано найстина се намери някой млад адвокат от потърпевшите и присъстващите и да ги гарне яко тези нещастници от организаторете.Мисля ,че с голям колективен иск шанса да си върнем парите е доста по-голям.
61
1
 
9
 
! Отговори
WTF, Ганьо? преди 12 години
Тоз дето говори за лакомия явно не е ходил на фестивали. Явно не сте наясно, че в петък когато пристигнахме, човек не можеше да си купи една минерална вода без въпросните ЕЛЕВОВЕ. Какво остава за двудневен фестивал, където човек трябва да се храни и пои. Нямате представа каква лудница беше на въпросните опашки за ЕЛЕВОВЕ. ако беше за 1 бира да го изтърпи човек. затова много хора си купиха ЕЛЕВОВЕ за двата дни на феста което е най нормалното нещо с оглед на смахнатата организация.
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей "УФ" *** ***, няма да се реди човек за една бира по 2 опашки всеки път! Какви глупости изобщо плещиш!
59
0
 
10
 
! Отговори
Thebrainless преди 12 години
Аз лично не съм получил касова бележка за въпросните Елевове и като помня как ги продаваха и беше пълна анархия, силно се съмнявам някой изобщо да има касова бележка. Очевидно е и за малките деца, каква сериозна легална измама са измслили така наречените "организатори" - пълни ***
58
7
 
5
 
! Отговори
Уф преди 12 години
Често, за да спечелиш, не че ми харесва това, се разчита на лакомията на някои хора. Никой никого не е карал насилствено да си купува повече е-левове, но *** обича да се презапасява...
57
1
 
1
 
! Отговори
panda преди 12 години
dobre 4e mislehme da si kupim biletite tam!
56
1
 
11
 
! Отговори
Тракийски преди 12 години
И след този номер поне е сигурно , че това беше първият и последен елевейшън за много хора ....Е*ати евтините номера .
55
0
 
16
 
! Отговори
NO преди 12 години
Битият бит, e*ания ***. Яка далавера за организаторите.
54
0
 
5
 
! Отговори
дд преди 12 години
а някой направи ли си следната проста сметка? ако на първия фестивален ден е имало 13 000 човека и всеки от тях си е купил елевове и не е успял да ги изхарчи през първата нощ и са му останали за втория ден, или дори още по-лошо има ужасно мноо хора които са купували елевове за цялата компания с която е дошъл. но ако всеки посетител е хартисал накрая примерно с 20 елева тва значи че организаторите сега ше си приберат повече от четвърт милион в джобовете, без каквото и да усилие! проста аритметика