Чужди туристи масово лъжат за кражби по Черноморието

Целта им била да вземат пари от застраховки на скъпи вещи
5 авг 2011 22:11,
77
Чужди туристи масово лъжат за кражби по Черноморието
Снимка: Булфото

Чуждите туристи масово лъжат, че са станали жертва на обир, за да прибират обезщетения от застрахователите.

За това алармира хотелиерът и председател на Управителния съвет на "Съюз на собствениците" в курортен комплекс Слънчев бряг Елена Иванова, цитирана от БТА.

Чуждите летовници се оплакват в полицията от липсващи вещи, пари и документи било от стаите, било от чанти на плажа. За откраднати се заявяват най-често скъпи вещи, електроника или накити.

"Обявяват за липсващи от стаята им едни баснословни суми от по няколко хиляди евро, с които по никакъв начин няма как да са дошли на почивка, още повече с резервация all-inclusive, при която всичко им се предоставя", заяви Иванова.

Имало и случаи, в които летовниците сами губели документите си на улицата и по-късно заявявали, че са откраднати от хотелската им стая.

В повечето случаи обаче се установява, че предоставените факти за кражби са неверни.

"Ако хотелските стаи се отварят с електронни карти, вместо с ключове, веднага може да се види, че в стаята не е влизал никой, защото картата има над 600 записа памет.

В момента в който се установи, туристът млъква и няма повече никакви претенции. Казвам го от личен опит", коментира още Иванова.

По думите й схемата с мнимите кражби по морето действа от няколко години. Тя припомни, че при последната направена проверка от митничари и полиция на летище Бургас в десет случая заявените за откраднати вещи са намерени в личния багаж на напускащите България чужденци.

"Това са чисто професионални туристически трикове на гостите ни от чужбина", допълни шефката на Съюза.

Мнимият "пострадал" получава застраховка в своята страна, а броят на случаите на фалшиви грабежи е нараснал лавинообразно, коментира още Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
0
 
! Отговори
københavn преди 12 години
Do 74; "tia gameni" kakto ti se izrazi, imat jivot za koito ti i malkata ti zavisliva dushicka, samo mojesh da sanuvash i da gledash po filmite. Mojesh da piesh i kakvo, goliamo gerositvo, goliam muj, mojesh da lujesh i kakvo ot tova, vse oshte si edin nikoi!!!
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицията да разследва и да задържи хората за лъжесвиделстване и измами тогава
73
1
 
1
 
! Отговори
Стареца преди 12 години
Вярвам на статията - попадал съм извън България на не българи - крадци, мошеници, наркотрафиканти, ***, откачалки и *** всякаква. Това е за сведение на тези, който плюят българите. Проблема при нас е, че в сравнение със запада / изкючвам юга и изтока / държавниците, полицията, медиците, учителите, църквата си вършат по-добре работата и проблемите са по-малко и по-лесно решими.
72
2
 
3
 
! Отговори
кадаиф преди 12 години
Тия гамени не могат да пият, пък камо ли да лъжат:)
71
0
 
2
 
! Отговори
ranik56 преди 12 години
Всякакви хора има по морето - такива тарикати бол ....Безплатна почивка в България - Е , за това трябва да им чу"каме половинките ...пак - безплатно .
70
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и явно се пробват хората,с такова реноме сме....и ти ако слушаш с години ,че еди си коя си е ...... ще се пробваш нали?М...да,така стоят нещата.
69
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че те лично не биха почивали тук.Ок.Всеки да почива където желае,стига да има в картата СУМА.И добре,че са ,,тези бедно прослойки'' от Германия,че и това няма да е като постъпления за бг.туризма.Относно кражбите така е,имаме славата на крадци.Някой чужденци се възползват.Туроперататорите и хотелиерите да проведат политика и се преборят срещу злоупотребите.Има начини.
68
0
 
0
 
! Отговори
До Крети/продължение преди 12 години
Първо:много голяма част от българите нямат такива финанси да почиват там,втора:показват лека злоба към тези,които са дошли от др.държави.Трето:разговарях с познати и разказват,че тази година е залято от еврейски туристи,които са нещо невъзможно:наглост.......Четвърто :показаха и към мен злоба:как така си плащам в спокоен хотел?За мен беше тихо,водата беше чиста,изобилие от ресторанти....те работеха по 12 часа и са се натискали за тая работо яко,а се дразнят ,че това били бедни туристи и ,че те
67
0
 
