Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"

Уволнения в "Автомагистрали ЕАД" заради снежната блокада
Обновена: 8 яну 2012 12:26 | 8 яну 2012 12:07, Красимир Ангелов
220
Допълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"
Снимка: Булфото

Специална техника за почистване на сняг от летище "София" ще чисти автомагистрала "Хемус", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Почистващата техника ще тръгне от Ботевград към София и поради тази причина временно ще бъде спряно движението на товарни автомобили по магистралата в Северна България.

Целта за вкарването на още техника е да се осигури по-добра проходимост и да се отвори второто платно за придвижване на моторните превозни средства, отчитат от МВР.

Проблемите с почистването на автомагистрала „Хемус” взеха главите на изпълнителният директор и председателят на Управителния съвет на Държавната фирма "Автомагистрали ЕАД". Те бяха уволнени заради несправяне с кризисната ситуация, обяви министърът на регионалното развите и благоустройството Лиляна Павлова.

"Автомагистрали” ЕАД е държавно предприятие към министерството. Това е предприятие, което е избрано да се занимава със зимното поддържане и почистване на магистралите. Отговорността е на двама -  г-н Николов и г-н Антонов. Те са освободени с моя заповед", отчете министър Павлова.

Очаква се по-късно през деня да бъде отменен код оранжево за областите Врачанска, Ловешка, Габровска, Великотърновска и Софийска.

От Агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че са затворени проходи Твърдица- Елена, Етрополе- Златица, Върбишки, Вратник, Троян–Кърнаре.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход. Всички моторни превозни средства да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета през проходите Рожен, Пампорово, Превала и Петричко и Попови ливади.

Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета през прохода Петрохан, по пътя Девин-Михалково, Доспат-Сърница, Батак- Доспат, Белово-Юндола и Велингард – Сърница.

Въвежда се и временна организация на движение по пътя Варна - Бургас. Мярката се налага поради необходимост от почистване на коритото на река Камчия в района на моста при км 137.

Движението ще се извършва в едната лента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
2
 
1
 
! Отговори
До 80 преди 12 години
Ти си ***,ЛЪЖЕШ като такъв!
93
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошо време, ей, гадно време. Човека се мъчи как ли не, строи магистрали, строи и накрая падна един снег и всичко разсипа. Ужасна трагедия, ама това срещу природата не може да се бориш. Глобалното затопляне е страшна работа. И ако бяха послушали хората по света да си намалят заплатите и пенсиите, сега щеше да е и консумацията намалена - по малко консумация по-малко въглеродни емисии - по-малко глобялно затопляне - по-малко снег - повече магистрали. Обаче не искаха да го послушат и сега те така.
92
2
 
9
 
! Отговори
Селянин преди 12 години
"БългарияСтранатаДопълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"08.01.2012 12:0791Уволнения в "Автомагистрали ЕАД" заради снежната блокадаДопълнителна техника от летището ще чисти "Хемус"Специална техника за почистване на сняг от летище "София" ще чисти автомагистрала "Хемус", съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов." А летището кой ще чисти?
91
1
 
7
 
! Отговори
do plamen преди 12 години
kato 6ofior v belgia, za da izkara6 4000 evra 4isti triabva da raboti6 "30 4asa za denono6tie" i pove4e. ne raspraviai na horata gluposti. tolkova nemoze6 da izkara6 dori v kanada i usa, vypreki 4e tam tyrsiat pogolovno 6ofiori.
90
8
 
6
 
! Отговори
до 79 преди 12 години
18.5% - здравни17.8% - пенсионни10% - плосък данъкОт къде ги измисляш тези цифри. Здравната осигуровка е само 8%, най-ниската в Европа където е около 14-15%. Пенсионните са не повече от 6%. В България данъците и осигуровките са най-ниски от цяла Европа 10% плоския данък, в Европа почва от 35% и може дарастне с дохода. ДДС има навсякъде. Или ти искаш само да ***, да не плащаш данъци да държавата да и посади дървета по кито растат пари и да ти осигурява чисти пътища и да ти плаща висока заплата.
89
2
 
7
 
! Отговори
до 77 преди 12 години
тя трябваше да си подаде оставката -понимаеш? -тя е мениджъра на панаира и ако в панаира завалят *** -отговорен е мениджъра - кухако
88
2
 
