Близки на български моряци в Гърция търсят помощ от държавата

Българите са обвинени в контрабанда
31 юли 2011 21:22,
41
Близки на български моряци в Гърция търсят помощ от държавата
Снимка: Булфото

Близките на задържаните и обвинени за контрабанда български моряци в Гърция са изпратили писма до Президентството, Министерски съвет и Министерството на външните работи, с което искат помощ за решаването на проблема. Това съобщи днес съпругата на рулевия на кораба "Ина" Георги Стоянов - Светлана.

Тя обясни, че писмата са изпратени в петък. В тях близките настояват държавата да влезе в ролята си и да поеме ангажимент и да върне шестимата българи в страната. Според близките, ако моряците трябва да свидетелстват, това може да стане и от България.

Искаме от институциите действия, а не отговор на писмата, категорична бе Стоянова.

В момента в затвора в гръцкия град Нафплио е украинският капитан на кораба и старши помощник-капитанът - 67-годишният Недялко Петров, обясниха близките. Останалите моряци са пуснати под гаранция, но са без документи и медицинска помощ.

Корабът "Ина", който плава под флага на Коморските острови, и е собственост на фирма "Ростов транспорт", регистрирана в Лондон, е бил задържан от гръцките власти на 21 юни, припомни съпругата на старшия механик Николай Туртов - Красимира.

На борда на кораба са били открити около 3000 мастербокса цигари, а моряците са обвинени за контрабанда.
Екипажът на "Ина" е от шестима българи, двама украинци и един руснак, съобщи още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Anton Mishkov преди 12 години
Koi si ti be smeshnik?Strah te e da si napisheh shibanqshkoto imence?Nali znaesh che vseki shiban red koito si napisal tuk na gyza ti se pishe!Samo shte ti kaja,nakraq shte vidim koi kak shte svyrshi,kopeldache gadno.
33
0
 
4
 
! Отговори
mnbv преди 12 години
Тия контрабандисти са толкова глупави че се набутаха сами на вълка в устата.Затова Крадиплъхов/Мишков/ да си взема *** Вела и тримата сина пидерасчета и да отива на тяхно място,а не да се крие и да си гризка сиренцето.Бях му казал че лошо ще свърши,както и стана.
32
2
 
1
 
! Отговори
адонис преди 12 години
Общобалкански бардак........*** или жена ти работят като *** в Гърция, бе български чървул, *** такъв, разкрачена олигавена ***?
31
2
 
7
 
! Отговори
скат преди 12 години
Браво на Валери Симеонов! Истински българин! Сложи в малкия си джоб и външното и държавата,която я няма в случая.Ако има някой който да спаси моряците това е родолюбеца В.Симеонов.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Контрабандата и на олигарха Николай Гигов и на близкия приятел на Бойко от кръга Котараците Сашо Сталийски.
29
0
 
2
 
! Отговори
до 33 преди 12 години
ти си типичен пример за -"Proat neobrazovan narod"...
28
1
 
0
 
! Отговори
do-32. - misli !! преди 12 години
Nemogat da gi opraviat zashtoto grackoto pravosadie iska vinovni a ne opraveni !Nachina na tvoeto razsajdenie e nai goliam problem za balgarina. Ako opravi tiah toi triabva da vlezne v zatvora.
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kak da obviniat vinovnika kato si e na svoia teritoria zashtiten ot behaberno oligarsko pravitelstvo. V tazi darjava e mnogo trudno, pochti nevazmojno vinoven da bade nakazan. Izkupitelni jertvi za oligarsite vinagi ima.Proat neobrazovan narod - bedna darjava.
26
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кораба е на Георги Мишков и той го оперира. Служил съм в тази фирма и знам. Имам чувството, ше не за първи *** превозват контрабандни товари. Ако е мъжкар, Георги Мишков и синовете му, много бързо трябва да оправят хората от екипажа. А това че не заплащата на екипажите редовните им заплати, е факт. Да се оправя колкото може по бързо с екипажите, защотото "недай Боже", ще се намери някой, на който му е причарняло и ще го простре, като мокър пешкир на вятъра.
25
0
 
