Намериха телата на изчезналото семейство в потопа

Така загиналите от наводненията в село Бисер станаха 6
10 фев 2012 15:45,
31
Намериха телата на изчезналото семейство в потопа
Снимка: Булфото

Открити са телата на издирваните двама жители на харманлийското с. Бисер, съобщи областният управител на Хасково Ирена Узунова.

Така жертвите от наводнението в селото, което стана в понеделник след пропукване на стенатата на язовир „Иваново“, станаха официално шест.

Семейството беше в неизвестност след потопа, в издирването му дори се включи и куче от БЧК. Телата им днес са открити от жител на селото при разчистването на последиците от наводнението.

Телата на възрастните съпрузи са били на два метра един от друг и на 300 метра от къщата, в която са живели.

Вчера стотици хора се простиха с Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов и Ангел Стоянов, които загинаха при водния ад в селото.

Още по темата

Още четирима души намериха смъртта си при бедствието в Хасковска област. Край село Бориславци загинаха  Георги и Недялка Бойчеви, които са паднали с джипа си от моста.

Загиналите на пътя от село Бисер към село Иваново, след като джипът им е затънал в калта, са Лиляна и Васко Делеви.

Обстановката в бедстващия регион се нормализира, продължава да идват помощи за нуждаещите се хора, пострадали при наводненията.

От 11 до 13 февруари в читалището на село Бисер ще бъде организиран стационарен пункт за раздаване храна на населението. На нуждаещите се жители от с. Бисер се оказва първа психологична помощ.

Междувременно кризисният щаб в област Хасково обяви телефон, на който всеки желаещ може да се обади, ако иска да участва безвъзмездно със собствен труд в ликвидирането на последствията от стихията в село Бисер.

Доброволците, които искат да помогнат за разчистването на пострадалите къщи, могат да позвънят на тел. 038/ 60 80 15 и да уточнят кога и по какъв начин могат да се включат в акцията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: бисернаводнения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
9
 
! Отговори
До 13 преди 12 години
Два дни бях с бан, без да съм написала и част от глупостите на ***.А той продължаваше да се*е , тук, четох го.Което какво ви говори? Едно единствено, че *** е ***.А, да и да не пропусна.Няма да се учудя , и сега ако ми треснат бан, но тогава вече ще пусна официална жалба жалба до съвета за електронни медии за нарушаване на правата ми!може да пусна и жалба в полцията.
20
0
 
9
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Възрастните съпрузи - разбрахме, че са около 65 годишни - имали са години още живот...Страшна смърт - дано са били заедно в гибелта и някъде на по-добро място...Да почиват в мир !Ужасно е...всичко, което се случи е престъпление, за което платиха невинни.
19
5
 
19
 
! Отговори
Федаин преди 12 години
До 27 - Аллах е същият този Бог и на муслимани и на християни и дори на евреи. Това, че общата ти култура е ниска е друг въпрос.
18
1
 
15
 
! Отговори
петър ненов преди 12 години
бог да прости загиналите и да накаже виновните за трагедията защото няма съд и правосъдие за тях цели 22г. кражби и геноцит спрямо БЪЛГАРСКИЯ НАРОД от всяко едно правителство до сега.нека депутатите да отидат и да участват в почистването на селото и да помогнат на тези бедни хора ....ако имат поне малко съзнание...
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано Аллах се смили над душите им.
16
2
 
20
 
! Отговори
Бг преди 12 години
Невинни жертви на ---ЧОВЕШКОТО БЕЗХАБЕРИЕ---22г....Бг на ---АВТОПИЛОТ!Няма политици-държавници в Бг !
15
6
 
2
 
! Отговори
buba преди 12 години
da vinovni ima, i bog da gi prosti po4inalite ot tazi gre6ka, ama 6te imali nakazanie na tazi gre6ka, zad koito se kriiat, postoianno mai edni i sa6ti kjoito nikoga ne polu4evan zasluzenoto - i za6to li za6toto e Balgaria.--
14
7
 
