Данъчните изловиха тарикат-търговци след работно време

Всеки четвърти търговец, проверен след 17,30 часа – в нарушение
Обновена: 28 юни 2011 15:01 | 28 юни 2011 15:00,
22
Данъчните изловиха тарикат-търговци след работно време
Снимка: архив, Булфото

Данъчните в Пловдив се опитват да излязат по-хитри от търговците и да ги хванат в издънка. Над 130 проверки на инспекторите от Агенцията по приходите са направени на територията на Пловдив, Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. Обектите са проверени след края на официалното работно време на НАП.

„Всеки четвърти търговец, проверен след 17,30 часа от нашите инспектори, е хванат в нарушение”, съобщи за Dnes.bg говорителят на НАП-Пловдив Божана Илиева. 

С проверките се цели да се види дали се отчитат изрядно приходите от продажби, независимо от часовото време. Оказва се, че масово след 17,30 спира издаването на касови бележки. По тази причина са съставени 21 акта.

В момента в полезрението на НАП са търговски центрове, питейни заведения, хранителни и промишлени магазини, които работят до късно вечер. В Пловдив засега са проконтролирани 49 обекта, в 9 от тях са открити нередности.

„Целта на проверките е да се дисциплинира регистрирането и отчитането на приходите от покупко-продажби и съответно да се сведе до минимум укриването на дължими данъци и осигуровки”, каза още Божана Илиева.

Предстои да се направят проверки и по осигурителното законодателство, за да се проследи дали собствениците са подавали редовно и в срок информация в НАП за осигурителния доход на наетите от тях лица и дали са внасяли задължителните осигурителни вноски на служителите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Lindi преди 12 години
До 3То пък от адвокат много някой е видял касова бележка. Ти оди да се гръмнеш някъде. Нека си бачкат хората и без това от държавата нищо не виждат. Отношенията м/у човека и държавата трябва да са реципрочни. Държавата се грижи за теб, ти се грижиш за нея. Когато на държавата не и пука, че са те ограбили, пребили или убили и никой не носи отговорност, ти какво трябва да неправиш за нея?
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
еее *** гербаджийска изпихте ни кръвчицата за всичко,оставете ги хората да си работят,нали вие като им вземете те ще го звемат от нас бе *** ненаядна,като сте *** и не можете да дръпнете икономиката на БГ само това ли можете бе ***-тотален рекет върху хората щото нямате пари за пенсии и помощи на ***,като нямате акъл как да направите пари махайте се от власта!мразя комунистите в червата,но те разбират най-добре от ръководене на държава и затова за тях ще гласувам за
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В магазините за плочки в Пловдив като Валентино дизайн нарочно ти докарват плочките до вкъщи за да не ти дадат касова бележка и в работното време на данъчните
18
2
 
14
 
! Отговори
100 % преди 12 години
Нещата ще се подредят когато заработят законите. Калпави или не прилагането им ще оправи работата. Но прилагане ежедневно а не кампаниино. До втрьсване.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма дребен няма едьр --всеки ще си плаща според закона ,когато си започнал деиност и си регистрирал касов апарат си знаел как се работи с него и какви са наказанията,ама си се надявал само да ***, е *** *** па се позадавиш .....
16
4
 
21
 
! Отговори
revlio преди 12 години
точно така унищожаваите дребните търговци трябва да затворят всичките за да може да работят на воля монополистите ,никакъв дребен бизнес ,само слуги роби и обслужващ персонал ,трябва да се нахрани гладната комунистическа админинистрция ама от монополиста ги е страх и за това по най дребните беззащитните малко ви етрябва голи да тръгнете за да ви узреят дървените кратуни че с бой по най дребните - ритате срещу себе си
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тарикатите в пандиза --- Искам добри болници ,прилични пенсии ,дотиран градски транспорт ,безплатно образование....
14
3
 
