Блокират ГКПП "Капитан Андреево" два пъти по два часа

Няма да отстъпим от исканията си, категорични са фермерите
2 дек 2011 11:01,
62
Блокират ГКПП "Капитан Андреево" два пъти по два часа
Снимка: БТА

За пети пореден ден зърнопроизводителите от Южна България са на ГКПП "Капитан Андреево". Стотици трактори и стопани блокираха в 10 часа пътя от и към Турция. Той ще остане затворен до обяд.

Планът на земеделците предвижда още едно блокиране на границата днес от 13 до 15 часа. Няма да отстъпим от исканията си, бе категоричен координаторът на протеста в Хасковска област Тенчо Тенчев.

Ще останем тук докато не ни бъдат дадени обещаните предизборно пари за национални доплащания и акциз върху горивото.

Още по темата
Към протестиращите на границата днес се присъедини и заместник-председателят на Асоциацията на зърнопроизводителите Радослав Христов.

Стопаните настояват за диалог с управляващите и отново поискаха оставките на министрите на финансите и на земеделието Симеон Дянков и Мирослав Найденов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: протестХасковофермери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
1
 
! Отговори
БОКО , ЗА КВО .... преди 12 години
...ГИ ТЪРПИШ ТИЯ , ДА НИ РАЗВАЛЯТ ОТНОШЕНИЯТА С КОМШУЛУКА, ЛИ....!ДА"""А И АЛЧНИТЕ ЧЕРВЕНИ ЛААТИФУНДИСТИ ....."ДЕТО С ФАЛШИВА АРЕНДА, ИЗТОЧВАТ ДЪРЖАВАТА И ХОРИЦАТА ОТ СЕЛО.....!МАМИЧКАТА ИМ КОМУНИСТИЧЕСКА......!!!!!!!!!!!!!!
60
0
 
0
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Солидарност, разбира се, трябва да има, но тук става въпрос за соридарност между вълци и агне с предизвестен край. Тия *** мисли до такива резултати ще ни доведат.
59
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЕХ-Х-Х..., ТИЯ ПУСТИ ЕВРОПЕЙЦИ... (развалиха далаверата)1. Защо в България ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СУБСИДИЙ се получават НЕ ОТ собствениците на земя... - ЗАТОВА, ЧЕ СА НАМЕРИЛИ РАТАИ ДА ИМ Я ОБРАБОТВАТ..., а се вземат от РАТАЙТЕ/ИЗПОЛИЧАРИТЕ/АРЕНДАТОРИТЕ....???- ЯВНО РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКАТА ДИКТАТУРА ПРОДЪЛЖАВА...!!!2. ДЯНКОВ поднесе извиненията си на протестиращите зърнопроизводители и обясни, че парите са такива каквито са"- В СЪЩНОСТ, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ МАЙ ВЗЕ ПОДКУП ОТ ТЯХ И СЕГА УМИРА ОТ ЯД, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ВРЪЩА - ЗАЩОТО ОТ Е.С. КАЗАХА ЗА БЕНИФИЦИЕНТ ДО 100 000ЕВРО!!!
58
1
 
0
 
! Отговори
РасПутин... преди 12 години
Предлагам онази част от субсидията за зърнарите, която е от бюджета на България, да се ОТРЕЖЕ и да се вкара в НОИ! Същото важи и за оная част от евросубсидията, която е дошла от българската държава. Тя лесно може да се пресметне по простото тройно правило! Тъй като така или иначе цената на зърното е пазарна и субсидията по никакъв начин НЕ Я НАМАЛЯВА! В този случай тя не е обществено необходима, даже е вредна, защото са ощетени други, много по-важни области на обществото!
57
1
 
2
 
! Отговори
РасПутин... преди 12 години
Бой по кратуните, това не е държава! Аз за какво плащам данъци бе, Цветанов? КОМУНОИДНАТА МИЛИОНЕРСКА, КАНДИДАТ-МУЛТИМИЛИОНЕРСКА *** да задръства центъра на София! Да си протестират по места, а ако повредят пътища и причинят щети на транспорта и свободното движение на хора, и товари, да ги глобят, а глобата да удържат от СУБСИДИЯТА! Даже НИКАКВА СУБСИДИЯ за тия ВРАГОВЕ НА НАРОДА, *** КОМУНОИДНА ***!Да се преразпредели в НОИ - ЗА ПЕНСИИ!Ето откъде може да се намерят пари за реформата!!!
56
1
 
0
 
! Отговори
РасПутин... преди 12 години
1.250.000.000,- ЛЕВА!!! СУБСИДИЯ за тези мародери стои и чака за ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ В БЮДЖЕТА! Ще има ли кураж правителството на Тиквов да им я резне на тия КОМУНОИДИ сумата и да я прати в НОИ??? Субсидираме ги, за да постигат 100%!!! печалба при износа??? Къде има такава държава? Къде дават така бе, БОКО??? И НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ПРОТЕСТИРАТ!!!
55
2
 
1
 
! Отговори
учуден преди 12 години
Имали нови трактори от заеми, но заемите им са безлихвени, на кого в Б-я дават заем без лихва, гадни червени селски комунисти
54
2
 
1
 
! Отговори
веселяци преди 12 години
Ще останат докато има кюфтета,мезета тъпани и гайди,диджеи дори са им купили,само и само да стоят на границата,гадни алчни селяни,ненаситни търбуси, сега трябва останалите българи да им отрежат за 8-10 дни пътищата до добруджа и да стоят на студено с тракторите си ,както те блокират пътищата на другите
53
1
 