20
 
! Отговори
Данчо пора преди 12 години
Герп - ОВЦИТЕ и техните клакьори да си прочетат "Програмата..." с която дойдоха на власт и сами да си посочат ВИНОВНИКА! Две години и половина само мързел, некадърност, лъжи, прехвърляне на отговорности, рязане на лентички, тупане в гърдите, мачлета на малки вратички...Програма на ПП ГЕРБ за Европейско развитие на БългарияПП ГЕРБ ще управлява водния сектор в дългосрочен план, в съответствие с изискванията за устойчиво развитие на Република България и интегрирано с политиката за водите на Европейския съюз.ПРИОРИТЕТ - Инвестиции във водна инфраструктура за преодоляване на водни кризиДействия за реализиране:1. Създаване на единен воден кадастър, регламентиране собствеността на водните обекти, системи и съоръжения;7. Съдействие за ефективни действия при увеличаване дела на малките ВЕЦ с цел увеличаване дела на енергийното производство от възобновяеми енергийни;8. Създаване на системи за качествен и количествен мониторинг и контрол на водите, осигуряване на надеждни данни за ефективно управление на водните ресурси.ПРИОРИТЕТ II - Подобряване състоянието на водите, опазване на водните ресурси, иефективен контрол на дейностите по ползване на водни обектиДействия за реализиране:1. Интегриран подход при управление и опазване на водните екосистеми;2. Обсъждане, приемане и прилагане на планове за управление на речните басейни до края на 2009 г.;3. Преразглеждане на действащото законодателството и регламентиране на собствеността на водоснабдителните и канализационни системи и съоръжения и системите за защита от вредното въздействие на водите;4. Ускорено проектиране, доизграждане и/или реконструкция на инфраструктурата за отвеждане и пречистване на отпадъчни води на населените места и намаляване количеството на непречистените отпадъчни води, постъпващи във водни обекти;
13
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ПРИТЕЖАВА ЯЗОВИРИ ,СТАДИОН НО НЕ И С АРМИЯ,КАТО УМРЯХА ХОРАТА АНЮ СЕ СЕТИ ЧЕ НЕ МУ ТРЯАТ ЯЗОВИРИ,ТОГАВА СТАДИОНА НА ЦСКА ЗА КАКВО МУ Е ?
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жертвите са 10, не 9. Оценката трябва да е 6+.
11
12
 
3
 
! Отговори
advokat преди 12 години
alov e opasen za ob6testvoto molq mvr da proveri dosieto na alov i da b1de nakazan za vsi4ki komentari zadaljitelno v pres1stvieto na psiholog da b1de nastanen v psihiqtriq za le4enie toi e psihi4no bolen li4i po komentarite 4e nqma logi4na misal ima golqma veroqtnost da izvar6i prestaplenie t1i kato ot komentarite razbirame 4e se zadovolqva ot jertvite i hora koito stradat molq ob1rnete vnimanie na alov
10
2
 
44
 
! Отговори
Митева преди 12 години
Лека им пръст на милите!Дано отидат на едно по-добро място,където няма безхаберие,сметки,безотговорност и прехвърляне на вината.Цял живот са били заедно,заедно са и сега-в смъртта си.Съболезнования на близките им.
9
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги прости хората! Вечна им памет!Жалко, че погинаха от природна стихия, вследствие на човешка немърливост. Бог да пази България!!!
8
0
 
26
 
! Отговори
anonimens преди 12 години
***.... точ *** защо го държите,а не го триете?! майка му ***...сега мене ще ме изтриете и вие сте същите ***...!
7
1
 
28
 
! Отговори
. преди 12 години
***, не си интересен вече, жалък си! Ходи си набий една *** и лягай да спиш с "Лека нощ" !
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
***, чета твоят коментар и го чета пак и не мога да повярвам на очите си!! Просто нямам думи с които да изразя възмущението си от такива *** като тебе
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Блиц е агенция, която си измисля новините от Хасково, тъй като репортеракта им е една стара баба, която не излиза от офиса и освен да преписва и да посолява новините нищо друго не прави.Не се правете на много знаещи и престанете да предизвиквате съдбата!
4
0
 
31
 
! Отговори
до5 преди 12 години
Това не е природно бедствие, а е бедствие причинено от човешка безотговорност.
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Горките хора, бог да ги прости ! Смъртта им е ужасна и нелепа. Някак си обаче факта, че са намерени едва сега и то на 300 м. от дома си буди недоумение. При всички тези кадри, които видяхме по телевизията запълнени от все уж ангажирани лица, да не се намерят телата на тези хорица толкова дни. Явно пак е имало повече сеирджии, колкото да се покажат по телевизията.
2
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Залятото в понеделник от водите на язовир "Иваново" село Бисер е запклашено от ново природно бедствие. Преди броени минути репортер на БЛИЦ в региона алармира, че се е скъсала предпазната дига на язовир "Елена". Ехо закъснявате с новините.