27
 
! Отговори
кораба преди 12 години
Екипажа нямат никаква вина тои и на тях не плащал с месеци и всеки го е страх да слезе защото няма да може да си вземат парите после.Тя нашата държава ни кара като се пенсионираме да обикаляме морета да можем да си купим лекарства.
24
1
 
22
 
! Отговори
Кораба преди 12 години
Дами и Господа защо не си зададе те въпроса кои е корабособственик на този кораб една фирма Ростов транспорт регистрирана в Англия.Аз ще ви дам собственика Георги Мишков адреса му е Варна фирмата е Г-4 с която оперира а телефона му е 0888521466 наи-големия измамник в Варна дължи хиляди долари на половин варненски фирми/Сега до колкото разбрах бил само консултант на собственика.Това е наи голямата лъжа кораба тои го оперира и тои нарежда на капитана какво и откъде ще го вземат.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе смърфове ,може ли ,екипажа да забрани на капитана да натовари кораба .Не 3000 а 30 000 мастърбокаса с цигари да натоварят ,как екипажаще спре товаренето.А и близките вече няколко пъти търсиха помоя ,и кой ли не писа за това по вестниците Но ВЕЛИКИЯ ББ не ще пръста си да мръдне ,че идват избори и не се знае на кого са цигарите .
22
4
 
1
 
! Отговори
miro преди 12 години
loso,loso,grackite zatvori i aresti sa palni s bulgari...v italia i ispania e sastoto.boiko pomogni im,mladi hora lejat v zatvorite na vansni darjavi
21
2
 
0
 
! Отговори
моряк преди 12 години
"Ееее, те толква ***"- бях написал , но ме цензурираха.Смятам че бях безкрайно учтив в случая.:)))
20
1
 
32
 
! Отговори
моряк преди 12 години
Ееее, те толква просто няма как да има.Това е ТОВАР на кораба, с който екипажа няма нищо общо.Отговаря КОРАБОСОБСТВЕННИКА и САМО капитана, ако има проблем с документите.Плавал съм с трима души от екипажа.Някой да не си мисли че са от добър живот там. МИЗЕРИЯТА в *** ни държава ги е накарала на стари години да се лашкат на този шалан. В БГ. всички разбират от футбол и политика, но от неща които не са ви ясни не коментирайте!
19
2
 
5
 
! Отговори
В.Танов преди 12 години
До 21Ти си чист пампорджия бе авер! Минал си покрай митничарчетата
18
0
 
13
 
! Отговори
Проклетник преди 12 години
Сигурен съм,че гърците по много теми са грешни и виновни,но като знам,че всеки трети кораб по света плава под гръцки флаг а всеки втори е гръцка собственост,съм сигурен,че Гърция владее морското право до съвършенство и както виждате българите не са в затвора а са свободни,но на разположение на съдебните власти!
17
1
 
6
 
! Отговори
bg преди 12 години
ne nestava,,,,koi kvo si nadrobi da si go sarba,,,soori
16
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тук нормално мислещи хора има ли,или си говорите,колкото да не заспите? Някой от вас чу ли,че е наредено на персонала да ИЗПЪЛНЯТ ВАЖНА ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА??? Каква вина могат да имат тогава моряците? За това,че някой си е направил незаконно далаверата,да страдат те ли? Мозъци имате ли или тотално сте зомбирани от медиите? *** народ! Никога няма да стъпим на краката си с такова несериозно мислене. Заслужавате си съдбата и стига сте ревали,колко сме зле.
15
3
 
24
 
! Отговори
до всички преди 12 години
Брей... Ще каже човек че гледа плюваческата" СКАТ". Абе хора това са 3000 мастербокса цигари. Кой ви каза че са на моряците? Това е недеклариран товар. Я се сетете къде ще скриете 3000 мастербокса. Ако бяха техни щяха ли да са под гаранция. Само капитана като представител на корабособственика и старпома като отговорен за товара са вътре. Хората работят там за по една заплата. Не бързайте да плюйте преди да знаете нещо. А аз знам щото работя в ***' Митници"