10
 
! Отговори
Джони ''Кр преди 12 години
Белене няма един читав касов апарат. Всички дават бележки както се изисква, само че на тях пише - нефискален бон, служебен бон и квото ви дойде на ум само не фискален бон. Особено заведенията никак не се стараят дори бележки да дават. . Ежедневно..
13
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сигурно след проверките ще вдигнат още веднъж мин. раб . заплата ,пенсиите, ще намалее безработицата, СЪНИЩАТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те бакалите се учат от политиците които сами си избираме и само ривем от лекари милиционери милиционерщина .............
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Проверете такситата 50 % са на собственици които ги дават под наем без да имат какьвто и да е договор с този таксиметров шофьор ,които им кара колата ,а оборота се крие ,чрез фирми на които е регистриран апарата в някои случаи шофьорите се осигуряват на 4-ри часа ,а работят по 18 като има писан 2-ри или дори 3-ти човек в пьтната книжка ,защото наем осигуровки ,гориво и ефир не се вадят за 4-ри часа ,от дьлги години е така, изловете ги и в затвора --да видят как се печели на чужд грьб...
10
4
 
12
 
! Отговори
1 преди 12 години
Аха... Всеки се събужда само с мисълта как и от кого да открадне, но винаги управляващите и контролните органи са най-виновни.
9
1
 
12
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
21 акта от над 130 проверени прави "всеки шести" приблизително....а не всеки четвърти, ама както и да е, свикнали сме с безмозъчните съчинения на днес.бг :))))))))
8
4
 
22
 
! Отговори
бесен преди 12 години
никой не може да ме убеди,че тези данъчни работят съвестно,а не избирателно.Скоро,кметйла цонко цонев влезе в разпра с общински съветник(по канал3 го даваха,селения)след 3 дни данъчни влязоха в фирмата му на проверка,и намериха алкйохол без бандерол,при условие,че си беше ясно това и преди това.защо сега?тези работят избирателно
7
4
 
31
 
! Отговори
ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ преди 12 години
Не давайте касови бележки ,ДАВАЙТЕ КОНСУЛТАЦИИ И ЩЕ ВИ ХВАНАТ ЗА ХУ.................Я
6
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Созопол няма един читав касов апарат. Всички дават бележки както се изисква, само че на тях пише - нефискален бон, служебен бон и квото ви дойде на ум само не фискален бон. Особено заведенията никак не се стараят дори бележки да дават. Впечатления от преди 3 дни.
5
2
 
15
 
! Отговори
Олеле малеле преди 12 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕтия наще данъчни исктински гении бре
4
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За кокошка нема прошка,но направиш ли милиони нема закони!Ей го оня дето блъсна и уби 2ма с бронирания си джип е на свобода и пак си кара лудо.Излекуваха го и не му дреме.
3
4
 
24
 
! Отговори
бг преди 12 години
Та то това си е схема бе, тия са открили топлата вода,нали все скача бизнеса - в сиво е 80% от бизнеса ни.Ако тръгнат всички контролни институции след работното им време по проверки всеки втори ще е в издънка , особенно в малките населени места- там се пазарува след работното време на хората.Собствениците на дискотеки са милионери, а дали нещо минава през касов апарат??? - след полунощ???.Много е лесно да съкращаваш чиновници а там където са парите не смеят да пипат...да захапят здраво там.....
2
9
 
53
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
КАКВО ГИ ДЪВЧИТЕ ТЕЗИ КАСОВИ БОНОВЕ!!! ПРИ ПЪРВО НЕИЗДАВАНЕ ,ГЛОБА-2000ЛВ, А ПРИ ВСЯКО СЛЕДВАЩО-5Х.ЛВ. ПОСЛЕ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ,БОЛНИЦИ ИДР. НЯМА . Е. ОТ КЪДЕ!!!! НЯКОЙ ДА Е ПОЛУЧАВАЛ БОН ОТ ЧАСТЕН ЛЕКАР??