Код "червено" остава в сила за цяла България

Бедствено положение е обявено в шест общини
27 яну 2012 10:50,
68
Код "червено" остава в сила за цяла България
Снимка: БТА

Код “червено“ продължава да действа на територията на цялата страна. Обстановката остава усложнена, съобщиха от МВР.

Продължава обявеното бедствено положение в общините Своге, Годеч, Иваново, Лесичово, Батак и Баните.

Усложнена остава обстановката в Своге и Етрополе, защото снежната покривка е много голяма.

Пътните настилки са мокри, заснежени, а по високите и усойни места и заледени. Спряно е движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона на територията на цялата страна.

Пътните настилки по магистралите са заснежени, почистени и обработени.

Още по темата

Участъкът между Шумен и Варна по магистрала "Хемус" е затворен за движение, както и участъкът между Бургас и Карнобат по "Тракия".

Затворени за движение са всички пътища в община Ветрино, в Добричка област, както и пътищата Варна - Добрич, Варна - Девня,Шипково - Рибарица, Батак - Доспат /за товарни автомобили/, Любеново - Никопол, Стара Загора-Нова Загора, Мъглиж -Гурково.

Възстановява се електрозахранването в Западна България, но положението в източната част на страната се усложнява. Това се дължи на изместването на снежната буря.

Вчера в Западна България без ток са били 8000 души в 21 населени места, а към момента без електричество са около 5000 абоната.

В Североизточна България днес има 23 населени места и около 12000 потребители без ток в областите Варна и Добрич.

199 населени места са без ток на територията на Югоизточна България.

Основната причина отново е силният, на места ураганен вятър. Най-тежко е положението в Сливен и по Черноморието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
makinabg преди 11 години
До не ме е страх neta e hvanal teya bolesti zaradi tova neta e strah mihlyoo
57
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
в европа като завали сняг на другия ден пътищата са сухи ама на слугата на Тато не му пука има 7-8 мильона роби и си е на топло :) какво го интересува че не е почистено
56
0
 
0
 
! Отговори
pet преди 12 години
iskam da kaja samo 4e patuvam iz evropa ot 12g ami nikade drugade kato zavali snqg s takiva tempove nqma takiva kodove i gluposti prosto tehnikata se vadi i se 4isti!ne kato v bg,sega bqh na pamporovo 4istim kato ludi patnoto platno ot prespi 3h s lopati a snegorina mina samo vednaj s vdignato greblo?!kato mu kazahme da go pusne samo sprq izsmq se i mahna za zdrasti,kakvo e tova?!-balgar6tina.nqma kultura ei tova e,nqma da ima godina v koqto da nqmame 4erven kod ili da ne sme iznenadani nqmakak
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо си почистете снега и леда пред дома, блока, между колите и по малките улички край вас, тогава мрънкайте. А през лятото кой ви е крив, когато си изхвърляте *** през прозореца и паркирате в градинките? Снегът може да се почисти, но простотията и мъглата в главите ви- не!
54
0
 
1
 
! Отговори
сабр преди 12 години
Пътните настилки по магистралите са заснежени, почистени и обработени.Само аз ли не разбрах как хем са заснежени хем са почистени хем обработени?>??????????
53
0
 
3
 
! Отговори
цезар преди 12 години
По един метър сняг е имало но такава паника в държавата не е имало Падна 20-30 см сняг и държавата се уля
52
0
 
11
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Дайте ни снимки и статии от някои северни държави, че и какъв код са обявили там, моля....
51
6
 
6
 
! Отговори
аман преди 12 години
За всички мрънкащи и оплакващи се малки хора, предлагам другия път, като Ви изгори крушката в банята да повикаме Герб да Ви я смени, да дойде да Ви изхвърли *** и най - добре, ако може да даде и по някой лев, нали.Колкото и да Ви се иска старото време няма да се върне и все повече хора разбират това, понеже виждат нещата малко от по - високо, а тези които са си в калта и не искат да излезнат, няма и да изплуват никога.Айде код червено за всички циврещи.
50
4
 