2
 
! Отговори
1111 преди 12 години
ABE TO NA SNIMKATA SAMO NOVI TRAKTORI V BG. SAMO NOVI TRAKTORI LI IMA ZASTO I STARITE NE IZLYAZAT NA PROTEST,NO MAY NA TYAH NE IM LIPSTVA SUBSIDIYATA TE IMAT I NESE OPLAKVAT,NESE BOY OT BEDNIYA A OT BOGATIYA I ALLCNIYA .....
52
1
 
4
 
! Отговори
До данъкоплатец преди 12 години
Е докато сме с такова мислене, на година не 300 лв. заплата , а 250 ще взимаш ! Къде е солидарността, съпричастността ..... и т.н. Поинтересувай се колко парички са влезли в нашата икономика през 2011 г. от износа на зърнени култури. На година като утрепем и земеделието, хептем няма да има пари за държавния бюджет!
51
0
 
4
 
! Отговори
do 47 преди 12 години
Не защитавам никой, но не е редно да подписваш споразумения и след 6 месеца да се отричаш от тях и да си оттегляш подписа. ТОВА НЕ Е ДЕТСКА ГРАДИНА !!! Или на принципа да ни изберат на изборите пък след това ние си знаем. Не смяташ ли, че след като е обещано нещо и е договорено с Премиера и Финансовия министър хората са разчитали на тези средства ? Не знам защо гледате на хората техниката, пак Ви питам тази земя според вас с какво да се обработва ?
50
4
 
1
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Зърнопроизводителите щом искат да протестират да протестират, но блокират ли пътищата и препиятстват ли тези които им изкарват огромните дотации и мизерстват с 300 лв на месец за да осигурят охолството им, танковете да изблъскат огромните им тракторчета в канавките и тези нагльоци да бъдат поставени на мясото им.
49
1
 
1
 
! Отговори
СТЕФАН преди 12 години
200 млн. лева наброяват средствата, които двата най-големи синдиката в България КНСБ и КТ Подкрепа, прибират само от членски внос всяка година, научи Всеки ден.По неофициални данни, тъй като твърди цифри синдикатите не предоставят, членовете на КНСБ са 607 хиляди, а тези на Подкрепа около 150 хиляди. По устав на КНСБ от всеки член месечно се взимат по 3% от работната му заплата. Тъй като обаче тя варира при различните професии, Всеки ден изчисли сумата от членския внос на базата на 500 лв. месечно възнаграждение (под средното за страната). При тази калкулация излиза, че шефовете в КНСБ прибират по 15 лева от всеки членуващ. Крайната сума за година, само за синдиката на Пламен Димитров, възлиза на колосалните 120 млн. лева.Специално за Всеки ден математикът проф. Михаил Константинов потвърди, че тази сума е съвсем реалистична и че преди няколко години е знаел за бюджет на този синдикат от около 100 млн. лева
48
2
 
1
 
! Отговори
ор преди 12 години
Едрото земеделие, в часност зърнопроизводството, прави малка група от хора много богати, а обрича другите на глад и мизерия - пенсионерите с малки пенсии! Трябва да се промени закона "Лучников", дано се обърна в гроба си, който на една нивичка сложи по много собственици, за да не могат да я ползват лесно и да я дадат на арендаторите! Арендатор осигуровки и корпоративен данък не плаща! Сезонни са, а после много били работили... Изполицата да се въведе със закон!
47
5
 
7
 
! Отговори
До 43 и 44 преди 12 години
Какво искате да ми кажете господа - че тези хора знаят каква субсидия ще получат след 5 години ли? Ми то след години тези хора може да не могат да си обслужат кредитите. И какво, правитеството ще е виновно и тогава защото те не са мислили преди да се теглят кредити. Ми да си дръпна и аз едно кредитче и да си купя трактор. Пък после да искам държават да ми гарантира че няма да фалирам! Айде моля стига. А за акциза, само за тях той е свален вече.
46
6
 
4
 
! Отговори
selqnka преди 12 години
така и не се наядоха ,ББ им спря кранчето да точат от държавата ,т.е. от другите ! А те плащат ли си осигуровките на трактористите !!??Щото ако кажат да веднага им казвам 15-20 фермера които не плащат
45
5
 
7
 
! Отговори
до №42 преди 12 години
На мен не ми е ясно защо протестират при положение, че сега Бойко им дава 3-пъти повече пари, а тройната коалиция им даваше 3-пъти по-малко!
44
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Я каква новички машини има на тази снимка! От къде пари за тях бе земеделци?"Господин премиер Вие ли пишете под псевдонима Дел Пиеро, да не сте решили да ставате и футболист на годината и в Италия. Да Ви обясня по САПАРД дават 25 000 лева за нова техника от 3 определени скъпи марки, остатъка до 100 000 лева се плаща от земеделците. След като намалихте субсидията от 28 на 25 лева за декар, а и се въеде акциз за горивата увеличи се данък печалба и ДОО логично е хората да недоволстват.
43
8
 
12
 
! Отговори
do Дел Пиеро преди 12 години
Разбирач, защо не станеш фермерче бе ? Земеделие се прави с нова техника, какво искаш с руското "К" ли да се оре още ? И не разбирам какво те засяга това, че хората си отстояват позициите по демократичен начин. Те са на улицата заради безусловните лъжи на БОКО ТИКВАТА и на ДЯНКОВ *** ? Защо подписват нещо и сега си отелят подписите? Мога ли и аз така да си оттегля мой подписи ? Как мислиш ?
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"НЕ ПОДКРЕПЯТ СТАЧКУВАЩИТЕ А ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗА КАКВО НЕ МИ СТАВА ЯСНО"Какво не ти е ясно, става въпрос за пари, защото ако това са убежденията не тези хора за България няма надежда.