Скандал след снимка с бюлетината

Изгониха пловдивчанин и обявиха вота му за недействителен
Обновена: 23 окт 2011 12:20 | 23 окт 2011 12:20,
18
Скандал след снимка с бюлетината
Снимка: БТА

Гласоподавател от Пловдив реши да се снима в тъмната стаичка с бюлетината си. Вместо разбиране той получи луд скандал в 9-а секция на район "Централен". Мъжът обяснил, че иска да има снимка за спомен с рекордно дългата бюлетина за общински съветници.

"Изгонихме го и обявихме гласа му за невалиден", съобщиха от за Dnes.bg от секционната комисия.

Сутринта имало масово неявяване на членове в секционните комисии. Над 200 души трябвало спешно да бъдат подменени.

Още по темата

От Общинската избирателна комисия съобщават и за незаконна агитация с плакати около училищата. В някои от секциите пък са раздавани само по две бюлетини, като е пропускана тази за президент. Сигналът се проверява.

"Уведомили сме прокуратурата за случая с 52-а избирателна секция в училище "Цар Симеон Велики" и липсващите бюлетини за кмет", съобщи за Dnes.bg говорителят на ОИК-Пловдив Деница Чингарова.

Шестима от избирателите са пуснали по две бюлетини за общински съветници и една за президент. Грешката била на секционната комисия.

Зачетени са само бюлетините за президентския вот, а другите шест са обявени за невалидни.

В "Столипиново" пък бил допуснат да гласува непълнолетен младеж без документи, сигнал в ОИК е постъпил от политическа централа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: Пловдивстолипиново
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Зачетени са само бюлетините за президентския вот, а другите шест са обявени за невалидни....И как познаха в купчината от стотици бюлетини кои 6 са дублираните?
12
0
 
1
 
! Отговори
bobi преди 12 години
VE4E E KASNO NARODE PROST XAK TI E TAKAVA SADBA. A TRIABVA6E KOITO ISKA DA NE E V BATAKA DA GLASUVA ZA ATAKA.A SEGA ....KURETZA NA *** PAK 6TE BLIGITE.DA *** I GERBERITE IM DA ***,TVA 875 TCVETE ZA POGREBENIA....
11
2
 
4
 
! Отговори
Българи преди 12 години
ИЗЛЕЗТЕ И ГЛАСУВАЙТЕ!АКО ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ ---КУПЕНИТЕ ГЛАСОВЕ НЕ ЗНАЧАТ НИЩО!!!!!БЪЛГАРИ ....НЕКА ДА "ИЗПЪРЖИМ"--ТЪРГОВЦИТЕ НА ГЛАСОВЕ ,ПО ГЕТАТА И... НЕГОДНИЦИТЕ-ПОЛИТИЦИ!!!!!!!!!!!!!!!!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
направо ви се чудя за кой гласувате... честно... блазе ви, че си имате любимец
9
0
 
18
 
! Отговори
чарли преди 12 години
Не е важно кой как гласува,важно е кой ще брои гласовете ! ! !Й.В.С.
8
0
 
16
 
! Отговори
Инна преди 12 години
Аз гласувах ,чакайки опашка от 25 човека, а след ме имаше още 32.Броих ги.Страхотна избирателна активност, направо се учудих!?!?!И пред всички стаи в училището беше така.Или просто хората са отишли след като са се наспали и нахранили на обяд.
7
0
 
39
 
! Отговори
ГЛАСУВАЙТЕ БЪЛГАРИ.. преди 12 години
АКО ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ----КУПЕНИТЕ ГЛАСОВЕ ,СА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ!ГЛАСУВАЙТЕ ВСИЧКИ ---ЗА ДА "ИЗПЪРЖИМ"--ТЪРГОВЦИТЕ НА ГЛАСОВЕ И КОРУМПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ!!!НЕКА НАКАРАМЕ , НЕГОДНИЦИТЕ ---ДА СИ ХВЪРЛЯТ ПАРИТЕ ...НА ВЯТЪРА!!ГЛАСУВАЙ , БЪЛГАРИНО ...ДНЕС ТВОЯ ГЛАС УБИВА КОРУМПИРАН ПОЛИТИК И МОШЕНИК....!!!!
6
2
 
7
 
! Отговори
Ученичка на 16 преди 12 години
А в нашата секция в VI училище в София, представителите на комисията, които отмятат гласувалите по 2 списък, бъркат ЕГН-тата на гласоподавателите!!! Това все едно са други хора?! Нвсякъде всичко се знае по ЕГН - и данъци и какви ли не документи! Но гласоподавателите за съжаление не забелязват какво точно записват членовете на комисии! А и до сега тези данни винаги фигурираха предварително в списъците, а сега защо ги нанасят на място. Така стават грешки!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ххаааха
4
2
 
54
 
! Отговори
BG преди 12 години
Днес гласувах в секцията на РБ в Люксембург. Много малко хора имаше сутринта и в урната имаше не повече от 20-ина бюлетини. Но съм горд, че бих 100 километра, за да упражня правото си на глас. Гласувай народе, сега, или никога!
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гласувайте за дръжката на Тиквата
2
0
 
23
 
! Отговори
Непълнолетен ли? преди 12 години
А как се е появил в списъка с избирателите? Или на някои не им стигат купените гласове на пълнолетните, та сега почнаха да спекулират и с децата?!В пост.1 изказват навременна хипотеза - онзи ден "лидерът" на Евророма /неуспелият тракторист Цв.Кънчев/заяви,че ромите в Бг са 1 000 000 - тоест, от Европа и от разни *** фондации да пускат повече пари за ромското население във вид на помощи, та Цветелин и кукловодите му да крадат повече!
1
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сега ще излезне, че в Столипиново живеят 300 000 .....