7
 
! Отговори
sharky преди 12 години
Мрън, мрън, мрън, едно и също. Наистина е по-трудно да изчистиш тротоара пред вкъщи от колкото да седи6 на топло и да пишеш *** коментари. За това няма да се оправим никога, защото в мранкането и цивренето сме номер 1, но при вършенето на работа всеки гледа лесното и някой друг да му свърши работата. Да почисти тротоарите, улиците , дори и малките, да ти купи гуми, вериги , да ти каже какво да носиш на път през зимата и т.н и т.н. И когато Б.Б. него направи за всеки по отделно, мрън, мрън....
49
3
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
Плащаме данъци ....трябва да има кой и с какво да се почистят тротоари и улици...
48
0
 
4
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до 50 -отлично виждане ! това е за рекордите на гинес ! :)на това се казва " от пусто в празно "
47
3
 
6
 
! Отговори
Герберска мутра преди 12 години
Хубаво ще ни сърбате попарата.Ще съжалявате до края на живота си затова,че гласувахте за нас.
46
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Въпрос - Като си изринем тротоара къде отива снега? Отговор - върху, между, около колите и на улицата. Въпрос - Като си чистите колата къде отива снега? Отговор - върху тротоара и на улицата. Като мине снегорина къде отива снега? Обратно на тротоарите, между колите и т.н. И какво се получава - едно безкрайно прехвърляне на една камара сняг и така докато не се стопи.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В София, където има магазини и офиси, тротоарите са изчистени. Е, винаги има изключения. Там, където няма, половината тротоари са изчистени, другата половина не. Обяснение има - в София обитателите на един блок или кооперация практически остаряват по едно и също време и там просто няма кой да рине снега. Реално общината задължава 70-80-90 годишни старци да чистят тротоара собственост на общината.
44
0
 
6
 
! Отговори
Почистващата фирма преди 12 години
И аз, и аз - плащайте повече, че не ми стигат за екскурзия в Космоса.
43
1
 
3
 
! Отговори
Кмета преди 12 години
Не мрънкайте, а си плащайте данъците - и аз семйство храня.
42
4
 
5
 
! Отговори
sharky преди 12 години
До 45!! И аз съм така, тръгвам , спирането е проблем , но не съм закъсал в цяла софия вчера. Когато гумите са на 10 години , 6 ръка и са идеални за мъгла и той закъса се почва едно РИВАНЕ, РИВАНЕ и всички други са му виновни освен ТОЙ. Това е манталитета на българина и за това няма да се оправим никога!!! Нищо да не даваш на държавата , а тя да се грижи за теб. Естествено има изключения , но за съжаление са крайно недостатъчни на фона на другите.
41
0
 
8
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
До 40: С четири нови зимни гуми съм, но по стъклените квартални улици не помагат особено. Е, не съм закъсвал, но спирането си е приключение. Работа ще свършат гуми с шипове, но те пък са забранени.
40
0
 
5
 
! Отговори
код ,,Чори папа,, преди 12 години
Вие винаги плащате--ние само прибираме парите и си ги делкаме ...на книга всичко е точно ,само дето няма да излизате от кьщи ако духне вятьр и видите малко снежец ,па недаи си Боже нещо друго да ни доиде до главите...
39
1
 
8
 
! Отговори
мушенгиищина преди 12 години
Сакьн някои да не каже ,че управниците една улица не могат да почистят ! Ало защо им са тогава снегопочистващи фирми,значи като всичко е в 20 см. сняг аз да не мрьнкам и да си трая ,теглави маините и това е ! В Пловдив няма и 20 см. сняг ,но с огромен зор успяха да почистят само основните улици,аз да не карам само по тях ,а крьшнеш и а си заседнал ,имало било коли --ами да намерят по-малогабаритна техника ,малко ли пари прибират, пьлна мушингиищина е това с почистването ,моляви се !