0
 
! Отговори
до Крети/Нинка преди 12 години
Много ги разбираш нещата.До преди години се говореше за Съни БИЙЧ ,че само за от митничар нагоре...хм...така,де...Младежки курорт.Много купон,много пиене.Има и зони,например западната част на комплекса-там почивах тази година.Тихо е ,с малко автомобили,не обикалят пияни туристи и да пеят до 7 сутринта.Спокойно беше.Бях доста наблюдателна.Имам и много познати там-съответно те работят всеки божи ден по 8,10,12 часа.Изразяваха се като теб,че почиващите са много бедни.Падам.Падам.
66
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Kako Миче, да ама както сама пишеш там са ги изринали, и не без помоща на общественото мнение и журналстите им. А тук гледай каква матросовска команда сте спретнали заедно със журналята от днес.бг. Намираш ли разликата.
65
0
 
5
 
! Отговори
мародер преди 12 години
от цялата ситуация най - много пострадаха ***.Реномето им на най изпечени мошенници и крадци се срина и вече са на второ място след западняците
64
0
 
1
 
! Отговори
Deutschland преди 12 години
haha abe hora tea kade idvat v Balgaria na more sa na 650 evro Socialni pomo6ti v Germania , i kakvo o4akvate ot takiva INDIVIDI , tva sa bezdomnici
63
1
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
tyristi, i tia deto idvat tyka sa sashtite mijityrki i bedni shpigi kato balgarite sabrali niakoi lev ot tyk i tam ,kato si izkarat pochivkata kak da si varnat parite,ako otidat v tynis nemogat si plati i hotela za edna vesher mishoci.
62
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато в България се крадяха само чистачки от москвичите, на мой колега на гарата във Франкфурт един му издърпа куфарчето от ръцете и бега - ние трима българи гледхме като треснати и се чудехме къде сме, а една лелка ни каза да не го гоним, че ще ни заколят зад ъгъла и ни утешаваше, че е нормално и трябва повече да внимаваме! Хер полицист така и не се появи. Беше 1988 г. и тук още не беше ни целунала демокрацията... демек, комунистите още не беха дошли да донесат мутрите... хаааахахахахахаха...
61
0
 
8
 
! Отговори
Кака Миче преди 12 години
Хахаха... ние в Бегето измислихме и кражбите, и отвличанията, и рекета, и източването на кредитни карти, и банковите и компютърни измами, и подкупите, и измамите с еврофондове... *** тиквите, мама и тате платили некакво даскало в чужбина и вече сме по-строги от еврокомисар спрямо родната локва! Като че ли заради корупция, кражби на еврокинти, шуробаджанащина и *** не изринаха целата еврокомисия през 2003 г. по времето на Романо Проди.Аман от "циливилизовани" джуруляци от Лондон!
60
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Честните" от Запада!
59
3
 
24
 
! Отговори
darcas преди 12 години
Вие какво си мислите, че се краде само в България ли? Във всеки един голям град посвета туристите са главните мишени за тарашене, защото не са ориентирани, довелчиви са и носят ценни вещи и пари. В Рим и Венеция са пропищели от кражби на туристи, ама на се спрали да ходят хората. Защо все ние трябва да сме най-черните и най-мизерните?
58
1
 
14
 
! Отговори
Крети преди 12 години
Където и да отида да почивам ще си застраховам Фототехниката България, Русия , Гърция, Турция , Испаниния и т.н.Не се Краде само в България но , България е цел на бедни западни туристи и *** билли те скандинавски или британски
57
1
 
1
 
! Отговори
elnino преди 12 години
Cheren pechat , kakvo znchi...ne razbiram!!! Mislya , che tezi:turisti:..sa kriminalno proyaveni i v rodnite si strani!! zabrana ot 5 godini e dostatucno!! Globa v razmer na reklamiranata:krajba:!!! zapadni boklutci, Bulgariya e otvorena i shte prema chestnite grajdani ot sveta!!!
56
2
 
4
 
! Отговори
Kreti преди 12 години
Ако им сложат черен печат ще има ли туристи в БГ ??? Морала в БГ отива на зле и по зле но това е добре за политиците . Колкото до Море бих отишъл само около балчик или около Синеморц бетон не ми се гледа или при съседите гърци но не и слънчев бряг , том нормални хора рядко стъпват втори път