Близки на български моряци в Гърция търсят помощ от държавата

Българите са обвинени в контрабанда
31 юли 2011 21:22,
41
Близки на български моряци в Гърция търсят помощ от държавата
Снимка: Булфото

Близките на задържаните и обвинени за контрабанда български моряци в Гърция са изпратили писма до Президентството, Министерски съвет и Министерството на външните работи, с което искат помощ за решаването на проблема. Това съобщи днес съпругата на рулевия на кораба "Ина" Георги Стоянов - Светлана.

Тя обясни, че писмата са изпратени в петък. В тях близките настояват държавата да влезе в ролята си и да поеме ангажимент и да върне шестимата българи в страната. Според близките, ако моряците трябва да свидетелстват, това може да стане и от България.

Искаме от институциите действия, а не отговор на писмата, категорична бе Стоянова.

В момента в затвора в гръцкия град Нафплио е украинският капитан на кораба и старши помощник-капитанът - 67-годишният Недялко Петров, обясниха близките. Останалите моряци са пуснати под гаранция, но са без документи и медицинска помощ.

Корабът "Ина", който плава под флага на Коморските острови, и е собственост на фирма "Ростов транспорт", регистрирана в Лондон, е бил задържан от гръцките власти на 21 юни, припомни съпругата на старшия механик Николай Туртов - Красимира.

На борда на кораба са били открити около 3000 мастербокса цигари, а моряците са обвинени за контрабанда.
Екипажът на "Ина" е от шестима българи, двама украинци и един руснак, съобщи още БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
6
 
15
 
! Отговори
:d преди 12 години
Българи, украинци, и руснак- цялата дружина се е събрала. :D
13
9
 
14
 
! Отговори
Общобалкански бардак преди 12 години
Че гърците, са ***-*** са, но... /примаме условно названието "гърци", тъй като такъв етнос не съществува, а е етнически сбор от различни асимилирани и полуасимилирани стари балкански и малоазийски етноси!!!/Но защо от 21 юни мълчат роднините за случая с моряците , а сега вече е август кажи-речи и чак сега нададоха глас. Че и нашите са прекарвали контрабандни цигари не се съмнявам. Нека сега ББ да изпрати правителствения самолет и за българските моряци в Гърция.
12
3
 
1
 
! Отговори
брадваро преди 12 години
точно мнението сиво-сините малко ме интересува.
11
8
 
11
 
! Отговори
КОМИЦИТЕ преди 12 години
И сега какво да направи България - Борисов веднага да изпрати самолет , ама по - голям , за да прибере измамниците и цигарите.И да им се върне ДДС - то , плюс разходите на Фирмата.
10
5
 
15
 
! Отговори
Проклетник преди 12 години
Хихихихи, пиратите и контрабандистите се сетиха,че имат националност. От цялата им плаване по нещичко са спечелили Коморските острови,Украйна и Англия,а накрая България ли да опере пишкира?
9
0
 
17
 
! Отговори
Бай Георги преди 12 години
Василий се изказа! Моряците са най-малко виновни...Не мога да разбера защо не разследват Мишков и съдружниците му...малко понамирисва на прикриване.
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
a ako zigarite sa do6li sami na koraba?
7
9
 
16
 
! Отговори
Василий II преди 12 години
Ако моето изказване може да промени мнението на поне 2-*** контрабандисти си струва! Ние сме измамници и сме много мързеливи! Където има кражби на пари от дебитни и кредитни карти ВИНАГИ има замесен българин! Просто чакаме лесните пари което като термин не съществува! А за моряците съм сигурен че са виновни!
6
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те строят магистрали, зали и от къде и време за някакви закъсали БЪЛГАРИ в Гърция.Да се оправят,той е зает, РЕЖЕ ЛЕНТИ
5
3
 
10
 
! Отговори
Станко преди 12 години
Разбирам ви и ви подкрепям, но защо трябва толкова грозно и крайно да се изказвате? Това ще промени ли нещо? Бъдете по премерени в приказките и се старайте да наваксвате с действия!
4
20
 
13
 
! Отговори
Василий II преди 12 години
Българите сме престъпници и съм сигурен че и моряците са виновни! Не ги жалете ами им дайте по 20 годинки и да мрът по затворите!
3
4
 
20
 
! Отговори
космо преди 12 години
като видеха дебелия се сетиха че са българи най после ,даже и незабавни нареждания дават,що така, нали гърците знаят какво прават и как да го постигнат
2
13
 
15
 
! Отговори
Grbovac преди 12 години
Не е по темата, но гърците са най- голямата ***, дето ходи по тая земя!!! Само мизерии за тях!
1
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пореден номер на мършите гръцки!Да пуснат моряците веднага!