Подмененият вот в Плевенско?

СДС: камера е заснела безобразията в село Бохот
Обновена: 8 ное 2011 15:32 | 8 ное 2011 15:32,
133
Подмененият вот в Плевенско?
Снимка: Булфото

Ръководството на СДС представи на пресконференция в централата си хора, които твърдят, че са видели как се подменят бюлетини на изборите в плевенското село Бохот.

За случая съобщи председателят на СДС Мартин Димитров в деня след втория тур на изборите. Тогава той разказа, че камера е запечатала как представители на ГЕРБ подменят бюлетини в местното училище. Записът вече е в прокуратурата.

Днес Илияна Иванова, която е застъпник на Найден Зеленогорски в селото, разказа, че е видяла как една от жените, член на СИК, е подменяла бюлетините за кмет на община и на селото на гласоподавател, докато той пуска в урната бюлетината си за президент.

Още по темата

"Подадоха му едната бюлетина за президент да пусне в урната, а другите две бяха подменени с бюлетини, които са на бюрото пред нея. Това се повтори и с една госпожа. В следващия момент сигнализирах на председателката на комисията, която прекрати гласуването за определено време и намери в купчините празни бюлетини една маркирана с №2. А в чорапа на жената, която подпечатваше бюлетините, беше открита още една", добави Иванова.

Кандидатите за общински съветници Ралица Иванова и Христо Таслаков пък са гледали записа от камерата в училищната стая, на който според тях се вижда как се подменят бюлетините.

Таслаков посочи, че камерата е била поставена в ъгъла зад секционната комисия и от записа ясно се виждало как жената, подпечатваща бюлетините, ги подменяла.

"Искаме касиране на изборите, твърдим, че във всички секции са правени фалшификации и манипулации", каза на свой ред неуспелият кандидат на сините за Плевен Найден Зеленогорски.

"Този механизъм не е разработен от жениците от Бохот, представителките на ГЕРБ, а на много по-високо ниво и е използван в цялата страна", твърди той.

Според Зеленогорски в Плевенско е било необходимо да се подменят само по три бюлетини в секция, за да победи кандидатът на ГЕРБ.

"Ако не беше тази подмяна, щях да спечеля убедително", каза Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
20
 
6
 
! Отговори
ХАХА преди 12 години
над милион и половина млади образовани хора в Б-я гласуваха за ГЕРБ това е факт каквато и помия да хвърлят губещите. Нека има нови избори, победата ще е още по изразителна. Не ви ща ДОГАНЯ, СТАНУГАТА и останалата ***, 20 години съсипване не ви ли стига. Няма да крадете повече, това е.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
46 - Хихихихихихи! То се вижда по какъв начин е казал народа думата:)))))))
44
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
комунистчетата трябва най- сетне да преглътнат истината- а не да търсят извинение.
43
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
43 - Бля, бля, бля! чувал, че някой купувал:) Тук са снимаНи с камера как ПОДМЕНЯТ БЮЛЕТИНИ:))) А иначе и ние сме чували много за ГЕРБ:) И аз нямам познат, който да е гласувал за ГЕРБ:)))
42
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хахахахахах :) Мартинчоооо, не можеш да преглътнеш, а? Народа си каза думата, политическите маргинали да си траят :)
41
4
 
21
 
! Отговори
нищо не ме учудва преди 12 години
Дано народа е по-разумен през 2013 година и даде червен картон на простите милиционери.
40
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз лично няколко пъти съм чувал БСП да правят опит да купуват гласове в Пловдив. Славчо Атанасов - горкият се утешава-че гласовете били манипулирани- не познавам човек който да е гласувал за него.
39
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБ се гаврят с ъс 7 000 000 млн човека - на СЪД !!!
38
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо чудно! Все пак това е ГЕРБ! Всички знаем за какво става въпрос!
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Приятели, трябва Мартин Димитров и човека подменил бюлетината да отидат на детектора на лъжата за да отговорят дали са знаели за камерата преди вота. Помнете, че политиката е много *** игра!
36
2
 
18
 
! Отговори
ннс преди 12 години
бб е усвоил до съвършенство тактиката на бай тошо да се снишава и да си трайка при всеки гаф,сега пак ще се направи,че нищо не се е случило..а това е истината,така спечелиха тия избори,иначе излиза,че българите са мазохисти,да го изберат
35
7
 
24
 
! Отговори
НА СЪД В ХАГА преди 12 години
ГЕРБ Е МАФИЯ,БОРИСОВ НА СЪД
34
10
 
2
 
! Отговори
ДО 4 тъпак преди 12 години
Ей много мразим такива като теб ,дето разпространяват неверни неща(поради неосведоменост).Гърците никога не са пускали такава статия за България, това е препечатка от neverojatno.wordpress и ако влезнеш и прочетеш вдясно авторите са пояснили ,че всичко е художествена измислица.Преди време имаше една такава и за ***, демек доклад на ЦРУ и такива като теб я разпространиха навсякъде като истина.
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз знам резултата! МВР "разследва", но гласовете са малко и съдът обявява победителя от ГЕРБ:))
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бийко Борисов на трибунала в Хага, а изборите да се обявят за невалидни и на Европейски съд целия ГЕРБ !!!!
31
9
 
8
 
! Отговори
Танемир преди 12 години
Толкова години БСП, ДПС, НДСВ (че и ГЕРБ) лъгаха, крадоха, подменяха, купуваха гласове, и сега ...чак сега се сетили, когато им е удобно да сочат с пръст. Както казах по-долу - жалки и смешни сте. И драскачите и партийте и всички ние ;).
30
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БСПарите се радваха на турските рейсове -правиха им метани- сега пищят като настъпани госпойци от яд че ги няма.
29
2
 
18
 
! Отговори
възмутен преди 12 години
До 26 - Еми още по-лошо, щом в такова едно село са правили фалшификации, какво остава за останалите населени места и в големите областни градове?
28
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези пък какво се чудят! Да пращат записа в СНН и другите, за да се разбере какво става! Така ГЕРБ спечели изборите, с машинации! Всъщност немските и датските наблюдатели казаха "Касирайте", но.....
27
1
 
7
 
! Отговори
Наско преди 12 години
Марио, ***, сега на тази тема ли се премести да спамиш! Личи си, че за това ти плащат, явно да спамиш топ новините ...