Подмененият вот в Плевенско?

СДС: камера е заснела безобразията в село Бохот
Обновена: 8 ное 2011 15:32 | 8 ное 2011 15:32,
133
Подмененият вот в Плевенско?
Снимка: Булфото

Ръководството на СДС представи на пресконференция в централата си хора, които твърдят, че са видели как се подменят бюлетини на изборите в плевенското село Бохот.

За случая съобщи председателят на СДС Мартин Димитров в деня след втория тур на изборите. Тогава той разказа, че камера е запечатала как представители на ГЕРБ подменят бюлетини в местното училище. Записът вече е в прокуратурата.

Днес Илияна Иванова, която е застъпник на Найден Зеленогорски в селото, разказа, че е видяла как една от жените, член на СИК, е подменяла бюлетините за кмет на община и на селото на гласоподавател, докато той пуска в урната бюлетината си за президент.

Още по темата

"Подадоха му едната бюлетина за президент да пусне в урната, а другите две бяха подменени с бюлетини, които са на бюрото пред нея. Това се повтори и с една госпожа. В следващия момент сигнализирах на председателката на комисията, която прекрати гласуването за определено време и намери в купчините празни бюлетини една маркирана с №2. А в чорапа на жената, която подпечатваше бюлетините, беше открита още една", добави Иванова.

Кандидатите за общински съветници Ралица Иванова и Христо Таслаков пък са гледали записа от камерата в училищната стая, на който според тях се вижда как се подменят бюлетините.

Таслаков посочи, че камерата е била поставена в ъгъла зад секционната комисия и от записа ясно се виждало как жената, подпечатваща бюлетините, ги подменяла.

"Искаме касиране на изборите, твърдим, че във всички секции са правени фалшификации и манипулации", каза на свой ред неуспелият кандидат на сините за Плевен Найден Зеленогорски.

"Този механизъм не е разработен от жениците от Бохот, представителките на ГЕРБ, а на много по-високо ниво и е използван в цялата страна", твърди той.

Според Зеленогорски в Плевенско е било необходимо да се подменят само по три бюлетини в секция, за да победи кандидатът на ГЕРБ.

"Ако не беше тази подмяна, щях да спечеля убедително", каза Зеленогорски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
15
 
! Отговори
ЯСНО Е преди 12 години
Ясно е, че купуването и продаването на гласове е престъпление, но да ПОДМЕНИШ вот на избирател, та дори и той единствен да е гласувал за даден кандидат, е безкрайно нагло и в тотален разрез с изконните демократични ценности. защото дори и пуснат след заплащане или друг стимул, това си е твоя вот и никой не те е карал да вземеш парите, ти си го решил, но да ти подменят вота е прекалено. Прекалено много се съмнявам в демократичността на изборите. Хунта. Полицейщина и далавера.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
64 - Румен Петков кога беше шеФ, го бЕха уволнили от МВР-то:)))
64
4
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
Нещо си се объркал, *** седераски. Нити те познавам, нито ме интересуваш.
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на миналите избори - Румен Петков беше шев на предизборния щаб !!!!
62
3
 
14
 
! Отговори
до 60 преди 12 години
Че те са на власт вече 2.5 г. И грабят като за олимпиада.
61
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
61 - Я не коментирай другите, когато нямаш какво да кажеш, дядка:) Доктор по икономика и право съм, но *** като теб не мога и не иска да убеждавам в нищо, защото е, *** и усилията са кауза пердута:) Хайде сядай ти да мислиш:)
60
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз мисля, че подменените бюлетини са за БСП. БСП са купили председателката на комисията и тя е подменяла бюлетини с такива за кандидата на БКП, сега член на ГЕРБ. И всичко това за да се объркат седесарите, които още не са станали герберасти.
59
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ми се мисли какво щеше да стане -ако в тези трудни времена -олимпийските комунистически крадци бяха на власт??????
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде стига сте вили бре! Нали Цвъцко и шеф на МВР и на предизборен щаб:) Да не искате друг да спечели:)))
57
2
 
5
 
! Отговори
Дедка преди 12 години
До 55: Че то БДЖ си е отишлно много отдавна.. и това щеше да се случи и с какво ли още не, ако не ги бяха приватизирали. Но вие, ***, които нямате цент икономическо образование, не можете да разберете кога едно нещо се прави за добро и кога за лошо. Това БДЖ сега в последните 2 години ли е зле?!? Я седни да помислиш малко чия е вината, ако то е в такова окаяно състояние! ТЕзи неща не се рушат за години, а поне за десетилетия! Дървени философи и овце! Затова ще сме все на тоя хал!!!
56
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както се казва "Честито на победителите":) Човек като не може да победи по честен начин, подменя бюлетините:)
55
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво виете бе, загубихте изборите. Или май затова виете :)
54
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Камери, факти - давайте ги тези "доказателства" за купуване на гласове, бе!Аз досега чувам само ТВЪРДЕНИЯ за купуване на гласове! Той серГея си рИвешИ половин година преди изборите, че ГЕРБ "ЩЕ" купуват гласове! А за това, че 80% от най-податливите на продаване/купуване на гласове - *** и нискообразовани са гласувани за калфата - нито и дума! А тоя зеленогорски доведе Плевен до едно от последните места в страната по жизнен стандарт, а иска да печели "убедително"... Що за идиотия...
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
53 - Май имаш повече познати, като подменящия бюлетините:))))))
52
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
и на следващите избори народа ще гласува за ГЕРБ-защото грешките им изглеждат невинни шегички в сравнение с комунистическите изцепки-обири-завличания.
51
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споко! Народа ще поумнее, но ще е късно! Фалират БДЖ, външно разпродава, военното разпродава, ама милиционери не съкращават:)))) На мен това ми говори много:)))) Май се заформя хунта:) Без да съм любител на Слави си спомням как Бойко щял да ги размаже, като премиер! Те това си е началото:)
50
10
 
6
 
! Отговори
Дедка преди 12 години
.. ако е толкова лесно, какво ви кара да смятате, че се случва за пръв път, *** такива? Просто като партията майка ревне и всички подир нея!! Аман от промити мозъци! И колко пъти трябва да ви се повтаря, че тези хора, които седяха край урните не са самите ГЕРБ?!? Ако са правили машинации, те може да са били в полза на някой друг! Откъде сте сигурни, че подменените бюлетини не са били в полза на червените? Поне преди да пишете, мислете малко... *** овце! Така ще си тъпчем още 100 години..
49
14
 
6
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
аз пък нямам познат гласувал срещу герб, май имам повече познати от теб :)) живи здрави
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
48Хохохохохо! Че то в Плевен спечели партиен секретар бре:) Та какво искаше да кажеш за комунистчетата!?:)
47
12
 
4
 
! Отговори
Дедка преди 12 години
До 45: А на кого да дадем зелен? На бат ти Сергей? Не, благодаря! На всички останали - наистина сте смешни - няма избори, на които да не са ни е*али отзад, с извинение, но всички пищят само сега, когато червените лидери стоят отпред, вдигат ръце и всяват паника, а овцете отпред подхващат същите песньовки и блеят ли, блеят.. жалка нация сме си и такава ще си останем! Вече 20 годни не е*е кой ли не, вие сте намерили кого да обвинявате за жалкото си съществуване! Я седнете и помислете ...