5
 
! Отговори
До 80 преди 12 години
Пламчо,разясни на хората,че тая снабдителска фирма е на някоя мутра от Бг.!Затова вземаш толкова пари,може и някой да ти повярва!Навсякъде по света БРОЯТ ПАРИТЕ,които ти плащат!Не ги вземат от бездънен чувал!
87
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"79 недей лъга хората, здравната удръжка не е 17.8% а 8% "Въй, майна, е па *** разликата. Сега ще живея с усмивка на лицето поне още две години, щом е така. Съжалявам, заблудил съм се. Тука е земен рай, както се пее в химна ни. Ще си посипя главата с пепел, съвсем сериозно.
86
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Откакто ГЕРБ дойде на власт заплатата ми е 1000 евро и си въртя синджирчето от кеф !Който не му изнася , свят голям !
85
1
 
4
 
! Отговори
$ преди 12 години
Софиянци, а сигурно и другите ще се задължават да си правят тротоари пред блоковете и да си садят градинки. Това даже и комунистите не го бяха правили. Така, че тези са достойни техни заместници.Но думата ми е за магистралите. Сигурно за тях ще измислят, всеки платил винетка да почисти по един километър магистрала. Без това, догодина ще плаща и за това да се движи по тях.
84
10
 
7
 
! Отговори
Иван преди 12 години
Пламенчо живей си където искаш - твой проблем е.Тези приказки от 1001 нощ на друг ги разправяй за заплатите,разходите и спестяванията.А що се отнася до фирмата в която си работи в БГ - не ГЕРБ а господ да слезе нямаше да я спаси.Няма фирма която да е фалирала заради управление на една или друга политическа партия.Фалира заради некадърност на управлението.Кризата допълнително е помогнала.Но това са дисциплиниращи фактори - да останат само читавите фирми.Явно фирмата е била на ръба -такива фалират
83
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
79 недей лъга хората, здравната удръжка не е 17.8% а 8%
82
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
че колко ти е на теб заплатата щом ти "О"държат 400 кинта
81
7
 
2
 
! Отговори
911 преди 12 години
Към всички, които разбират от футбол, здравеопазване, образование, духова музика и почистване на пътища - Дерзайте... !
80
4
 
25
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Откакто ГЕРБ дойде на власт и съсипа бизнеса фирмата в която работех фалира и от тогава стоях 1 година без работа и мизерствахме цялото семейсто. Накрая реших да се махна от България и от 6 месеца работя в Белгия щофьор в снабдителска фирма в която зет ми работи и има дял. Събират ми се чисти около 4 хиляди евро месечно, за жилище и за храна и други удололствия отиват около 2 хил евро, другите спестявам - за 6 месеца сум спестил 10 хил евро. Няма какво повече да желая от живота, да се живее тук е приказка, рай, рай!
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"61-ви ти смяташ ли, че с мизерните данъци, които плащаш..."20% - ДДС18.5% - здравни17.8% - пенсионни10% - плосък данъкАкцизите няма да ги смятаме.Не са ли достратъчно тези пари, за всичко, или направо да даваме цялата си заплата на правителството?!? Или да вкараме един данък - 3% за снегопочистване?
78
0
 
14
 
! Отговори
До 70 преди 12 години
Едни 400 кинта ми одържат от заплатата, после поне 200 ми ги вземат като ДДС, още към 300 като акциз, викаш за 900 лева месечно са нищо, не трябва да чакам нищо насреща?
77
7
 
3
 
! Отговори
За 72 преди 12 години
Ако беше ги оставила пък щеше да питаш защо не ги е уволнила за несправяне с работата!Пфу!Овца!
76
1
 
2
 
! Отговори
До 63 преди 12 години
Да се беше подписал поне - * *** Комунист *
75
0
 
4
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Еми това е БГ частна икономика - 80% от т.н. частни фирми зависят от държавни поръчки, еврофондове, проекти и т.н. Въобще частната икономика в България е пълна бутафория - целия бизнес на повечето фирми е как да се изцоца бюджета ( с подкупи ), и как да се произведе по-евтино или по възможност нищо. Иновации, обучение на персонала, маркетинг и т.н. - няма дори такава идея. Единствените качествени предприятия са тези които изнасят на външните пазари - около 10% от частните фирми го правят.