Глутница вълци удуши 40 овце в ямболско село

Хищниците са от вътрешността на страната, категорична е кметицата на Крайново
22 юли 2011 15:47,
31
Глутница вълци удуши 40 овце в ямболско село
Снимка: Архив Булфото

Глутница вълци нападна в четвъртък стадо овце в пограничното село Крайново, община Болярово, алармира кметицата Ангелина Василева.

По думите й са удушени около 30-40 животни. Стадото, което наброява около 300 овце, цял ден било на паша.

Собствениците не са забелязали кога част от овцете се е отделила. След като установили липсата на добитъка, тръгнали да го търсят.

На около 500 метра от селото, на Севри баир, открили пръснати труповете на удушените животни.

Вълците са от вътрешността на страната, категорична е кметицата на Крайново, тъй като от турска страна има санитарно заграждение.

Селото попада в двукилометровата гранична зона. В него живеят предимно възрастни хора, които се страхуват, че глутницата може да нападне и животните по дворовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
2
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
tva sa vampiri ,kvi valci provinciata palno s tiah skoro i kam sofia che odat che depytatite sa po tlasti ohraneni mazni tumbeli kolko sapun shte izleze ot tiah made in bg.
30
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 12 години
Според мен не са вълци а ***.
29
2
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ-до 18 преди 12 години
явно си от "вълците" дето убиват сърни , елени и друг благороден дивеч - може и политик да си! Моята тъпота си е виждам , за твоята друг, трябва да ти подскаже:)
28
2
 
7
 
! Отговори
balar преди 12 години
ами то е ясно, че ще нападат *** и хора след като разни псевдоловци избиват дивеча за забавление. те вълците не са виновни, вината е на хората дето убиват елени заради рогата и глигани и други животинки.
27
1
 
1
 
! Отговори
пишман ловец преди 12 години
"Глутница вълци нападна в четвъртък стадо овце в пограничното село Крайново"А КАКТО Е ТРЪГНАЛО В "ТАТКОВИНАТА" НЯМА ДА СЕ УЧУДЯ ЧЕ СКОРО ГЛУТНИЦАТА ЩЕ УДУШИ И 40 ДУШИ ОТ СЪЩОТО СЕЛО.УСПЕХ!!
26
5
 
5
 
! Отговори
Кака Миче преди 12 години
Един ден питах един приятел ловец защо ходи да убива диви животни, при положение, че магазините са пълни с всякакво месо и е много по-евтино да си купуваш от там, отколкото да поддържаш скъпа ловна екипировка, огромни и алчни джипове и пр. А той ми каза: "Така ми е по-кеф, сам да си го убия!"Нали се сещате що за *** сме станали, щом убиваме вече за кеф! Някой ще каже - дедите ни, хората винаги са били ловци... блабла...Ловували са, за да оцелеят, а не да се забавляват. И вълците така...
25
2
 
4
 
! Отговори
yeremis преди 12 години
Томас ти човече си болен мозък,казвали са ти го преди нали??мноо ми е досадно дори и да гледам постовете ти!!!
24
7
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
глупавите хора си заслужават и мечките и кучетата и вълцитеБитие 1:26И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.човекът е създаден да владее над животните - а това което днес се случва е сатанинско противопоставяне на Божията воля - един *** е по-важен от едно дете.
23
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Милите хорица! От една страна вълците, а от друга политиците! Отврат! На места засега сме само с политиците като вълци, но......докога!
22
0
 
6
 
! Отговори
плл преди 12 години
Топло е. не е нормално по това време глутници вълчи.
21
2
 
21
 
! Отговори
Илиян преди 12 години
ако вълците бяха изяли 30-40 роми нямаше да ме е яд
20
0
 
15
 
! Отговори
ОТ 19 преди 12 години
Щото патрона скъп пък лисица и чакал не се ядат а и горското не плаща за отстрел. Навремето са искали кожа от лисица или чакал и 10 крака от сврака за да ти заверят билета сега не можеш да ги накараш да стрелят по неядливо. Чакала е плъзнал навсякъде дори в райони където никога не го е имало. Е за тва няма ни заек ни яребица. Вълците от невидими горски духове се превърнаха в напаст. И така ще е докато законите не започнат да се правят от хора които разбират материята.
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В България вече на практика числеността на хищниците се регулира изцяло на доброволни начала като държавата се опитва всячески да пречи. Бележки за индивидуален лов на хищник се дава само на приближени велможи които ги използват за да бракониерстват законно като трепят сърни и прасета а не хищници. На груповия лов ходят 5-6 човека от дружина и гледат да ударят заек барем да се наядат а за хищника скъпят патрона. Като чакат на пусия за прасе пак така.
18
3
 
6
 
! Отговори
До 8 Фашист преди 12 години
Ясно е, че не разбираш нищо и знанията ти идват от детските книжки ама що държиш да се покажеш колко си *** пред всички не знам!Вълка е точно такова животно дето ще избие всичко до което може да се докопа.
17
0
 
7
 
! Отговори
Петко Страшника преди 12 години
Едно страхотно място от нашата Родина,кметицата е един чудесен човек истинска българка !!!!!
16
2
 
1
 
! Отговори
Бейлис преди 12 години
7, дори Библията не позволява такива безразборни трепения на животни - аре че лидера на сектата те вика
15
4
 
5
 
! Отговори
отговор преди 12 години
вълците са по- важни от хората.И мечките са по- важни от хората.И кучетата са по- важни от хората.Даже и да не ти харесва!
14
6
 
4
 
! Отговори
Томас преди 12 години
като са гладни вълците аз питам - хората ли са по важни или вълците?мечките ли са по-важни или хората?кучетата ли са по-важни или хората?
13
0
 
0
 
! Отговори
nonstop преди 12 години
be, kakvi valci?
12
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 12 години
Къде са снайперистите на миро мъзгата.